Valmistuneet samassa kuvassa

Humakin neljästä yksiköstä on toukokuussa 2017 valmistunut yhteensa 65 yhteisöpedagogia (AMK), 24 tulkkia (AMK), 25 kulttuurituottajaa (AMK) ja 6 kulttuurituottajaa (ylempi AMK) Juhlia vietettiin Pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä ja Turussa. Kuopion valmistujaisjuhlat pidettiin jo 24.5. ja kulttuurituottajat (ylempi AMK) saivan todistuksensaa 19.5. Kesäkuussa valmistuvat vielä yhteisöpedagogit (ylempi AMK).

Alla on lueteltu tutkinnoittain toukokuussa valmistuneet. Kuvassa Turun yksiköstä valmistuneet. Onnittelut kaikille upeille uusille ammattilaisille kautta Humak-Suomen!

Turussa muisteltiin Humakin omalaatuisuutta ja opinnäytetyön synnytystuskaa

-”Humak on rohkaiseva opinahjo, jossa jokaista on rohkaistu löytämään omat kiinnostuksen kohteensa. Humakissa on turvallista tutkia ja opiskella. Täältä saa loistavat eväät tulevaisuuteen”, sanoi Humakista yhteisöpedagogiksi valmistunut Kristiina Wilska, joka suuntaa opintojensa jälkeen töihin paikalliseen perhekuntoutuskeskukseen.

Wilska kiitti  puheessaan myös Humakin omalaatuisuutta, johon kuuluu mm. se, että lehtorit tuntevat jokaisen opiskelijan henkilöinä ja yksilöinä, eikä opetettavina numeroina.

Kaikkien aikojen ensimmäisen luovien alojen hautomon Humak Creven stipendin saanut kulttuurituottaja (AMK) Anna Tolppa kiitti, ettei ilman opintoja olisi nyt tässä: juuri oman osakeyhtiönsä perustamissopimuksen allekirjoittanut tuore yrittäjä, joka lähtee tekemään sitä, mistä on aina haaveillut.

–”Kun uskaltaa pukea unelmansa sanoiksi, ne voivat vaikka toteutua”, Tolppa totesi puheessaan. Tolppa  muisteli opintojensa alkuhetkiä, jossa tuoreet opiskelijat laitettiin lehtori Benny Majabackan sanoin ”venäläiseen uimakouluun”, oppimaan tuottamista saman tien.

Tolppa toteutti opiskelijatovereidensa kanssa Nenäpäivätapahtumaan suositun uima-allas konsertin.

-Työelämäläheisyys ei ole Humakissa vain korulauseita. Opinnot koostuvat oikeasti työelämätoimeksiannoista ja tehtävistä, Tolppa totesi. Lisäksi Tolppa arvosti Humakia myös siitä, että toiminnassa korostetaan omien arvojen ja etiikan huomioimista myös omassa työssään.

Valmistuneita Turun yksiköstä
Kuvassa Emma-Liina Sutinen (vas), Pietu Sepponen, Anna Tolppa, Kristiina Wilska, Eija Erlamo sekä Anni Haltia. Sepponen teki opinnäytetyön Paavo Nurmi Gamesin toimeksiannosta ja siinä selvitettiin tapahtuman yhteistyömahdollisuuksia turkulaisten kulttuuritapahtumien kanssa. Kulttuurituottaja (AMK) Sepponen jatkaa hankkeen parissa nyt PNG:n organisaatiossa.

Parhaasta yhteisöpedagogi (AMK) opinnäytetyöstä palkittiin yhteisöpedagogi (AMK) Eija Erlamo, joka kehitti Varsinais-Suomen liiton toimeksiannosta uudenlaisen työttömien palvelukonseptin. Työssään Ernamo hyödynsi palvelumuotoilun periaatteita.

Kiitospuheessaan monimuoto-opiskelijoiden puolesta Ernamo muisteli hauskalla tavalla opinnäytetyön synnytystuskaa työelämässä toimivan aikuisopiskelijan näkökulmasta tarkasteltuna.

Lisäksi tilaisuudessa palkittiin Nuoli ry:n stipendillä Anni Haltia, joka sai kiitosta poikkeuksellisesta verkostoitumisestaan järjestökenttään jo opintojensa aikana. Haltian opinnäytetyön aiheena oli ”Maahanmuuttajataustaiset nuoret aktiivisina kansalaisina – Yhdistystoiminta osallisuuden tukena”.

Palkitsemisperusteluissa todettiin, että opinnäytetyössään Anni onnistuu poikkeuksellisen hyvin yhdistämään kolme suomalaisessa yhteiskunnassa ajankohtaista teemaa, yhdistyskentän muutokset, nuorten osallisuuden ja maahanmuuton.

Valmistuneista kulttuurituottajista stipendin sai lisäksi Emma-Liina Sutinen, joka selvitti YouTube-tapahtuma TubeConin toimeksiannosta sen mahdollisuuksista laajentua kansainväliseksi. Opinnäytetyössään Sutinen selvitti Euroopanlaajuisesti YouTube tapahtumat ja teki tapahtumalle kansainvälistymissuunnitelman, jonka parissa Sutinen jatkaa edelleen töitä tuoreena kulttuurituottaja (AMK):na.

Jyväskylässä on opittu Oranssissa Myrskyssä ja kasvatettu reilua kaveruutta

”Humakissa antoisinta on ollut se, että on päässyt valmistumaan kulttuuripuolelta ammattiin, joka aidon oikeasti työllistää minua tulevaisuudessa monenlaisiin projekteihin”, totesi Jyväskylän yksikön valmistujaisjuhlassa 31.5.2017 opiskelijapuheen pitänyt kulttuurituottaja (AMK) Johanna Hurme.

-“Tuntuu, että olisin jonkun suuremman seikkailun ensiaskeleet vasta ottanut ja odotan kovasti mitä kaikkea tulevat työvuodet tuovat tullessaan”, pohtii iloinen ja aktiivinen Johanna ja evästää nykyisiä opiskelijoita: ”Muistakaa rakentaa omat rajanne, kuunnella sydäntänne ja lähteä toteuttamaan unelmianne, vaikka ne olisivat kuinka pähkähulluja tahansa”.

Jyväskylästä valmistui kulttuurituottajia ja yhteisöpedagogeja
Kulttuurituottaja Johanna ja yhteisöpedagogi Maarit. Kuvaaja: Hanna-Kaisa Hokkanen

Tuore yhteisöpedagogi (AMK) Maarit Iso-Jaakkola on tarmokas ahertaja joka palkittiin opiskelijakavereiden valinnalla  JHL:n stipendillä. ”Se on siinä! Olen onnellinen ja tulevaisuus kutkuttaa! Tästä on hyvä jatkaa kokemuksen ja tiedon kartuttamista.

Olen saanut monipuolisella tavalla toteuttaa itseäni Humakissa; koin kasvattavan vaihtovuoden ja työharkkojen avulla olen saanut oppia työelämästä. Myös hauskat hetket opiskelijakollegoiden kanssa lämmittävät mieltä hamaan loppuun saakka”, pohtii Maarit ja kiittää saamastaan reilun kaveruuden stipendistä opiskelukavereitaan. (Teksti: Maarit Honkonen-Seppälä, kuva Hanna-Kaisa Hokkanen)

Kuopiosta tulkiksi – heti innolla muuttuvaan työelämään

Kaksi tulkkia Kuopiosta
Tulkit (AMK) Serena Niittymäki ja Sanni Sahi valmistuivat Kuopion yksiköstä

Serena Niittymäki ja Sanni Sahi valmistuivat tulkeiksi Kuopion yksiköstä. Takana on neljä vuotta aherrusta, joka päättyy työelämään siirtymiseen. Molemmat toteavat olevansa onnekaita, koska ovat saaneet töitä tulkkausalalta vaikeasta ajasta huolimatta. Kumpikin on työllistynyt tulkkausalan yritykseen. Opinnoissaan Serena ja Sanni ovat suuntautuneet kuurosokeille, kuuroutuneille ja huonokuuloisille tulkkaukseen. Sattumaa on, että molempien uusi kotikaupunki on Tampere.

-”Odotan pääseväni hyödyntämään monipuolisesti koulutustani työelämässä.  Harjoittelut ovat olleet opintojen parasta antia ja minulla on ollut erinomaisia ohjaajia”, toteaa Serena.  -”Työelämää odotan innolla. On turvallista siirtyä työelämään, kun tietää saavansa muilta tulkeilta tukea”, Sanni kertoo. -“Tunteisiin sekoittuu myös haikeutta ja luopumista. Tulkin opinnoissa uutta kieltä ja kulttuuria opiskellaan tiiviisti muiden kanssa, ja omasta ryhmästä on tullut tärkeä.  Sannin mukaan Humakissa opiskelussa parasta on ollut koulun pienuus ja mukava yhteisö”.

Tulkki tekee tärkeää työtä ihmisten kanssa. ”On hienoa päästä tekemään töitä asiakkaiden kanssa, joiden elämään voin omalla osaamisellani, persoonallani ja asenteellani vaikuttaa”, kiteyttää Serena. (Teksti Hanna-Kaisa Turja, kuva Erja Anttonen)

Pääkaupunkiseudun yksikössä palkittiin innovatiivista kehittämistyötä Humakin hankkeissa

Kulttuurituottajat Anu Soini ja Viivi Salonen (kuvassa etusivulla) palkittiin esimerkillisestä työstä Humakin hankkeissa. Molempien opinnäytetyöt kytkeytyvät hankkeisiin. Anu oli mukana AfoPub-kokeilussa, jossa sanataidetta vietiin pieniin pubeihin Itä-Helsingissä. Opinnäytetyössään Soini jatkojalosti luovan kirjoittamisen käyttämistä osallistamisen välineenä. Viivi kertoo ajautuneensa hieman vahingossa Humakin Lähellä Lähiössä –hankkeeseen -” Hankkeelle tekemäni kehitystehtävän kautta innostus Mun Tapuli -kävelykierrosten tekemiselle opinnäytetyönä syntyi.”

Samat aihepiirit työllistävät valmistumisen jälkeen kumpaakin. Anu jatkaa luovan kirjoittamisen IloAfo-pajakonseptin kehittämistä, ja Viivi jatkaa lähiöiden parissa ja tuottajana vaikuttavassa projektissa.

Stipendin hyvästä opiskelumenestyksestä saanut kulttuurituottaja Jenni Pekkarinen (kuvassa etusivulla Anun ja Viivin kanssa) on työskennellyt opiskelun ohella kevään ajan tuottajana ohjelmatoimistossa. Valmistumisen jälkeen hän jatkaa työssä kokopäiväisenä tuottajana. Lisäksi hän aloittaa kesäkuun lopulla täyspäiväisen työn ohella työharjoittelun taidegalleriassa, joten kosketus kuvataidemaailmaankin säilyy.

Jenni Pekkarinen kiitti opiskelijan puheessaan Humakia kannustuksesta ja opastuksesta sekä ennen kaikkea siitä, että Humakissa opiskelijan annetaan etsiä ja kulkea omaa tietä.  —”Eksyminen on hyvä juttu – ja hukassa voi oppia vaikka mitä.”

Pääkaupunkiseudun valmistujaisjuhlassa jaettiin stipendejä myös tulkki Ilkka Heinolle ja yhteisöpedagogi Oona Hänniselle sekä yhteisöpedagogi Minna Hemmingille.

Tuore yhteisöpedagogi Oona Hänninen on mielenterveyskuntoutuksen ammattilainen
Yhteisöpedagogi Oona Hänninen sai Nuoli ry:n stipendin nopeasta opiskelusta ja hyvistä opintosuorituksista. Hän on työskennellyt opintojensa ajan mielenterveyskuntoutujien parissa Nuorten mielenterveysseurassa yeesissä. Oona aloittaa kesäkuun alussa mielenterveyskuntoutujien työvalmentajana Tikkurilan klubitalolla.

Tulkki Ilkka Heino
Tulkiksi (AMK) valmistunut Ilkka Heino palkittiin positiivisesta asenteesta ja opiskelumenestyksestä. Hän aloittaa työt tulkkausalan yrityksessä.

Sukunimi Etunimi Koulutusmuoto Alueyksikkö Kotikunta
Yhteisöpedagogi (AMK)
Alakurtti Maiju Johanna 1 Jyväskylä Jyväskylä
Bruun Henna Reetta 1 Kuopio Kuopio
Bäckström Arto Juhani 2 Pääkaupunkiseutu Vantaa – Vanda
Erlamo Eija Irina 2 Turku Turku – Åbo
Eskelinen Timo Oskari 1 Jyväskylä Sonkajärvi
Haltia Anni Helmi Maria 1 Turku Turku – Åbo
Heinonen Juho Ilari 1 Pääkaupunkiseutu Jyväskylä
Hemminki Minna Susanna 2 Pääkaupunkiseutu Nurmijärvi
Huotari Anna Sofia 1 Jyväskylä Jyväskylä
Hurskainen Anna-Kaisa 2 Turku Paimio – Pemar
Huttu-Hiltunen Minna Maria 1 Pääkaupunkiseutu Oulu – Uleåborg
Huuskonen Ronja Maria 1 Kuopio Joensuu
Hypén Kirsi Anneli 2 Pääkaupunkiseutu Espoo – Esbo
Hänninen Oona Elise 1 Pääkaupunkiseutu Vantaa – Vanda
Ihaksi Jatta Maria 2 Turku Naantali – Nådendal
Iso-Jaakkola Maarit Susanna 1 Jyväskylä Jyväskylä
Isokangas Jukka Pekka 2 Pääkaupunkiseutu Järvenpää – Träskända
Joki Kati Piritta 2 Turku Valkeakoski
Jolma Iida Annikki 1 Pääkaupunkiseutu Vantaa – Vanda
Jormakka Niina Titta Adalmiina 1 Jyväskylä Jyväskylä
Kauppinen Johanna Liisa Maria 1 Kuopio Kuopio
Kedrin Minttu Maria 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Keinänen Mari Elina 1 Kuopio Kuopio
Keskisaari Asta Maaria 1 Kuopio Kuopio
Kotaniemi Matias Johannes 1 Pääkaupunkiseutu Hämeenlinna – Tavastehus
Kritz Jutta Emilia 1 Jyväskylä Lahti – Lahtis
Kupiainen Kirsi Anneli 2 Pääkaupunkiseutu Hyvinkää – Hyvinge
Laine Niina Karoliina 2 Turku Kaarina – S:t Karins
Lammi Juha Antti 2 Jyväskylä Kemi
Lind Minttu Marjaana 1 Turku Turku – Åbo
Lindström Mimosa Noora 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Littunen Janne Oskari 1 Pääkaupunkiseutu Lahti – Lahtis
Lundberg Heidi Inkeri 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Luukkonen Henna Janika 1 Kuopio Varkaus
Maarajärvi Krista Helena 1 Pääkaupunkiseutu Järvenpää – Träskända
Mattila Tea Marita 2 Turku Turku – Åbo
Maukkonen Oscar Mikael 1 Turku Turku – Åbo
Montonen Laura Anniina 1 Pääkaupunkiseutu Porvoo – Borgå
Myyry Mikko Tuomas Juhani 1 Kuopio Kuopio
Mäkelä Riku Samuli 1 Jyväskylä Jyväskylä
Mäkinen Jesse Juhani 2 Turku Loimaa
Niiles Jussi Tapani 2 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Niinistö Annu Marjatta 1 Turku Salo
Ojala Riikka Johanna 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Paloluoma Maarit Eveliina 2 Turku Raisio – Reso
Paukku Marjaana Matilda 1 Pääkaupunkiseutu Laukaa
Pikkarainen Mari Katriina 1 Jyväskylä Jyväskylä
Ponnikas Janne Matti Antero 1 Pääkaupunkiseutu Tampere – Tammerfors
Pääkkönen Liisa Kaisa Inkeri 1 Kuopio Kuopio
Raittila Sinna Katariina 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Sallinen Lumi Ilona 1 Turku Rauma – Raumo
Salonen Marika Kuu-Katjaana 2 Turku Mynämäki
Sipilä Sara Inka Elina 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Takkunen Jani Sebastian 2 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Teittinen Veera Karoliina 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Tuomikoski Maiju Ilona 1 Turku Turku – Åbo
Tuomola Laura Alexandra 1 Pääkaupunkiseutu Lohja – Lojo
Uusitalo Sanni Johanna 2 Turku Lieto – Lundo
Vahtera Sari Jaana 2 Pääkaupunkiseutu Vaasa – Vasa
Vehmaa Sirkka Liisa 2 Turku Naantali – Nådendal
Widenius Suvi-Marja 1 Pääkaupunkiseutu Vantaa – Vanda
Viikari Jukka Petteri 2 Pääkaupunkiseutu Espoo – Esbo
Wilska Kristiina Elli Annika 1 Turku Turku – Åbo
Vähäsöyrinki Jaana Susanna 2 Pääkaupunkiseutu Nivala
Ylönen Mari Johanna 1 Jyväskylä Kangasniemi
Tulkki (AMK)
Ahokas Anne 2 Pääkaupunkiseutu Hausjärvi
Heinikoski Iiris Maaria Rosaliina 1 Pääkaupunkiseutu Vantaa – Vanda
Heino Ilkka Aleksi 1 Pääkaupunkiseutu Tampere – Tammerfors
Hietala Miia Maria 1 Kuopio Kuopio
Huotari Iida Anniina Elisabet 1 Kuopio Kuopio
Kinnunen Annu Eveliina 1 Pääkaupunkiseutu Lappeenranta – Villmanstrand
Koskinen Katariina Maria 1 Pääkaupunkiseutu Loppi
Laitinen Janiina 1 Pääkaupunkiseutu Espoo – Esbo
Lappalainen Anni Iida Maria 1 Kuopio Iisalmi – Idensalmi
Launonen Kaisa-Leena 1 Kuopio Kuopio
Lähtevänoja Tanja Marketta 1 Kuopio Nastola
Niemi Petriina Linda Elisa 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Niittymäki Serena Eveliina 1 Kuopio Janakkala
Reinikainen Oona Maria 1 Pääkaupunkiseutu Hollola
Rilanto Anet Erika 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Sahi Sanni Helena 1 Kuopio Kuopio
Suomalainen Jenniina Henna-Maria 1 Kuopio Varkaus
Sutinen Mirka Tuulia 1 Kuopio Kuopio
Turtiainen Minna Julia 1 Kuopio Kuopio
Velama Miina Anna Ilona 1 Pääkaupunkiseutu Hyvinkää – Hyvinge
Villikka Tiia Carita 1 Kuopio Pyhtää – Pyttis
Vuorisalmi Sara Leena Linnea 1 Pääkaupunkiseutu Hyvinkää – Hyvinge
Vähä-Savo Anna Kristiina 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Väisänen Moona Pepita Charlotta 1 Kuopio Mikkeli – S:t Michel
 Vapola  Kerttu Johanna  1  Pääkaupunkiseutu  Helsinki – Helsingfors
Kulttuurituottaja (AMK)
Demina Veronika 2 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Haarala Laura Emilia 2 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Haltsonen Milja Juulia 1 Jyväskylä Jyväskylä
Heimovala Minttu Maria 1 Turku Jyväskylä
Hurme Johanna Esteri 1 Jyväskylä Jyväskylä
Kangas Juho Ante Nestori 2 Turku Helsinki – Helsingfors
Kantonen Asta Bertta Tuulia 1 Turku Saarijärvi
Lehikoinen Karolina Lilli Maria 1 Jyväskylä Jyväskylä
Lehtinen Eerika Eveliina 1 Pääkaupunkiseutu Hämeenlinna – Tavastehus
Lerch Bella 1 Jyväskylä Jyväskylä
Lämsä Mari Hannele 2 Turku Kotka
Pekkarinen Jenni Marjut 1 Pääkaupunkiseutu Espoo – Esbo
Pitkäniemi Camilla Krista Karoliina 1 Turku Tuusula – Tusby
Pokki Roope Mikael 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Pöyhönen Hanna-Liisa 2 Turku Tampere – Tammerfors
Salonen Viivi Eveliina 2 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Sepponen Pietu Juhana 1 Turku Turku – Åbo
Soini Anu Maarit 1 Pääkaupunkiseutu Raasepori
Sutinen Emma-Liina 1 Turku Turku – Åbo
Syrén Veera Irmeli 1 Turku Raasepori
Tikka Kirsi Helena Päivikki 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Tolppa Anna Maria Eveliina 1 Turku Turku – Åbo
Toskala Maaria Kristiina 1 Turku Turku – Åbo
Venäläinen Nina Marika 2 Kuopio Kuopio
Vila Irene Katriina 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Kulttuurituottaja (Ylempi AMK)
Haanpää Venla Katriina 3 Pääkaupunkiseutu Espoo – Esbo
Lundgrén Sini Maaria 3 Pääkaupunkiseutu Salo
Nokka Mirka Maria 3 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Pakarimäki Petri Juhani 3 Pääkaupunkiseutu Hämeenlinna – Tavastehus
Pensikkala Jere Sakari 3 Pääkaupunkiseutu Turku – Åbo
Toivonen Annukka Irina 3 Pääkaupunkiseutu Turku – Åbo