Valmistuneet samassa kuvassa

Humakin neljästä yksiköstä on toukokuussa 2017 valmistunut yhteensa 65 yhteisöpedagogia (AMK), 24 tulkkia (AMK), 25 kulttuurituottajaa (AMK) ja 6 kulttuurituottajaa (ylempi AMK) Juhlia vietettiin Pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä ja Turussa. Kuopion valmistujaisjuhlat pidettiin jo 24.5. ja kulttuurituottajat (ylempi AMK) saivan todistuksensaa 19.5. Kesäkuussa valmistuvat vielä yhteisöpedagogit (ylempi AMK).

Alla on lueteltu tutkinnoittain toukokuussa valmistuneet. Kuvassa Turun yksiköstä valmistuneet. Onnittelut kaikille upeille uusille ammattilaisille kautta Humak-Suomen!

Turussa muisteltiin Humakin omalaatuisuutta ja opinnäytetyön synnytystuskaa

-”Humak on rohkaiseva opinahjo, jossa jokaista on rohkaistu löytämään omat kiinnostuksen kohteensa. Humakissa on turvallista tutkia ja opiskella. Täältä saa loistavat eväät tulevaisuuteen”, sanoi Humakista yhteisöpedagogiksi valmistunut Kristiina Wilska, joka suuntaa opintojensa jälkeen töihin paikalliseen perhekuntoutuskeskukseen.

Wilska kiitti  puheessaan myös Humakin omalaatuisuutta, johon kuuluu mm. se, että lehtorit tuntevat jokaisen opiskelijan henkilöinä ja yksilöinä, eikä opetettavina numeroina.

Kaikkien aikojen ensimmäisen luovien alojen hautomon Humak Creven stipendin saanut kulttuurituottaja (AMK) Anna Tolppa kiitti, ettei ilman opintoja olisi nyt tässä: juuri oman osakeyhtiönsä perustamissopimuksen allekirjoittanut tuore yrittäjä, joka lähtee tekemään sitä, mistä on aina haaveillut.

–”Kun uskaltaa pukea unelmansa sanoiksi, ne voivat vaikka toteutua”, Tolppa totesi puheessaan. Tolppa  muisteli opintojensa alkuhetkiä, jossa tuoreet opiskelijat laitettiin lehtori Benny Majabackan sanoin ”venäläiseen uimakouluun”, oppimaan tuottamista saman tien.

Tolppa toteutti opiskelijatovereidensa kanssa Nenäpäivätapahtumaan suositun uima-allas konsertin.

-Työelämäläheisyys ei ole Humakissa vain korulauseita. Opinnot koostuvat oikeasti työelämätoimeksiannoista ja tehtävistä, Tolppa totesi. Lisäksi Tolppa arvosti Humakia myös siitä, että toiminnassa korostetaan omien arvojen ja etiikan huomioimista myös omassa työssään.

Valmistuneita Turun yksiköstä
Kuvassa Emma-Liina Sutinen (vas), Pietu Sepponen, Anna Tolppa, Kristiina Wilska, Eija Erlamo sekä Anni Haltia. Sepponen teki opinnäytetyön Paavo Nurmi Gamesin toimeksiannosta ja siinä selvitettiin tapahtuman yhteistyömahdollisuuksia turkulaisten kulttuuritapahtumien kanssa. Kulttuurituottaja (AMK) Sepponen jatkaa hankkeen parissa nyt PNG:n organisaatiossa.

Parhaasta yhteisöpedagogi (AMK) opinnäytetyöstä palkittiin yhteisöpedagogi (AMK) Eija Erlamo, joka kehitti Varsinais-Suomen liiton toimeksiannosta uudenlaisen työttömien palvelukonseptin. Työssään Ernamo hyödynsi palvelumuotoilun periaatteita.

Kiitospuheessaan monimuoto-opiskelijoiden puolesta Ernamo muisteli hauskalla tavalla opinnäytetyön synnytystuskaa työelämässä toimivan aikuisopiskelijan näkökulmasta tarkasteltuna.

Lisäksi tilaisuudessa palkittiin Nuoli ry:n stipendillä Anni Haltia, joka sai kiitosta poikkeuksellisesta verkostoitumisestaan järjestökenttään jo opintojensa aikana. Haltian opinnäytetyön aiheena oli ”Maahanmuuttajataustaiset nuoret aktiivisina kansalaisina – Yhdistystoiminta osallisuuden tukena”.

Palkitsemisperusteluissa todettiin, että opinnäytetyössään Anni onnistuu poikkeuksellisen hyvin yhdistämään kolme suomalaisessa yhteiskunnassa ajankohtaista teemaa, yhdistyskentän muutokset, nuorten osallisuuden ja maahanmuuton.

Valmistuneista kulttuurituottajista stipendin sai lisäksi Emma-Liina Sutinen, joka selvitti YouTube-tapahtuma TubeConin toimeksiannosta sen mahdollisuuksista laajentua kansainväliseksi. Opinnäytetyössään Sutinen selvitti Euroopanlaajuisesti YouTube tapahtumat ja teki tapahtumalle kansainvälistymissuunnitelman, jonka parissa Sutinen jatkaa edelleen töitä tuoreena kulttuurituottaja (AMK):na.

Jyväskylässä on opittu Oranssissa Myrskyssä ja kasvatettu reilua kaveruutta

”Humakissa antoisinta on ollut se, että on päässyt valmistumaan kulttuuripuolelta ammattiin, joka aidon oikeasti työllistää minua tulevaisuudessa monenlaisiin projekteihin”, totesi Jyväskylän yksikön valmistujaisjuhlassa 31.5.2017 opiskelijapuheen pitänyt kulttuurituottaja (AMK) Johanna Hurme.

-“Tuntuu, että olisin jonkun suuremman seikkailun ensiaskeleet vasta ottanut ja odotan kovasti mitä kaikkea tulevat työvuodet tuovat tullessaan”, pohtii iloinen ja aktiivinen Johanna ja evästää nykyisiä opiskelijoita: ”Muistakaa rakentaa omat rajanne, kuunnella sydäntänne ja lähteä toteuttamaan unelmianne, vaikka ne olisivat kuinka pähkähulluja tahansa”.

Jyväskylästä valmistui kulttuurituottajia ja yhteisöpedagogeja
Kulttuurituottaja Johanna ja yhteisöpedagogi Maarit. Kuvaaja: Hanna-Kaisa Hokkanen

Tuore yhteisöpedagogi (AMK) Maarit Iso-Jaakkola on tarmokas ahertaja joka palkittiin opiskelijakavereiden valinnalla  JHL:n stipendillä. ”Se on siinä! Olen onnellinen ja tulevaisuus kutkuttaa! Tästä on hyvä jatkaa kokemuksen ja tiedon kartuttamista.

Olen saanut monipuolisella tavalla toteuttaa itseäni Humakissa; koin kasvattavan vaihtovuoden ja työharkkojen avulla olen saanut oppia työelämästä. Myös hauskat hetket opiskelijakollegoiden kanssa lämmittävät mieltä hamaan loppuun saakka”, pohtii Maarit ja kiittää saamastaan reilun kaveruuden stipendistä opiskelukavereitaan. (Teksti: Maarit Honkonen-Seppälä, kuva Hanna-Kaisa Hokkanen)

Kuopiosta tulkiksi – heti innolla muuttuvaan työelämään

Kaksi tulkkia Kuopiosta
Tulkit (AMK) Serena Niittymäki ja Sanni Sahi valmistuivat Kuopion yksiköstä

Serena Niittymäki ja Sanni Sahi valmistuivat tulkeiksi Kuopion yksiköstä. Takana on neljä vuotta aherrusta, joka päättyy työelämään siirtymiseen. Molemmat toteavat olevansa onnekaita, koska ovat saaneet töitä tulkkausalalta vaikeasta ajasta huolimatta. Kumpikin on työllistynyt tulkkausalan yritykseen. Opinnoissaan Serena ja Sanni ovat suuntautuneet kuurosokeille, kuuroutuneille ja huonokuuloisille tulkkaukseen. Sattumaa on, että molempien uusi kotikaupunki on Tampere.

-”Odotan pääseväni hyödyntämään monipuolisesti koulutustani työelämässä.  Harjoittelut ovat olleet opintojen parasta antia ja minulla on ollut erinomaisia ohjaajia”, toteaa Serena.  -”Työelämää odotan innolla. On turvallista siirtyä työelämään, kun tietää saavansa muilta tulkeilta tukea”, Sanni kertoo. -“Tunteisiin sekoittuu myös haikeutta ja luopumista. Tulkin opinnoissa uutta kieltä ja kulttuuria opiskellaan tiiviisti muiden kanssa, ja omasta ryhmästä on tullut tärkeä.  Sannin mukaan Humakissa opiskelussa parasta on ollut koulun pienuus ja mukava yhteisö”.

Tulkki tekee tärkeää työtä ihmisten kanssa. ”On hienoa päästä tekemään töitä asiakkaiden kanssa, joiden elämään voin omalla osaamisellani, persoonallani ja asenteellani vaikuttaa”, kiteyttää Serena. (Teksti Hanna-Kaisa Turja, kuva Erja Anttonen)

Pääkaupunkiseudun yksikössä palkittiin innovatiivista kehittämistyötä Humakin hankkeissa

Kulttuurituottajat Anu Soini ja Viivi Salonen (kuvassa etusivulla) palkittiin esimerkillisestä työstä Humakin hankkeissa. Molempien opinnäytetyöt kytkeytyvät hankkeisiin. Anu oli mukana AfoPub-kokeilussa, jossa sanataidetta vietiin pieniin pubeihin Itä-Helsingissä. Opinnäytetyössään Soini jatkojalosti luovan kirjoittamisen käyttämistä osallistamisen välineenä. Viivi kertoo ajautuneensa hieman vahingossa Humakin Lähellä Lähiössä –hankkeeseen -” Hankkeelle tekemäni kehitystehtävän kautta innostus Mun Tapuli -kävelykierrosten tekemiselle opinnäytetyönä syntyi.”

Samat aihepiirit työllistävät valmistumisen jälkeen kumpaakin. Anu jatkaa luovan kirjoittamisen IloAfo-pajakonseptin kehittämistä, ja Viivi jatkaa lähiöiden parissa ja tuottajana vaikuttavassa projektissa.

Stipendin hyvästä opiskelumenestyksestä saanut kulttuurituottaja Jenni Pekkarinen (kuvassa etusivulla Anun ja Viivin kanssa) on työskennellyt opiskelun ohella kevään ajan tuottajana ohjelmatoimistossa. Valmistumisen jälkeen hän jatkaa työssä kokopäiväisenä tuottajana. Lisäksi hän aloittaa kesäkuun lopulla täyspäiväisen työn ohella työharjoittelun taidegalleriassa, joten kosketus kuvataidemaailmaankin säilyy.

Jenni Pekkarinen kiitti opiskelijan puheessaan Humakia kannustuksesta ja opastuksesta sekä ennen kaikkea siitä, että Humakissa opiskelijan annetaan etsiä ja kulkea omaa tietä.  —”Eksyminen on hyvä juttu – ja hukassa voi oppia vaikka mitä.”

Pääkaupunkiseudun valmistujaisjuhlassa jaettiin stipendejä myös tulkki Ilkka Heinolle ja yhteisöpedagogi Oona Hänniselle sekä yhteisöpedagogi Minna Hemmingille.

Tuore yhteisöpedagogi Oona Hänninen on mielenterveyskuntoutuksen ammattilainen
Yhteisöpedagogi Oona Hänninen sai Nuoli ry:n stipendin nopeasta opiskelusta ja hyvistä opintosuorituksista. Hän on työskennellyt opintojensa ajan mielenterveyskuntoutujien parissa Nuorten mielenterveysseurassa yeesissä. Oona aloittaa kesäkuun alussa mielenterveyskuntoutujien työvalmentajana Tikkurilan klubitalolla.

Tulkki Ilkka Heino
Tulkiksi (AMK) valmistunut Ilkka Heino palkittiin positiivisesta asenteesta ja opiskelumenestyksestä. Hän aloittaa työt tulkkausalan yrityksessä.

SukunimiEtunimiKoulutusmuotoAlueyksikköKotikunta
Yhteisöpedagogi (AMK)
AlakurttiMaiju Johanna1JyväskyläJyväskylä
BruunHenna Reetta1KuopioKuopio
BäckströmArto Juhani2PääkaupunkiseutuVantaa – Vanda
ErlamoEija Irina2TurkuTurku – Åbo
EskelinenTimo Oskari1JyväskyläSonkajärvi
HaltiaAnni Helmi Maria1TurkuTurku – Åbo
HeinonenJuho Ilari1PääkaupunkiseutuJyväskylä
HemminkiMinna Susanna2PääkaupunkiseutuNurmijärvi
HuotariAnna Sofia1JyväskyläJyväskylä
HurskainenAnna-Kaisa2TurkuPaimio – Pemar
Huttu-HiltunenMinna Maria1PääkaupunkiseutuOulu – Uleåborg
HuuskonenRonja Maria1KuopioJoensuu
HypénKirsi Anneli2PääkaupunkiseutuEspoo – Esbo
HänninenOona Elise1PääkaupunkiseutuVantaa – Vanda
IhaksiJatta Maria2TurkuNaantali – Nådendal
Iso-JaakkolaMaarit Susanna1JyväskyläJyväskylä
IsokangasJukka Pekka2PääkaupunkiseutuJärvenpää – Träskända
JokiKati Piritta2TurkuValkeakoski
JolmaIida Annikki1PääkaupunkiseutuVantaa – Vanda
JormakkaNiina Titta Adalmiina1JyväskyläJyväskylä
KauppinenJohanna Liisa Maria1KuopioKuopio
KedrinMinttu Maria1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
KeinänenMari Elina1KuopioKuopio
KeskisaariAsta Maaria1KuopioKuopio
KotaniemiMatias Johannes1PääkaupunkiseutuHämeenlinna – Tavastehus
KritzJutta Emilia1JyväskyläLahti – Lahtis
KupiainenKirsi Anneli2PääkaupunkiseutuHyvinkää – Hyvinge
LaineNiina Karoliina2TurkuKaarina – S:t Karins
LammiJuha Antti2JyväskyläKemi
LindMinttu Marjaana1TurkuTurku – Åbo
LindströmMimosa Noora1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
LittunenJanne Oskari1PääkaupunkiseutuLahti – Lahtis
LundbergHeidi Inkeri1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
LuukkonenHenna Janika1KuopioVarkaus
MaarajärviKrista Helena1PääkaupunkiseutuJärvenpää – Träskända
MattilaTea Marita2TurkuTurku – Åbo
MaukkonenOscar Mikael1TurkuTurku – Åbo
MontonenLaura Anniina1PääkaupunkiseutuPorvoo – Borgå
MyyryMikko Tuomas Juhani1KuopioKuopio
MäkeläRiku Samuli1JyväskyläJyväskylä
MäkinenJesse Juhani2TurkuLoimaa
NiilesJussi Tapani2PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
NiinistöAnnu Marjatta1TurkuSalo
OjalaRiikka Johanna1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
PaloluomaMaarit Eveliina2TurkuRaisio – Reso
PaukkuMarjaana Matilda1PääkaupunkiseutuLaukaa
PikkarainenMari Katriina1JyväskyläJyväskylä
PonnikasJanne Matti Antero1PääkaupunkiseutuTampere – Tammerfors
PääkkönenLiisa Kaisa Inkeri1KuopioKuopio
RaittilaSinna Katariina1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
SallinenLumi Ilona1TurkuRauma – Raumo
SalonenMarika Kuu-Katjaana2TurkuMynämäki
SipiläSara Inka Elina1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
TakkunenJani Sebastian2PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
TeittinenVeera Karoliina1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
TuomikoskiMaiju Ilona1TurkuTurku – Åbo
TuomolaLaura Alexandra1PääkaupunkiseutuLohja – Lojo
UusitaloSanni Johanna2TurkuLieto – Lundo
VahteraSari Jaana2PääkaupunkiseutuVaasa – Vasa
VehmaaSirkka Liisa2TurkuNaantali – Nådendal
WideniusSuvi-Marja1PääkaupunkiseutuVantaa – Vanda
ViikariJukka Petteri2PääkaupunkiseutuEspoo – Esbo
WilskaKristiina Elli Annika1TurkuTurku – Åbo
VähäsöyrinkiJaana Susanna2PääkaupunkiseutuNivala
YlönenMari Johanna1JyväskyläKangasniemi
Tulkki (AMK)
AhokasAnne2PääkaupunkiseutuHausjärvi
HeinikoskiIiris Maaria Rosaliina1PääkaupunkiseutuVantaa – Vanda
HeinoIlkka Aleksi1PääkaupunkiseutuTampere – Tammerfors
HietalaMiia Maria1KuopioKuopio
HuotariIida Anniina Elisabet1KuopioKuopio
KinnunenAnnu Eveliina1PääkaupunkiseutuLappeenranta – Villmanstrand
KoskinenKatariina Maria1PääkaupunkiseutuLoppi
LaitinenJaniina1PääkaupunkiseutuEspoo – Esbo
LappalainenAnni Iida Maria1KuopioIisalmi – Idensalmi
LaunonenKaisa-Leena1KuopioKuopio
LähtevänojaTanja Marketta1KuopioNastola
NiemiPetriina Linda Elisa1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
NiittymäkiSerena Eveliina1KuopioJanakkala
ReinikainenOona Maria1PääkaupunkiseutuHollola
RilantoAnet Erika1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
SahiSanni Helena1KuopioKuopio
SuomalainenJenniina Henna-Maria1KuopioVarkaus
SutinenMirka Tuulia1KuopioKuopio
TurtiainenMinna Julia1KuopioKuopio
VelamaMiina Anna Ilona1PääkaupunkiseutuHyvinkää – Hyvinge
VillikkaTiia Carita1KuopioPyhtää – Pyttis
VuorisalmiSara Leena Linnea1PääkaupunkiseutuHyvinkää – Hyvinge
Vähä-SavoAnna Kristiina1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
VäisänenMoona Pepita Charlotta1KuopioMikkeli – S:t Michel
 Vapola Kerttu Johanna 1 Pääkaupunkiseutu Helsinki – Helsingfors
Kulttuurituottaja (AMK)
DeminaVeronika2PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
HaaralaLaura Emilia2PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
HaltsonenMilja Juulia1JyväskyläJyväskylä
HeimovalaMinttu Maria1TurkuJyväskylä
HurmeJohanna Esteri1JyväskyläJyväskylä
KangasJuho Ante Nestori2TurkuHelsinki – Helsingfors
KantonenAsta Bertta Tuulia1TurkuSaarijärvi
LehikoinenKarolina Lilli Maria1JyväskyläJyväskylä
LehtinenEerika Eveliina1PääkaupunkiseutuHämeenlinna – Tavastehus
LerchBella1JyväskyläJyväskylä
LämsäMari Hannele2TurkuKotka
PekkarinenJenni Marjut1PääkaupunkiseutuEspoo – Esbo
PitkäniemiCamilla Krista Karoliina1TurkuTuusula – Tusby
PokkiRoope Mikael1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
PöyhönenHanna-Liisa2TurkuTampere – Tammerfors
SalonenViivi Eveliina2PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
SepponenPietu Juhana1TurkuTurku – Åbo
SoiniAnu Maarit1PääkaupunkiseutuRaasepori
SutinenEmma-Liina1TurkuTurku – Åbo
SyrénVeera Irmeli1TurkuRaasepori
TikkaKirsi Helena Päivikki1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
TolppaAnna Maria Eveliina1TurkuTurku – Åbo
ToskalaMaaria Kristiina1TurkuTurku – Åbo
VenäläinenNina Marika2KuopioKuopio
VilaIrene Katriina1PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
Kulttuurituottaja (Ylempi AMK)
HaanpääVenla Katriina3PääkaupunkiseutuEspoo – Esbo
LundgrénSini Maaria3PääkaupunkiseutuSalo
NokkaMirka Maria3PääkaupunkiseutuHelsinki – Helsingfors
PakarimäkiPetri Juhani3PääkaupunkiseutuHämeenlinna – Tavastehus
PensikkalaJere Sakari3PääkaupunkiseutuTurku – Åbo
ToivonenAnnukka Irina3PääkaupunkiseutuTurku – Åbo