Valmistuneita juhlittiin muistoja ja kokemuksia huokuneissa tunnelmissa

Piirroshahmo, joka puhaltaa erikokoisia, värikkäitä saippuakuplia.

Työntäyteinen ja monimuotoinen vuosi on päättymässä. Joulun alla pidettiin Humakissa jo perinteeksi muodostuneet verkkomuotoiset valmistujaiset. Suomeksi ja englanniksi juonnettu sekä viittomakielelle tulkattu juhla on katsottavissa youtube-videona. Valmistuneiden nimet on kerrottu videolla.

Humakista valmistuneita juhlittiin niin kotikatsomoissa kuin kampusten kisakatsomoissa. Opiskeluaika on ollut ammatillisesti antoisaa, yhteisöllisesti opettavaista ja maailmanlaajuisesti mieleenpainuvaa aikaa. Uusien tietojen ja taitojen lisäksi viime vuosiin ovat kuuluneet niin koronapandemia kuin sota Ukrainassa.

Unelmia kohti läpi näyttöruutujen ja tunnemyrskyjen

Opintoja on suoritettu niin verkkoympäristöissä kuin aika ajoin myös kampuksilla. Moni valmistunut on tavannut opiskelutovereitaan ja lehtoreita lähinnä näyttöruudulla. Verkkotyöskentely tulee olemaan jatkossakin merkittävä osa opiskelua ja humakilaista työtapoja.

Rehtori, toimitusjohtaja Jukka Määttä kuvasi kuluneiden vuosien sisältäneen paljon. Humak täyttää tulevana vuonna 25-vuotta. Vaikka moni asia on muuttunut vuosien aikana, mutta Humakin perusarvot ja korkeakoulun merkitys ovat edelleen voimissaan.

– “Humak on löytänyt paikkansa suomalaisessa korkeakoulukentässä ja suunnistaa ylpeänä tulevaisuuteen.”

Määttä kertoo, että Humakin koulutukset ovat olleet suosittuja ja korkeakoulu on kasvanut viimeisten vuosien aikana voimakkaasti.

– “Myös teille, hyvät valmistuneet, Humak haluaa tarjoaa jatko-opintomahdollisuuksia, täydennyskoulutusta sekä myös aktiivista alumni-toimintaa.”

Rehtori, toimitusjohtaja Määttä kuvaa Humakista valmistuneiden omaavan osaamista, joka vastaa ajankohtaisiin tarpeisiin.

– “Meidän kaikkien mieliä, yhteisöllisyyden ja myös turvallisuuden tunnetta on koeteltu menneinä vuosina. Silloin kun yhteiskunnassa on vaikeaa, tarvitaan yhteisöjen voimaa, kulttuurin voimaa sekä myös vähempiosaisten huomioimista. Tarvitaan sitä osaamista, mitä teillä (valmistuneet) on,” Määttä toteaa.

Opinnäytetöitä on tuotettu ammattialoilla hyödynnettäviksi

Rehtori Määttä julkaisi myös Humakin parhaat opinnäytetyöt vuodelta 2022. Ehdolle oli asetettu töitä kaikista koulutuksista.

Arvioinnin kriteereinä olivat työn tärkeys ammattialalle, tiedon ja taidon tuottaminen ja opinnäytetyön luettavuus sekä johtopäätöksien argumentointi.

AMK-sarjan voitti Tessa Ylinen: Sosiaalisen kestävyyden näkökulman huomioiminen musiikkitapahtumatuotannossa ja ylempi AMK-sarjan voittaja oli Auli Hirvensalo-Mattila: Läheisten tuen lisääminen nuoren valmennukseen : oman elämän omistajuus. Opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksesta klikkamalla linkkiä.

Valmistuneet siirtyvät alumneiksi mukanaan monipuolisia kokemuksia ja oivalluksia

Valmistuneiden puheet opintoaikaisin pohdintoineen kuultiin Petri Asuinmaalta, joka valmistui Yhteisöpedagogi (AMK), työyhteisön kehittäjä -koulutuksesta. Englanninkielisestä Yhteisöpedagogi (AMK), seikkailukasvatus -koulutuksesta valmistunut Kristiina Desroches muisteli opiskeluaikaansa Suomessa ja kokemuksiaan monelaisissa opiskeluympäristöissä.

Onnittelut valmistuneille ja menestystä jatkossa sekä tervetuloa Humakin alumneiksi. Hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille!

Valmistujaisjuhla on katsottavissa YouTube-videona:

Teksti: Marika Stam.