HAAVE-verkosto Humakissa Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Nuorten akatemia

Nuorten Akatemian koordinoima HAAVE-verkosto kokoontui Humakin isännöimässä kaksipäiväisessä tilaisuudessa Logomossa Turussa viime viikolla. Tapaamiseen osallistui parikymmentä nuorisoalan ammattilaista eri puolilta Suomea, Humakin henkilökuntaa sekä yhteisöpedagogiopiskelijoita.

HAAVE kehittää kuntien ja järjestöjen yhteistyötä nuorisopalveluissa

HAAVE-verkosto on kuntien nuorisopalveluiden järjestöasioista vastaavien sekä järjestöjohdon yhteinen verkosto, jossa yhdessä kehitetään kuntien ja järjestöjen välistä yhteistyöstä.

Verkosto kokoontuu kaksi kerta vuodessa keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Turun kokoontumisen teemana oli ennakointi: Miten kuntien nuorisopalveluiden ja järjestöjen roolit ja tehtävät kehittyvät tulevaisuudessa?

Humakin toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelijat vetivät ensimmäisen iltapäivän ohjelman hyödyntäen toiminnalisia menetelmiä. Ohjelmassa oli mm. minuttitreffit, tulevaisuuden visiointia, tuotteistamistyöpaja sekä verkon kudontaa. Pajojen tuloksina syntyi neljä erilaista palvelua ja sopimus siitä, mitä osallistujat tekevät kehitettyjen asioiden edistämiseksi tahoillaan. Iltapäivän vetäminen oli osa opiskelijoiden ammatillisia opintoja.

Opiskelijoille kiitosta

Tilaisuuten osallistuneet ammattilaiset olivat tyytyväisiä päivien antiin ja opiskelijoiden ohjaamasta erilaisesta työskentelytavasta oltiin innostuneita. HAAVE-verkoston edustajat toivoivat jatkossakin toiminnallista yhteistyötä Humakin kanssa. Opiskelijoiden mukanaolo oli virkistävää ja tilaisuudessa käytetyistä menetelmistä uskottiin olevan hyötyä jatkossakin.

HAAVE-verkosto Turussa
Ensimmäisen iltapäivän toiminnallisesta ohjelmasta vastasivat Humakin yhteisöpedagogiopiskelijat.

-“Olen ollut mukana verkostossa pitkään ja tällaista tapaamista meillä ei ole ollut koskaan”, totesi tapaamiseen osallistunut oululainen Veli-Matti Pyhänniska pilke hieman silmäkulmassaan.

Myös paljon puhututtanut nuorten osallisuus toteutui osallistujien mukaan nyt myös käytännössä. Se, että nuoret opiskelijat olivat mukana työskentelyssä.

– “Saadaan mukaan viisaampi, ajankohtaisempi ja todellisempi näkökulma, kun nuoret ovat mukana kehittämässä toimintaa ja teidän opiskelijanne olivat loistavia sisällöntuottajia ja fasilitaattoreita”, HAAVE-verkoston puheenjohtaja ja Nuorten Akatemian toimitusjohtaja Heikki Vuojakoski totesi HAAVE-verkoston tapaamisen yhteenvedossa.

Lisääksi tapaamisen aikana tutustuttiin Turun Ohjaamon, Vamoksen ja Nuorten Taide- ja Toimintatalo Vimman toimintaan.

– “Humak sai hyvin tuotua osaamistaan ja valtakunnallisuuttaan HAAVE-verkoston jäsenille. Mehän toimimme neljällä alueella ja tällainen opiskelijoiden ja työelämätoimijoiden kohtauttaminen opintojen aikana muutenkin kuin harjoitteluissa kuuluu keskeisesti valmennuspedagogiikkaamme, totesi tilaisuudesta Humakin koulutussuunnittelija Janina Sjöstrand.