Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Turun Seudun VALIKKO-ryhmään kuuluvat yhdistykset

Turussa opiskelevat yhteisöpedagogit osallistuvat  nyt toista Vapaaehtoistoiminnan messujen tuotantoon. Hansatorilla 8.9.2016 järjestettäville kuudensille vapaaehtoistoiminnan messuille osallistuu yli 30 eri alojen yhdistystä, jotka kuuluvat Turun seudun VALIKKO-ryhmään. Turun seudun yhdistysten ja Humakin opiskelijoiden tavoitteena on tuoda yhdessä sydämellisyyttä, hyvää mieltä ja valon pilkahduksia pimenevään syksyyn.

Messuille osallistuvat yhdistykset kertovat toiminnastaan ja tarjoamistaan vapaaehtoistehtävistä.

Paikan päällä Hansatorilla voi myös ilmoittautua mukaan tekemään hyvää. Vapaaehtoistoiminnan messut ovat koko perheen tapahtuma. Esiintyjiä on moneen makuun, elävästä musiikista koiratemppuiluun.

Opiskelijoille käytännön oppia työelämässä

Humakin yhteisöpedagogiopiskelijat ovat mukana vapaaehtoistoiminnan messuilla nyt toista kertaa.  Yhteistyö alueen yhdistystoimijoiden kanssa on tärkeä osa yhteisöpedagogien opintoja. Humakin työelämäläheinen opiskelu valmentaa työelämään ja auttaa opiskelijoita rakentamaan ammattialansa verkostoja koko opiskeluajan.

Yhteisöpedagogiopiskelijat valmistuvat kansalais- ja nuorisotyön ammattilaisiksi. He sijoittuvat Humakista valmistuttuaan kuntien, kansalaisjärjestöjen, laitosten ja yritysten palvelukseen. Työtehtävät voivat liittyä eri-ikäisten ihmisten tai toiminnan ohjaamiseen.

Humakissa on syksystä 2013 hyödynnetty ammattikorkeakoulussa kehitettyä valmennuspedagogiikkaa, jossa työelämän oikeita projekteja integroidaan osaksi tavallisten opintojaksojen oppimistehtäviä. Vapaaehtoistoiminnan messujen järjestämiseen liittyvät työtehtävät on yksi esimerkki tällaisista tehtävistä. Humakin opiskelijat hyötyvät tästä siten, että he verkostostuvat potentiaalisten työnantajien ja kumppaneiden kansssa myös muutoin kuin perinteisten harjoittelujaksojen aikana.

Humakissa järjestetään myös täydennyskoulutusta vapaaehtoistoimintaan ja sen johtamiseen liittyen. Ilmoittautuminen Humakin suosittuun avoimen ammattikorkeakoulun opintokokonaisuuteen Vapaaehtoistoiminnan johtaminen on nyt käynnissä (lue lisää uutisen alareunasta).

“Mielenkiintoista ja ihan erilaista”

Humakin Turun yksikön opiskelija Jenna Tamminen aloitti yhteisöpedagogiopintonsa syksyllä 2015. Osallistuessaan nyt vapaaehtoistoiminnan messujen järjestämiseen hän pääsee tutustumaan työskentelyyn turkulaisten yhdistysten kanssa.

—Suoraan työelämän kanssa tehtävä projekti on ollut mielenkiintoista ja ihan erilaista. Siinä on kuitenkin ihan omanlaisensa haasteet. Jos mokataan jotain, ei sitä voikaan opettaja vain punakynällä korjata. Meillä on kuitenkin onneksi ollut tosi hyvä fiilis ja olemme samalla aaltopituudella työelämän lähiedustajamme, VALIKKO-ryhmään kuuluvan Meniere-yhdistyksen Anne Mikkolan kanssa, kertoo  Jenna, tuleva yhteisöpedagogi (AMK).

—Messujen tapahtumassa mukana olevat opiskelijat toteuttavat järjestämisen aikana muun muassa markkinoinnin ja viestinnän opintojaksojen tehtäviä. Sen sijaan, että opiskelijat lukisivat esimerkkejä tapahtumaviestinnästä ja markkinoinnista alan teoksista, he pääsevät nyt testaamaan teorioita käytännössä – ja onnistuminenhan mitataan sitten tapahtuman aikana, kertoo opiskelijoita valmentava Humakin lehtori Anna Pikala.

Sydäntenmetsästystä ympäri Turkua 2.9.

Vapaaehtoistoiminnan messuihin voi ottaa varaslähtön nyt perjantaina 2.9., jolloin toteutetaan Humakin opiskelijoiden ja VALIKKO-ryhmän ideoima sydäntenmetsästys-tempaus eri puolilla Turkua. Tempaukseen voivat osallistua kaikki – vauvasta vaariin. Tempaukseen osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja.

—Kun bongaat punaisen sydänilmapallon ja kuvaat itsesi, lapsesi, koirasi tai vaikka esim. lapsenlapsesi ilmapallon kanssa sekä jaat kuvan tapahtuman Facebook-seinälle, voit voittaa yllätyspalkinnon.

Lisätietoja tempauksesta löydät Vapaaehtoistoiminnan messujen FB-sivuilta: “Vapaaehtoistoiminnan messut 2016” ja lisätietoja vapaaehtoistoiminnan messuista antaa VALIKKO-ryhmän puheenjohtajana toimiva Katja Briny, katja.briny@tukenasi.fi, 040-5289 103

Vapaaehtoistoiminnan koulutusta Humakissa

Humakin avoimessa ammattikorkeakoulussa järjestetään vapaaehtoistoiminnan koulutuksia. Lukuvuoden 2016 – 2017 aikana valittavana on kolme suosittua viiden opintopisteen kokonaisuutta

  • Muutoksen hallinta vapaaehtoisorganisaatioissa 5 op
  • Vapaaehtoistoiminnan arvot ja merkitys yhteiskunnassa 5 op
  • Vapaaehtoisten rekrytointi, perehdyttäminen, motivointi, sitouttaminen ja työnohjaus vapaaehtoiskoordinaattorin tukena 5 opLue lisää avoimen AMK.n opinnoista

Lisää koulutuksista ja opintojaksoista voit lukea sivuillamme aiemmin julkaistusta uutisesta:

Kuinka vapaaehtoiset rekrytoidaan, motivoidaan, sitoutetaan?