Vapaaehtoistoiminnan johtaminen (15 op) – opi hallitsemaan vapaaehtoistoiminnan osa-alueet

Neljä erilaista piirrettyä ilmapalloa

Toimitko vapaaehtoisten parissa järjestöissä tai kulttuuritapahtumissa? Kohtaatko työssäsi haasteita vapaaehtoisten rekrytoinnissa tai motivoinnissa? Tunnetko vapaaehtoisten palkitsemiseen liittyvät lait ja asetukset? Pohditko miten vapaaehtoistyö muuttuu maailman muuttuessa ja miten siihen tulisi reagoida?

Humakin suosittu Vapaaehtoistoiminnan johtaminen 15 op –osaamiskokonaisuus tarjoaa vastauksen näihin ja moneen muuhun vapaaehtoisten parissa työskenteleviä askarruttaviin kysymyksiin. Opinnot ovat osa avoimen ammattikorkeakoulun opetustarjontaamme ja suoritettavissa itsenäisesti sekä osallistumalla webinaaripäiviin.

Koulutus on suunniteltu erityisesti vapaaehtoistoiminnan kehittäjille, koordinaattoreille, ohjaajille ja tuottajille, mutta se sopii kaikille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille.

Opiskelijapalaute kiittää vertaiskokemuksia ja käytännönläheisyyttä

Aikaisempiin toteutuksiin osallistuneet ovat erityisesti kiittäneet mahdollisuutta keskustella samassa tilanteessa toimivien muiden organisaatioiden edustajien kanssa lähijaksojen aikana.

“Sopivassa suhteessa luentoja, taustamateriaalia ja hienoja keskusteluja.”
“Innostava, ajatuksia herättävä!”
Hyvin järjestetty, selkeä struktuuri.”
“Opintojakso oli kokonaisuudessaan hyvin suunniteltu ja toteutettu toimiva kokonaisuus.”
“Laadukkaat, osallistavat luennot, käytännön vinkit kouluttajilta ja muilta osallistujilta, hyvät välitehtävät.”

Sinisävyinen kuva vapaaehtoistyön johtamisen opintokokonaisuudesta.

Kuhunkin kolmeen opintojaksoon sisältyy kolme lähipäivää, jonka aikana kuullaan asiantuntijaluentoja. Tämän lisäksi osaamiskokonaisuus sisältää ryhmä- ja yksilötehtäviä sekä itsenäistä työskentelyä lähipäivien välissä. Lähipäivät järjestetään verkossa, joten voit osallistua koulutukseen mistä päin tahansa.

Koulutus on suunniteltu erityisesti vapaaehtoistoiminnan kehittäjille, koordinaattoreille, ohjaajille ja tuottajille, mutta se sopii kaikille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Osaamiskokonaisuus antaa valmiudet suunnitella, johtaa ja kehittää vapaaehtoistoimintaa erilaisissa organisaatioissa ja eri toimialoilla: kulttuuritapahtumissa, urheiluseuroissa sekä sosiaali- ja terveysalan järjestöissä tai kuntasektorilla.

Ilmoittaudu kokonaisuuteen 7.11. mennessä tai valitse yksittäisjakso

Voit ilmoittautua koko toteutukseen kerralla 7.11.2021 mennessä tai valita vain osan opintojaksoista. Opintokokonaisuuden hinta ilman alennuksia on 225,00 .

Ensimmäinen opintojakso alkaa 18.11.2021. Kaksi muuta opintojaksoa ovat kevätlukukaudella. Kaikki jaksot hyväksyttävästi suorittanut saa kokonaisuudesta todistuksen. Opintojaksoihin liittyy muutamia webinaaripäiviä.

Toteutusaikataulu:

  • Vapaaehtoistoiminnan arvot ja merkitys yhteiskunnassa 5 op: 18.11.2021 – 17.12.2021
  • Vapaaehtoisten rekrytointi, perehdyttäminen, motivointi sekä työnohjaus vapaaehtoiskoordinaattorin tukena 5 op: 20.01.2022 – 04.03.2022
  • Muutoksen hallinta vapaaehtoisorganisaatioissa ja toiminnan kehittäminen 5 op: 05.04.2022 – 13.05.2022

> Ilmoittautuminen ja maksaminen

Lue asiantuntijablogi-aiheesta:

Veikö korona vapaaehtoistyöt?

Teksti: Juha Iso-Aho, Sanna Pekkinen, toim. Marika Stam.

Avoin AMK: Kurkistuskurssit, osaamiskokonaisuudett, kieliopinnot, polkuopinnot, ylempi amk ja AMK.