Joensuusta valmistuu tänä vuonna ennätysmäärä Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Järjestöjalostamo jatkaa Joensuussa

Humakin Joensuun kampukselta valmistuu perjantaina 18.12.2015 viimeiset 17 yhteisöpedagogia (AMK). Vuonna 2015 tulee näin valmistuneeksi yhteensä 39 järjestö- ja nuorisotyön osaajaa. Tämä on vuodesta 1999 toimineen kampuksen ennätystulos.  Lisää valmistujaiskuvia Facebookissa

Valmistumisjuhla pidettiin jo 11.12.2015. Tilaisuudessa puhui Humakin rehtori Tapio Huttula, joka totesi että Joensuun kampuksella on ollut merkittävä rooli yhteisöpedagogikoulutuksen kehittämisessä. Olennainen vaikutus alojen kehitykselle on tietysti ollut niillä sadoilla kampukselta valmistuneilla nuoriso- ja järjestötyön asiantuntijoilla, jotka kampukselta ovat työelämään siirtyneet.

Jatkossa panostus digitaaliseen ja monimuotokoulutukseen

– Humak tulee valtakunnallisen tehtävänsä pohjalta huolehtimaan alan koulutustarpeesta Pohjois-Karjalassa myös jatkossa. Erityisesti panostamme digitaalisen koulutuksen ja monimuotokoulutuksen kehittämiseen. Olemme myös alueen toimijoiden käytettävissä tutkimus,- kehittämis- ja innovaatiotoiminnan eri tarpeisiin vastattaessa. Humakin kumppanuus työelämän toimijoiden ja alumnien kanssa jatkuu.

”Vaikka ilmassa on haikeutta, viimeinen vuosi Joensuun kampuksella on ollut energinen ja innostunut. Olemme pystyneet säilyttämään hyvän tekemisen meiningin loppuun asti. Humakin Joensuun kampuksen koulutuksen laatu ja tulokset ovat aina olleet hyviä ja yhteisöpedagogit ovat työllistyneet toimialalle varsin hyvin”, toteaa aluekoordinaattori Kari Keuru.

”Pohjois-Karjalan opistolla on ollut vuosikymmenien ajan nuorisoalan koulutuksen keskittymä ja valitettavasti tämä kokonaisuus nyt hajoaa, ja Humakin vahva koulutus- ja kehittämisosaaminen siirtyy Pohjois-Savoon.” harmittelee Humakin johtaja Jukka Määttä. ”Alueen järjestö- ja nuorisotyön koulutuksen historia ulottuu 1970-luvulle asti. Tuolloin opistolla koulutettiin keskiasteella nuoriso-ohjaajia. Tämän koulutuksen pohjalta on aikoinaan lähdetty kehittämään amk-tasoista järjestö-ja nuorisotyön tutkintoa.

”Olemme kiitollisia Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymälle hyvästä yhteistyöstä. On ollut hienoa työskennellä tunnelmallisessa ja perinteikkäässä Pohjois-Karjalan opiston rakennuksessa”, sanoo Kari Keuru.

Järjestöjalostamo on hyvä esimerkki Humakin hanketoiminnasta Pohjois-Karjalassa

Humak jatkaa Pohjois-Karjalassa aktiivisena hanketoimijana, ja on edelleen varteenotettava hankekumppani ja pyrkii toteuttamaan valtakunnallista tehtäväänsä myös tällä alueella”, Määttä jatkaa.

Humakin ja Joensuun Setlementin ESR-rahoitteinen yhteishanke käynnistyi alkuvuodesta 2015. Yhteishankeen tavoitteena on edistää, kehittää ja mallintaa työhyvinvointia  ja tuottavuutta järjestökentän pienissä työyhteisöissä Pohjois-Karjalan ja  Pohjois-Savon alueella.  Hanke on kolmevuotinen ja kestää toukokuuhun 2017  asti.

Humak toimii jatkossakin valtakunnallisena verkostona, joka vastaa järjesöt- ja nuorisoalan, kulttuurituotannon ja luovien alojen sekä viittomakieli- ja tulkkausalan koulutuksesta, kehittämisestä ja innovaatiotoiminnasta. Humakin aluyksiköitä on neljä: pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio. Koulutus Joensuussa ja Torniossa päättyy vuoden 2015 lopussa – mutta hanketoiminta jatkaa siellä.

Etusivun kuvassa: johtaja Jukka Määttä ja aluekoordinaattori Kari Keuru
Kuvaaja: Kristiina Vesama

Kuvassa ylhäällä: Valmistumistaan juhlivia Joensuun kampuksen viimeisiä yhteisöpedagogeja.
Kuvaaja: Erja Anttonen