Walkabout Nuori 2017

Suomen suurimpien kaupunkien Kanuuna-verkosto kehittää yhdessä Humakin kanssa yli 16-vuotiaisiin kohdistuvaa nuorisotyötä Walkabout-hankkeessa. Walkabout “pohtimisvaellus” toteutetaan osana nuorisotyöntekijän omaa työtä.

Ensimmäisessä Walkabout-ryhmässä kehitettiin paikallisia nuorisotyön toimintamalleja. Lukuvuoden mittaisen matkan, ensimmäisen Walkabout-pohtimisvaelluksensa päättäneet nuorisotyöntekijät saivat todistuksensa Kanuuna-verkoston kehittämisseminaarissa Salossa 11.-12.5. 2017.

Todistuksen saivat: Jouni Silventoinen Vantaalta, Toni Lahti Kotkasta, Reetta Möller Lahdesta, Heidi Pienipaavola ja Karoliina Vilmi Oulusta ja Triin Peltovuori ja Anssi Leppävuori Espoosta. (kuvassa etusivulla)

Hankkeen idea perustuu Minnesotan yliopiston käytäntölähtöisen kollektiivisen tiedontuottamisen ja oppimisen malliin. Mallissa oman työn kehittämisessä hyödynnetään tutkivaa otetta ja vertaisoppimista. Kyseessä on ”Walkabout Fellowship”.

Hankkeessa toteutetaan kaksi pohtimisvaellusta. Vaellukseen sisältyy intensiivijaksoja ja niiden välillä pienryhmätyöskentelyä ja tapaamisia verkkovälitteisesti. Nuorisotyöntekijät reflektoivat osaamistaan ajan ilmiöihin peilaten ja pohtivat ja työstävät osaamistarpeitaan ja ammatillista kasvuaan.

Uusi ryhmä aloittaa syksyllä 2017

Seuraava ryhmä käynnistyy syyskuussa 2017 ja päättyy toukokuussa 2018. Kukin osallistuja toteuttaa omaa, tai parin kanssa yhdessä tehtävää, kehittämisprojektia omalla työajallaan.

Aikaa projektille on syytä varata noin yksi päivä viikossa. Vertaisryhmän ohjatut lähitapaamiset pidetään syys-  ja joulukuussa sekä keväällä 2018 maalis-huhtikuussa. Lähitapaamisten välillä järjestetään verkkotapaamisia. Matkoista ja majoituksesta aiheutuvat kulut maksetaan hankkeen budjetista.

Toiminta päätetään ja projektit esitellään toukokuussa 2018 Kanuuna-verkoston seminaarissa.

Haku toiseen ryhmään käynnissä

Jos työskentelet nuorisotyöntekijänä Kanuuna-verkostoon kuuluvassa kunnassa ja olet kiinnostunut kehittämään +16-vuotiaisiin kohdentuvaa nuorisotyötä, on sinun mahdollista hakea mukaan ”Walkaboutiin”.

Keskustele aluksi esimiehesi kanssa osallistumismahdollisuudestasi. Jätä hakemuksesi, jossa on tieto esimiehesi puollosta, oheisen linkin kautta:

https://www.webropolsurveys.com/S/3C127240C25F939A.par

Hakemus tulee jättää 31.5.2017 mennessä. Saat tiedon hyväksynnästä 16.6.2017 mennessä. Osallistujainfo lähetetään elokuussa 2017.

Kuvassa ensimmäiset ”Walkaboutit” ja todistusten jakajat Kanuunan erityisasiantuntija Lasse Siurala ja Humakista lehtori Anita Saaranen-Kauppinen ja yliopettaja Eeva Sinisalo-Juha (joka myös sivun ylälaidan kuvassa)

Lisätiedot hankkeesta

Yli 16-vuotiaisiin kohdentuvan nuorisotyön kehittämishanke Walkabout on käynnissä suomalaisissa Kanuuna-verkostoon kuuluvissa kaupungeissa. Humak ja Kanuuna-verkosto vastaavat Walkabout-hankkeen toteutuksesta ja ohjauksesta.  Hanketta rahoittavat vuosina 2016–2018 opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja Kanuuna-kunnat.

http://walkabout.humak.fi/
http://www.nuorisokanuuna.fi/