Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Hakuinfo

Humakin hakijapalveluissa Anna ja Inka ovat valmiina vastaamaan hakijakyselyihin.

Kevään yhteishaussa voit hakea Humakiin opiskelemaan yhteisöpedagogiksi (AMK ja YAMK), kulttuurituottajaksi (AMK) ja viittomakielen tai puhevammaisten ja kommunikaatio-ohjauksen tulkiksi (AMK). Opintoja voi suorittaa päivä- tai monimuoto-opintoina sekä pääosin tai kokonaan verkossa.

Haku alkaa 20.3. kello 8.00 ja päättyy 3.4.2019 kello 15.00, jolloin hakemuksen tulee olla tallennettuna.

Katso kaikki kevään 2019 yhteishaun hakukohteemme!

Sähköinen hakulomake täytetään opintopolussa

Voit hakea yhteishaussa yhdellä hakulomakkeella yhteensä enintään kuuteen eri koulutukseen. Huomioithan, että hakulomake tulee olla tallennettuna hakuaikana. Täytä hakulomake Opintopolussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Priorisoi koulutukset eli järjestä hakulomakkeella koulutukset keskinäiseen mieluisuusjärjestykseen. Harkitse järjestys huolellisesti. Sinulle tarjotaan korkeakoulujen yhteishaussa opiskelupaikkaa koulutuksesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää. Voit ottaa vain yhden opiskelupaikan vastaan korkeakouluopinnoista. Hakutoiveita ei voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen.

Tarkista Opintopolusta tai Humakin verkkosivuilta hakukohteeseen liittyvät etukäteis-/ennakkotehtävät, tarvittavat liitteet ja palautuspäivät sekä valintakoepäivät. Katso hakuaikataulu.

Ohjeita ja vinkkejä hakulomakkeen täyttöön löydät täältä.

Yhteisöpedagogin verkkopainotteinen monimuototutkinto toteutetaan Helsingin lisäksi Ylivieskassa

Yhteisöpedagogi (AMK) monimuotototeutukset, järjestö- ja nuorisotyö sekä työyhteisön kehittäjä, on tarkoitettu jo alasuuntautunutta työkokemusta omaaville. Etukäteistehtävän hyväksytysti suorittaneet ja hakukelpoiset hakijat saavat kutsun valintakokeeseen. Hakuun liittyy työkokemusta ja muuta soveltuvuutta kartoittava etukäteistehtävä.

Päiväopintoina yhteisöpedagogiksi (AMK) voi opiskella Jyväskylässä, Kuopiossa, Nurmijärvellä ja Turussa. Englanninkielinen Adventure and Outdoor Education (AdEd) kouluttaa elämyksellisen ohjaamisen ja seikkailulajien ammattilaisia, seikkailukasvattajia. Päivätoteutuksiin ei ole etukäteistehtäviä, eikä valintakokeisiin lähetetä erikseen valintakoekutsuja. Hakukelpoiset hakijat osallistuvat valintakokeisiin ensisijaisimmassa kyseisen koulutuksen hakukohteessaan.

Yhteisöpedagogi (ylempi AMK):n lähiopetuspäivät järjestetään Helsingissä. Hakukelpoisuuteen edellytetty pohjakoulutus on kerrottu opintopolussa. Hakijalla tulee lisäksi olla korkeakoulututkinnon jälkeen hankittua soveltuvaa työkokemusta vähintään 36 kuukautta. Ylempi AMK-hakuun liittyy hakuaikana palautettava karsiva ennakkotehtävä.

Yhteisöpedagogien hakuohjeisiin pääset tästä.

Viittomakielen tulkiksi Helsingissä, puhevammaisten tulkiksi ja kommunikaatio-ohjauksen asiantuntijaksi Kuopiossa

Tulkki (AMK) päiväopinnot eivät edellytä viittomakielen aiempaa osaamista tai viittomakielen opintoja. Valintakokeeseen kutsutaan kaikki ne hakukelpoiset hakijat, jotka ovat suorittaneet karsivan etukäteistehtävän hyväksytysti.

Tulkki (AMK) monimuoto-opintoihin (Helsinki) hakeutuvalta edellytetään viittomakielen tulkin opistotason tutkintoa. Myös puhevammaisten tulkiksi (tulkki AMK) valmistunut voi laajentaa monimuoto-opintojen avulla osaamistaan viittomakielen tulkiksi. Monimuotototeutuksen hakuun liittyy motivaatiokirje ja haastattelu.

Tulkkausalan hakuohjeisiin pääset tästä.

Kulttuurituottajaksi verkossa tai lähiopiskeluna Jyväskylässä ja Kauniaisissa

Kulttuurituottaja (AMK) monimuotototeutuksen kaksiosainen valintakoe toteutetaan kokonaan verkossa. Ensiksi suoritetaan 3 op laajuinen verkko-opintojakso ja toinen osa on valintahaastattelu. Verkko-opintojaksoa varten hakija täyttää hakuaikana hakulomakkeen lisäksi Humakin henkilötietolomakkeen.

Kulttuurituottaja (AMK) päiväopinnot alkavat syksyllä 2019 Jyväskylässä ja Kauniaisissa. Turku pitää nyt välivuoden päiväopintoryhmän haussa.

Kulttuurituotannon hakuohjeisiin pääset tästä.

Opiskelupaikka vastaanotettavissa

Opiskelijavalintojen tulokset julkistetaan viimeistään 28.6. Kun opiskelupaikka on vastaanotettavissa, Opintopolusta lähtee sähköinen tuloskirje hakulomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Paperisia tuloskirjeitä ei lähetetä Humakin toimesta. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan Oma Opintopolussa viimeistään 8.7.2019 klo 15.00 mennessä. Opiskelupaikan vastaanotettuasi, voit tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen Oma Opintopolusta löytyvällä OILI-ilmoittautumislomakkeella. Lukuvuodelle tulee ilmoittautua viimeistään 31.7.2019 mennessä. Aikatauluihin pääset tästä. 

Kysy lisää

Humakin hakijapalvelut tavoitat sähköpostitse hakijapalvelut@humak.fi ja puhelimitse 029 451 9300 (arkisin klo 9-11 ja 13-15). Päivystämme hakuaikana myös chatissa yhdessä viestinnän kanssa. Hakua koskevissa asioissa Humak viestii hakijalle hakulomakkeella annettuun sähköpostiosoitteeseen yllä mainitusta osoitteesta, mutta myös suoraan Opintopolun kautta, jolloin viestin lähettäjä on noreply@opintopolku.fi.

Humakin yksiköiden ja palvelupisteiden yhteystiedot.

Tervetuloa hakemaan Humakiin!

Kevään 2018 yhteishaussa Humak oli kahdeksanneksi halutuin ammattikorkeakoulu saada opiskelupaikka (hakijamäärä suhteessa valittuihin). Valintakokeissa ja etukäteistehtävän suorittamisessa kannattaa siis tsempata, jotta saisit hyvät mahdollisuudet päästä osaksi koulutustensa suurinta yhteisöä Suomessa.

Hakijatilastot
: www.vipunen.fi.

Toivotamme menestystä kaikille hakijoillemme!

Yhteishaku on käynnissä ajalla 20.3. (klo 8.00)-3.4.2019 (klo 15.00) osoitteessa www.opintopolku,fi.