Yhteishaku on päättynyt ja edessä ovat valintakurssit, todistusvalinnat ja valintakokeet

teksti: Yhteishaku on päättynyt, kiitos kaikille hakijoille.

Humak kiittää kaikkia hakijoitaan osallistumisesta yhteishakuun. Hakuaika päättyi 31.3.2021 kello 15.00, jolloin hakulomake tuli olla tallennettuna opintopolku.fi -järjestelmään.

Kevään toisen yhteishaun aikana 17.3.-31.3.2021 Humakiin haki kaikkiaan 1264 ensisijaista hakijaa. Kaikkiaan Humakiin haki yhteensä 2782 hakijaa.

Kaikki monimuoto- ja verkkotutkinnot sekä Yhteisöpedagogi (ylempi AMK) kiinnostivat hakijoita kokonaisuutena tarkastellen eniten. Ensisijaisia hakijoita Humakiin haki noin kaksinkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden ja kaikkiaan hakijoita oli noin viisinkertainen määrä paikkoihin nähden.

– On erittäin positiivista, että ihmiset uskovat koulutukseen myös poikkeusaikoina. Satsauksemme saavutettavien digiopintojen kehittämiseen kantaa hedelmää, sillä monimuotoiset verkkototeutukset ovat suosituimpia hakukohteitamme. Kuopion tulkkauksen ja kommunikaation ohjaus muuttuu ensi syksystä alkaen monimuotoiseksi ja se heijastui ilahduttavasti myös hakijamäärän nousuna, toteaa Humakin rehtori, toimitusjohtaja Jukka Määttä kevään toisen yhteishaun tuloksista.

Myös työyhteisön kehittäjäkoulutuksen ja yhteisöpedagogi ylemmän ammattikorkeakoulun kasvava suosio ilahduttaa rehtoria.

– Yhteisöpedagogikoulutuksen tarjoamalla yhteisöllisellä osaamisella on kysyntää laajemminkin työmarkkinoilla. Työyhteisön kehittäjäkoulutuksen vetovoima jatkuu suurena. Koulutukseen hakeutuu moni pitkän työkokemuksen henkilöstön kehittämistoimessa tehnyt ammattilainen. Koulutuksen laadukkuus on kantautunut työmarkkinoille. Lisäksi on hienoa, että ylempään ammattikorkeakoulututkintoon hakevien määrä jatkaa kasvuaan. Trendi oli huomattavissa jo viime vuoden hauissa. Tämä kertoo mielestäni siitä, että amk-tutkinnon suorittaneet ymmärtävät enenevissä määrin ammattikorkeakoulujen ylemmän tutkinnon merkityksen urakehityksensä kannalta sekä koulutuksen työelämälähtöisyyden, joka erottaa sen yliopistojen tarjoamista ylemmistä tutkinnoista, Määttä summaa.

Hakijatilastot korkeakouluittain julkaistaan www.vipunen.fi -osoitteessa. Samaisesta tietokannasta löytyvät hakijatilastot myös aiemmilta vuosilta.

Kohti valintoja – tutustu hakukohteesi valintatapaan Opintopolussa

Aiempaan uutiseemme on koottu lisätiedot Humakin valintatavoista hakukohteittain sekä linkit Opintopolkuun, josta tiedot löytyvät hakukohteen “Hakeminen”-välilehdeltä

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään  31.5.-9.6.2021. Hakija tekee AMK-valintakokeen siinä ammattikorkeakoulussa ja sinä ajankohtana, jonka hän on valinnut valintakoepaikakseen yhteishakulomakkeella. Lue lisää AMK-valintakokeesta täältä.

Yhteishakua koskevat tiedustelut

Mikäli sinulla on kysyttävää yhteishakuun liittyen, ota yhteyttä Humakin hakijapalveluihin.

Sähköposti: hakijapalvelut(at)humak.fi
Puhelin: 029 451 9300 (ma-pe 9-11 ja 13-15).

Yhteishaku päättyi 31.3. kello 15.00 – lue hakijapalvelujemme ohjeet valintojen etenemisestä