Yhteisöpedagogien uusi kampus Uudellamaalla on Helsinki

Kolme iloista punaposkista piirrettyä hahmo polkevat tandempolkupyörää hiukset hulmuten.

Humakin yhteisöpedagogikoulutuksen kampus muuttaa Nurmijärven kampukselta Helsingin kampukselle vuoden 2023 aikana. Tammikuun yhteishaussa 4.1.–18.1.2023 englanninkielisen yhteisöpedagogi (AMK), seikkailukasvatuksen hakijat hakevat Helsingin kampukselle.

Ensimmäisenä muuttoreppunsa Nurmijärveltä Helsinkiin pakkasivat järjestö- ja nuorisotyön koulutuksesta suorittavat yhteisöpedagogiopiskelijat. Seuraavana muuttovuorossa ovat englanninkielisen Bachelor of Adventure and Outdoor Education tutkinto-ohjelman opiskelijat. Seikkailukasvatuksen opiskelijoiden kotikampus vaihtuu Helsingiksi kesällä 2023.

Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa Helsingin kampuksellamme Pohjois-Haagassa

Haaga, Valkean Talon julkisivu auringonpaisteessa, sisääntulon ikkunaseinät.
Humakin Helsingin kampus sijaitsee Pohjois-Haagassa Valkeassa talossa. Kampuksella opiskelevat tulkkiopiskelijat, yhteisöpedagogit ja talon tiloissa työskentelee Humakin hallinnon työntekijöitä sekä Humakin hakijapalvelut.

Kevään yhteishauissa Humakiin valittavat yhteisöpedagogiopiskelijat aloittavat opintonsa suoraan Helsingissä. Helsingin kampuksemme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Pohjois-Haagassa osoitteessa Ilkantie 4. Samassa rakennuksessa sijaitsevat Humakin eri palveluyksiköt, rehtorintoimisto ja tulkkausalan koulutus.

Helsinki toimii korkeakoulujen yhteishaussa hakukohteena myös kokonaan verkossa suoritettaville digiopinnoille, kuten Yhteisöpedagogi (AMK), työyhteisöjen kehittäjä ja verkkomuotoiset MOVE-tutkinnot, kulttuurituotannon verkkotutkinto sekä Ylempi (AMK) -opinnot. Vaikkeivat opiskelijat juuri fyysisesti kampuksella vierailekaan opetuksen johdosta, tarjoaa Helsingin kampus myös kirjasto- ja ruokapalveluilta omatoimiseen opiskeluun.

Lähin VR:n lähiliikenneasema sijaitsee Huopalahdessa, jonne on matkaa 900 metriä. Kesällä 2023 toimintansa aloittavan Raidejokerin lähin pysäkki on 500 metrin päässä kampuksestamme. Tämän lisäksi bussien 31, 40, 41 ja 56 pysäkki sijaitsee aivan kampusrakennuksemme edessä.

Talossa, joka tunnetaan myös nimellä Valkea Talo, työskentelee lehtoreiden ja hallintohenkilöstön lisäksi myös suuri joukko Humakin hankehenkilöstöä sekä opiskelijakunta HUMAKO. Valkeassa talossa toimii myös monia Kuurojen alan järjestöjä, kuten Kuurojenliitto ja Kuurojen kansanopisto.

Opiskelijat ja työelämä kohtasivat Hurrikaanissa
Hurrikaani on opiskelijoiden ja työelämän kohtaamisfoorumi, joka järjestetään Helsingin kampuksella.

 

 

 

Pääkaupunkiseudun suuret kunnat ja yhteisöt ovat suuria yhteisöpedagogi-koulutettujen työllistäjiä

-”Kampuksen muutto Helsinkiin merkitsee aiempaa saavutettavampaa sijaintia pääkaupunkiseudulla asuville opiskelijoillemme. Harjoittelupaikkojen sijainti on myös erittäin edullinen opiskelijoillemme, sillä monet Humakin koulutusalojen suurimmista työntantajaorganisaatioista sijaitsevat metropolialueen suurissa kaupungeissa,” kertoo Humakin yhteisöpedagogikoulutuksesta vastaava koulutusjohtaja Päivi Marjanen.

Kansainväliselle Bachelor-koulutukselle kampuksen muutto merkitsee myös paljon. Helsingin hyvät yhteydet ulkomaisten opiskelijoiden kotimaahan sekä kulkuyhteydet koulutuksen oppimisympäristöinä käytettäviin liikunta- ja luontokohteisiin ovat monipuoliset myös julkisilla liikennevälineillä kuljettaviksi.

Monet, varsinkin kansainväliset opiskelijat, ovat asuneet Nurmijärven kampuksella opintojensa aikana. Tämä houkutteleva ja helppo asumismuoto poistuu muuton myötä. Mutta vastapainoksi opiskelijoille avautuvat HOASin ja muiden vuokra-asuntoja tarjoavien tahojen palvelut sekä Helsingin runsas ja monipuolinen kulttuuri-, liikunta- ja muu vapaa-ajantarjonta.

Humakin kaikki hakukohteet yhteishauissa

Yhteishaut vuonna 2023 ovat ajalla: 4.1. – 18.1.2023 (klo 15.00), englanninkieliset koulutukset, 15.3. – 30.3.2023 (klo 15.00), suomenkieliset koulutukset ja 30.8.2023 klo 8.00 – 13.9.2023 (klo 15.00).

Englanninkielinen koulutus

Kevään ensimmäinen yhteishaku on ajalla 4.1.–18.1.2023. 
Bachelor of adventure and Outdoor Education, Helsinki campus (linkki ulkoiselle sivustolle)

Suomenkielinen koulutus

Katso kaikki Humakin hakukohteet vuoden 2023 yhteishauissa

Teksti: Jarmo Röksä, Marika Stam.
Artikkelikuvat: Marika Stam. Nostokuva: pixabay.com.

Valkea Talo, Humakin Helsingin kampus Haagassa, ulkokuva rakennuksesta, jossa eri muotoisia rakenteellisia osia ja piha-aluetta, jossa myös puita.