TempausPuolesta Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Nuorisotyön viikko

#HupparikansanPuolella olevat pitävät nuorisotyötä tärkeänä ja arvokkaana. He ajattelevat, että se tarvitsee riittävät resurssit niin valtion, kuntien kuin järjestöjenkin budjetissa. He tietävät, että nuorisotyö on kunnan peruspalvelu, josta leikkaamalla ei saada kuin pieniä säästöjä, mutta näistä leikkauksista aiheutuu suuri lasku tulevaisuudessa. He ajattelevat, että nuorisotyö tarvitsee ammattilaisensa. He ajattelevat, että nuorten tueksi tarvitaan vapaaehtoisia. Hupparikansan puolella olevat toimivat saadakseen päättäjät tekemään viisaita päätöksiä nuorten ja nuorisotyön hyväksi. (ote Suomen nuorisoyhteistyö Allianssin Hupparikansan haasteesta)

Humak on #HupparikansanPuolella koko Suomessa.

Tänä vuonna Nuorisotyöviikolla 10.-16. lokakuuta 2016  Allianssi kehottaa nuorisotyön opiskelijoita ja ammattilaisia nostamaan erityisesti  esille syrjinnän.

Humakin yhteisöpedagogiopiskelijat ympäri Suomen ovat julistaneet kampuksensa #Syrjintävapaaksi alueeksi. Suurimman yhteisöpedagogikouluttajan Humakin alueyksiköissä viikko ja sen teemat näkyvät monenlaisina tapahtumina ja tempauksina.

#Flashmob Helsingissä

Nurmijärven kampuksen ensimmäisen vuoden opiskelijat toivat syrjinnän vastaisen teeman näyttävästi Helsingin keskustaan Narinkkatorille.

Yhteisöpedagogiopiskelijiden yhdenvertaisuustempaus Narinkkatorilla Helsingissä

  • Pääkaupunkiseudun nuorisotaloilla ohjaavat Humakin opiskelijat nostavat syrjintäteemaa  esille mm. Jakomäessä.
  • Lue mitä eri ikäiset ihmiset vastasivat kun fuksit Antti, Jiri, Sini, Siiri, Talvikki ja Wilhelmiina Nurmijärven kampukselta haastattelivat eri-ikäisiä ihmisiä syrjinnästä.

Kokemuksia syrjinnästä 

  • Kohtaa uusi ennakkoluulo joka päivä: Idan, Iiriksen, Sannin, Sannan, Angelikan, Dianan ja Annen videoiden aiheina ikään, rikkaisiin ja köyhiin, työhaastattelussa kohdattavat ennakkoluulot ja omakohtaiset kokemukset ennakkoluuloista – Nuorisotyön viikolla joka päivä uusi video

https://www.facebook.com/humanistinen.ammattikorkeakoulu/

Superviikko 41 Jyväskylässä

Viikkolla 41 on Jyväskylässä ollut nuorisotyön, arkiliikunnan, yhteisöllisyyden ja yhdenvertaisuuden kavalkadi: Allianssin Nuorisotyöviikko, opiskelijajärjestö HUMAKOn arkiaktiivisuusviikko, korkeakoululiikunnan hyvinvointiviikko ja kansainvälinen tyttöjen päivä .

Kolmatta kertaa toteutettavan Nuorisotyöviikon kampanjan teemana on yhdenvertaisuus. Viikkoon liittyvän hupparikansan haasteen myötä Allianssi haastaa koko nuorisoalan näyttämään yhdenvertaisuutensa! Olemalla #Syrjinnästävapaa olemme #HupparikansanPuolella!

Jyväskylän kampus ja TKI-keskus ovat #Syrjinnästävapaa alue
Jyväskylän yhteisöpedagogiopiskelijat #HupparikansanPuolella Kuvaaja Riikka Kärkkäinen

JAamujumppaa #syrjinnästävapaa
Humak Jyväskylän uusia yhteisöpedagogi-opiskelijoita, HUMAgo-viikon innoittamana aamujumpassa! Kuva:Riikka Kärkkäinen

 

Yhdenvertaisuuden puolesta Kuopion torilla

Olemme porukkana #HupparikansanPuolella ja nuorisotyö on aina #Syrjinnästävapaa – näin myös NUORISOTYÖN VIIKOLLA!

Humakin Kuopion alueyksikön nuorisotyön opiskelijat tempaisivat yhdenvertaisuuden puolesta Kuopion torilla 10.-11.10.2016. Ohjelmassa oli  haasteita, Pop-Up-nuokkari ja Pokemon Go, valokuvapläjäys Kuopion OMAssa ja Pokestopeilla luret ja kilpailuja. Nuorisotyössä ja -toiminnassa ovet olivat auki kaikille.

Humakin yhteisöpedagogiopiskelijat tempaisivat Kuopion torilla
Nuorisotyön opiskelijat Pekka, Eetu, Jirko ja Anne Humakin Kuopion TKI-keskuksesta haastavat nuoria osallistumaan kilpailuihin ja heitä ohjataan tutustumaan nuorisotiloihin ja valokuvattavaksi #hupparikansanpuolella -teemalla. Kuvaaja: Erja Anttonen

 

#Syrjinnästävapaa
POP-up nuokkari #Syrjinnästävapaa. Kuvaaja: Erja Anttonen

Turussa on juhlittu 60-vuotiasta Raision nuorisotyötä ja tyttöjen päivää

Turun pääkirjastossa opiskelijat osallistuivat Turun Soroptimistien järjestämään tyttöjen päivän tapahtumaan pääkirjastossa. MLL;n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson puhui aiheesta ” tytöille on lottovoitto syntyä Suomeen “.

Tyttöjen päivän päätapahtuma pidettiin Turunpääkirjastossa

Yhteisöpedagogiopiskelijat Tyttöjen päivän tapahtumassa Turun pääkirjastossa.

Nuorisotyöviikolla Turun ensimmäisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelijat tutustuivat 60-vuotisjuhliaan viettävään Raision kaupungin nuorisopalveluihin. Raision kaupunki on monipuolisella ja sitkeällä työllään Turun seudulla nostanut nuorisotyön arvostusta. Kaupunki järjestää edellytyksiä nuoriso- ja liikuntatoimintaan ennakkoluulottomasti ja on kääntänyt päälaelleen perinteiset  organisaatiokuviot. Kuntlaisten ja erityisesti nuorten tarpeita ja toiveita kuullaan asiakkaina ja kaupungin hallinnon tehtävänä on järjestää ne. Kaupunki satsaa erityisesti pienryhmätoimintaan, etsivään työhön, työpajatoimintaan ja harrastustoimintaan.

Juhlavuodeksi remontoitu Pommari on toiminut vuodesta 1976 tarjoten aloitteleville bändeille ilmaiset tilat. Vanhaan väestönsuojaan rakennetuista tiloista nousivat tunnetuiksi mm. Pepe Le Moko, Matti “Sig” Inkinen, Joel Hallikainen, Tommi Läntinen ja Ressu Redford.

 

 

#Hupparikansanpuolesta #Syrjinnästävapaa Turku
Kuvassa opiskelijat Raision kuuluisan “Pommarin”oviaukolla.