Kirjastopalvelut

Kirjastojen kokoelmat

Humakin kirjasto tarjoaa asiakkaiden käyttöön sekä painettuja että elektronisia kokoelmia. Kirjaston elektroniset ja painetut kokoelmat ovat haettavisssa Humak Finna -hakupalvelussa.

Hankinnat Humakin kokoelmaan painottuvat elektronisiin aineistoihin.

Käyttöoikeudet ja lainaus

Humakin kirjastopalvelut ovat kaikille avoimia. Kirjastoihin on käyttöoikeus kaikilla ja aineistoa voi lainata lainaajaksi rekisteröitymisen jälkeen.  Humakin kirjastolla ei ole omaa kirjastokorttia, vaan asiakas voi rekisteröidä kirjastokortiksi haluamansa toisen kirjaston kortin. Humakin opiskelijat hankkivat kirjastokorttinsa Tuudo-sovelluksen kautta. Kirjastojen aukioloajat sekä aineiston laina-ajat vaihtelevat kokoelmittain ja kampuksittain.

Humakin kampuskirjastot eivät peri varaus-, myöhästymis- ja tietopalvelumaksuja. Asiakas on kuitenkin velvollinen korvaamaan kirjastokortillaan lainatun kadonneen tai vahingoittuneen aineiston.

Asiakkaat voivat itse uusia lainansa ja tarkistaa asiakastietonsa Humak Finnassa. Lainoja voi uusia myös sähköpostitse, puhelimitse tai käymällä kirjastossa. Lainojen uusiminen on rajoitettu 15 kertaan.

Humakin opiskelijat ja henkilökunta voivat etäkäyttää elektronisia aineistoja kampusten ulkopuolelta kirjautumalla Haka-tunnuksella Humak Finnaan.

Humak-lainat

Humak-lainoja muilta kampuksilta välitetään maksutta.

Muut kirjastot voivat pyytää kaukolainoja Humakin kirjastoverkon kirjastojen kokoelmista.

Kirjastojen uutuudet

Humakin kirjastojen uutuuksia voi seurata Humak Finnan kautta.

Tarvitsetko apua? Tarvitsetko henkilökohtaista ohjausta?

Ota yhteyttä kampuskirjastojen yhteiseen sähköpostiin: kirjasto@humak.fi