Hakuohjeet YAMK-tutkintoihin

Yhteisöpedagogi opintopolussa
Raidallinen kukkaruukku, josta kasvaa kolmilehtinen kasvi.

Tälle sivulle päivitetään ajankohtaisten ylempi AMK-koulutusten hakuohjeita. Kattavimman kuvaukset hakemisesta, hakukelpoisuuksista sekä valintaperusteista löydät kuitenkin koulutusten sivuilta opintopolista.

Yhteisöpedagogi (ylempi AMK)-tutkinto

Hakuaika 17.3.-31.3.2021.  Opiskelijat valitaan verkossa maanantaina 24.5.2021 toteutettavan valintakokeen perusteella. Verkkovalintakokeessa selvitetään motivaatiota, kiinnostusta alalle sekä taitoa soveltaa lukemaansa.

Pohjakoulutusvaatimus

Voit hakea koulutukseen, jos sinulla on:

  • Humanistisen ja kasvatusalan tai lähialan (sosiaaliala, liikunta-ala, matkailu-, ravitsemis- ja talousala, kulttuuriala, yhteiskuntatieteiden, liiketalouden- ja hallinnon ala, teatteri-ilmaisun ohjaaja, geronomi, toimintaterapeutti, tanssinopettaja) ammattikorkeakoulututkinto
  • tai edellä mainittujen alojen yliopistossa suoritettu tutkinto (olet esimerkiksi humanististen tieteiden kandidaatti tai filosofian maisteri; yhteiskuntatieteiden kandidaatti tai maisteri; valtiotieteiden kandidaatti tai maisteri; kasvatustieteen kandidaatti tai maisteri; kauppatieteiden kandidaatti tai maisteri; hallintotieteiden kandidaatti tai maisteri; teologian kandidaatti tai maisteri; viittomakielen maisteriohjelma (filosofian maisteri)
  • tai olet oikeustieteen kandidaatti tai maisteri;
  • tai olet suorittanut jonkun edellä mainittuja tutkintoja vastaavan ulkomaisen tutkinnon

JA sinulla on

  • hakukelpoisuuden antavan tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu, vähintään kahden vuoden työkokemus.

Hakukelpoisuuden voi edellä mainittujen tutkintojen lisäksi saada myös vanhanmuotoisella edellä mainittuja aloja vastaavalla opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla, joita tehtiin pääasiassa 1990-luvulla.

Työkokemusvaatimus

Hakukelpoisuuteen vaaditaan 24 kuukautta (kaksi vuotta) työkokemusta, joka on kertynyt lopullisen korkeakoulututkintotodistuksen (opistoasteen tai ammattillisen korkea-asteen todistuksen) myöntämispäivästä alkaen ja se on hankittu kevään haussa 31.7.2021 mennessä.

Hakuneuvonta

Humakin hakijapalvelut, sähköposti: hakijapalvelut(at)humak.fi ja puhelin +358 29 451 9300

 


Kulttuurituottaja (ylempi AMK)

Seuraava haku koulutukseen on syksyllä 2021. Voit tutustua syksyn 2020 hakemiseen liittyviin asioihin opintopolussa (linkki avaa toisen sivuston).