Mustahiuksinen piirretty hahmo puhuu ja hänen suusta tulee valkomustapilkullinen puhekupla.

Avoin AMK toisen asteen opiskelijoille

Humak tarjoaa toisen asteen opiskelijoille mahdollisuuden tutustua korkeakouluopintoihin, eri aloihin ja opintojen edellyttämiin valmiuksiin jo toisen asteen opintojen aikana. Kurkistus kulttuurituottaja-, tulkki- ja yhteisöpedagogin opintoihin helpottaa alan valintaa ja antaa tietoja, mitä korkeakouluopiskelu vaatii. Opinto-ohjaajia varten on oheen koottu tiedot, mitä yhteistyövaihtoehtoja tarjoamme ja miten korkeakouluopinnot liitetään osaksi toisen asteen opintoja. Ne ovat kaikille ilmaisia.

Etsitkö tietoa tutkintoon johtavasta koulutuksesta?

Löydät sivuiltamme kattavasti tietoa Humakin tutkintoon johtavasta koulutuksesta. Olemme koostaneet hakijoille suunnatun sivun digitaaliseen hakijan oppaaseemme. Sieltä löydät koulutusesittelyitä ja opiskelijoiden kokemusvideoita.

Sinitaustainen vaakabanneri Hakijan oppaasta.

Oppilaitosvierailut

Humakissa uudistetaan oppilaitosvierailujen esittelykäytäntöjä keväällä 2023. Humakin tulevasta opiskelijalähettilästoiminnasta tiedotetaan tarkemmin toiminnan alkaessa.

Kurkistuskurssit toisen asteen opiskelijoille

Humakin avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden tutustua korkeakouluopintoihin, eri aloihin ja opintojen edellyttämiin valmiuksiin jo toisen asteen opintojen aikana. Kurkistus kulttuurituottaja-, tulkki- ja yhteisöpedagogin opintoihin helpottaa alan valintaa.

Kurkistuskurssit

Kulttuurituotannon koulutus

Kulttuurituotannon perusteet 3 op -kurkistuskurssilla tutustutaan erilaisiin kulttuurituotantoihin ja kulttuurituottajiin, sisällölliseen ja tekniseen tuotantoon sekä tuotannon talouteen ja johtamiseen. Kurssi toteutetaan kokonaan verkossa itsenäisesti ja sen voi aloittaa milloin tahansa ajalla 1.9.-22.5. Suoritusaikaa on 31.7. asti.

Kurssi on osa laajempaa Kulttuurituotannon perusteet 10 op -opintojaksoa, joka sisältyy kulttuurituottaja AMK-tutkintoon. Kaikki kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat 3 op avoimen AMK:n suorituksena. Suoritus hyväksiluetaan osaksi AMK-opintoja, mikäli opiskelija aloittaa myöhemmin Humakissa tutkinto-opiskelijana.

Tulkkauksen koulutus

Tulkkauksen koulutus tarjoaa kahta kurkistuskurssia: toinen painottuen suomalaiseen viittomakieleen ja toinen puhevammaisten tulkkaukseen sekä vaihtoehtoisiin kommunikaatiomenetelmiin.

 • Otetta suomalaiseen viittomakieleen 2 op -kurkistuskurssilla tutustutaan suomalaiseen viittomakieleen sekä viittomakieliseen kulttuuriin. Opiskelija oppii kertomaan itsestään ja lähiympäristöstään. Sormiaakkoset, numerot ja lauserakenteiden perusteet tulevat tutuksi.
 • Johdatus kommunikointia tukevaan tulkkaukseen 2 op -kurkistuskurssilla tutustutaan puhevammaisten tulkkauspalveluun, asiakasryhmiin sekä vaihtoehtoisiin kommunikaatiomenetelmiin. Kurssilla opiskelija pohtii mm. multimodaalista vuorovaikutusta ja oppii käyttämään kuvatyökalua.

Molemmat kurssit toteutetaan kokonaan verkossa itsenäisesti ja ne voi aloittaa milloin tahansa ajalla 1.9.-22.5. Suoritusaikaa on 31.7. asti. Kurssit ovat osa Tulkki (AMK) -tutkintoa. Kaikki kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat 2 op/kurssi avoimen AMK:n suorituksena. Suoritus hyväksiluetaan osaksi AMK-opintoja, mikäli opiskelija aloittaa myöhemmin Humakissa tutkinto-opiskelijana.

Yhteisöpedagogin koulutus

Yhteisöpedagogin ammatillisuus 3 op -kurkistuskurssi johdattaa tutustumaan yhteisöpedagogin työhön järjestö- ja nuorisoalalla. Kurssilla tutustutaan työssä tärkeisiin eettisiin ohjeisiin ja yhteisöpedagogien uratarinoihin. Uratarinoiden esimerkkien kautta tutuksi tulevat yhteisöpedagogin työssä tärkeät taidot, esimerkiksi yksilöiden ja ryhmien ohjaaminen ja erilaisten menetelmien hyödyntäminen ohjaustyössä, vaikuttaminen yhteiskunnallisiin asioihin sekä toimintatapojen kehittämiseen.

Kurssi on osa Yhteisöpedagogin ammatillisuus 5 op -opintojaksoa, joka sisältyy yhteisöpedagogi AMK-tutkintoon. Kaikki kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat 3 op avoimen AMK:n suorituksena.

Kurkistuskurssi toteutetaan kokonaan verkossa itsenäisesti ja sen voi aloittaa milloin tahansa ajalla 1.9.-22.5. Suoritusaikaa on 31.7.asti.

Ilmoittautuminen kurkistuskurssille

Ilmoittautuminen kurkistuskursseille tapahtuu tällä lomakkeella.  Kurkistuskurssit ovat maksuttomia toisen asteen opiskelijoille ja kaikille muille Humakin opinnoista kiinnostuneille.

Tutustu lukuvuoden 2022-2023 kurkistuskurssien tarjontaan Avoimen AMK:n kaupassamme. Suoritettuasi opinnot voit tilata opintosuoritusotteen sähköpostitse osoitteesta avoinamk@humak.fi.

HAKUAJAT

 • Kevään ensimmäinen yhteishaku
  4.1. – 18.1.2023 (klo 15.00), englanninkieliset koulutukset (Adventure and Outdoor Education)
 • Kevään toinen yhteishaku
  15.3. – 30.3.2023 (klo 15.00), suomenkieliset koulutukset
 • Erillishaut 2022-2023
  • 1.-15.11.2022 (klo 15.00)
  • 1.-15.5.2023 (klo 15.00)

Hyödyllisiä linkkejä

Yhteyshenkilöt

Mikäli sinulla tai ohjattavalla opiskelijallasi on kysyttävää Humakin opinnoista tai opintoihin hakeutumisesta, olkaa yhteydessä.

Meidät tavoittaa puhelimitse maanantaista torstaihin klo 13-15 sekä sähköpostitse.

Humak hakijapalvelut
hakijapalvelut@humak.fi
+358 29 451 9300

Postiosoite: Humak hakijapalvelut, Ilkantie 4, 00400 Helsinki
Käyntiosoite: Ilkantie 4, 00400 Helsinki (C-siipi, C2.35)