Liikkuva nuorisotyö ”Liikkuen läsnä, hetkessä teille” -tutkimusraportti valmistui – julkaisutilaisuus 24.8.2022

Kolme erilaista lintua lentää.

Liikkuva nuorisotyö tutkimuksen ”Liikkuen läsnä, hetkessä teille” -tutkimusraportin tuloksia esitellään hybridi-julkaisutilaisuudessa 24.8.2022 kello 12-14.00 Humakin Helsingin kampuksella. Samassa yhteydessä pääsee tutustumaan Walkers-autoon eli Wautoon.

Mitä liikkuva nuorisotyö on? Miten se määritellään ja kuinka se asettuu kunnallisen nuorisotyön kehykseen erilaisissa ympäristöissä? Mikä rooli on autolla, mitä mahdollisuuksia ja haasteita kulkuväline tuo nuorisotyöhön? Mitä nuoret ajattelevat liikkuvasta nuorisotyöstä?

Tilaisuus on hybridi, eli sitä voi seurata paikan päällä Helsingissä tai verkossa.

Voit seurata tilaisuuden live-striimiä täältä https://youtu.be/aIadZ1IiGNk

Liikkuen läsnä, hetkessä teille -julkaisutilaisuus banneri, jossa kuvituksena pakettiautoista otettu valokuva.
Liikkuvan nuorisotyön tutkimusjulkaisutilaisuutta voi seurata 24.8.2022 kello 12 alkaen paikan päällä Helsingissä tai verkkolähetyksenä. Samalla pääsee tutustumaan Walkers-autoon eli Wautoon Humakin Helsingin kampuksen pihalla.

Liikkuva nuorisotyö ja Wauto-toiminta

Julkaisutilaisuudessa Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Nuorisotutkimusseuran yhteistyössä toteutetun hankkeen tutkijat esittelevät uutta tutkimusta liikkuvasta nuorisotyöstä. Siinä on määritelty liikkuvan nuorisotyön käsite yhdessä kentän toimijoiden kanssa ja kuultu työmuotoon liittyviä kokemuksia nuorilta sekä aikuisilta.

Tutkimushankkeessa on seurattu Aseman Lasten Wauto-toimintaa ja raportissa kuvataan sekä Wautoja nuorisotyönä että yleisesti liikkuvan nuorisotyön paikkaa ja tulevaisuutta nuorisotyön kentässä. Liikkuvan nuorisotyön toimijoita eri puolilta Suomea yhteen kokoava liikkuvan nuorisotyön verkosto on ollut keskeinen tutkimuksen havainnoinnin ja keskustelun foorumi.

Tilaisuudessa tulosten jälkeen kuullaan paneelikeskustelu, jossa ääneen pääsevät liikkuvan nuorisotyön kentän ammattilaiset.

Ohjelma

Julkaisutilaisuus pidetään Humakin Helsingin kampuksella, luokka B1.09, (Haaga, Valkea talo), Ilkantie 4, 00400 Helsinki kello 12.00-14.00. Pääset tutustumaan myös Wautoon Valkean Talon pääoven edessä  joko ennen tai jälkeen julkistamistilaisuuden. Tilaisuus on maksuton ja kampuksella osallistujille on kahvitarjoilu. Tilaisuus striimataan livenä verkkoon.

Kello 12.00 Tervetuloa ”Liikkuen läsnä, hetkessä teille”- tutkimuksen julkaistamistilaisuuteen

OHJELMA:

Avaussanat

Tutkimuksen tiivistävä video

Tulosten esittelyä: Aino Tormulainen, Humak ja Eila Kauppinen, Nuorisotutkimusverkosto

Opetus- ja kulttuuriministeriön puheenvuoro, johtaja Henni Axelin, OKM, Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osasto (NUOLI), Nuorisotyön ja politiikan vastuualue (NV)

Kommentoiva paneeli: Liikkuva nuorisotyö ja sen tulevaisuus kunnallisessa nuorisotyössä. Osallistujina nuorisotyön ammattilaisia liikkuvan nuorisotyön parista.

Yleisökysymyksiä ja keskustelua

Tilaisuuden päätös

Kahvitarjoilu

Liikkuva nuorisotyö -tutkimuksen banneri, jossa vihreä kirjan kansi kuvituksena.

Tervetuloa!

Teksti: Aino Tormulainen ja Marika Stam.

Uutinen julkaistu alunperin 7.6.2022, edit 22.8.2022.