Nuorisotyö nyt 15 op – hanki uutta osaamista nuorisotyöhön YAMK-opinnoilla

Pitkähiuksinen piirretty hahmo tanssii hiukset hulmuten. Taustalla on kukkia ja lintuja.

Toimitko nuoristyössä ja haluaisit parantaa valmiuksiasi kehittää työtäsi? Oletko kiinnostunut pohtimaan nuoristyön työyhteisöjen muutoksista ja tutustumaan ilmiöihin, kuten liikkuvaan nuorisotyöhön, virtuaaliseen sairaalanuorisotyöhön ja valokuvan käyttöön nuorisotyössä? Haluaisitko oppia lisää johtamisesta ja työhyvinvoinnista nuorisotyössä tai perehtymään nuorisotyöhön eri maissa?

Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettavat “Nuorisotyö nyt” -opinnot sopivat esimerkiksi nuorisotyön tehtävissä toimiville tai heille, joilla on nuorisotyön opintoja ja/tai alan työkokemusta. Opinnot ovat suoritettavissa itsenäisesti ja niihin kuuluu muutamia webinaareja.

Läpileikkaus 2020-luvun nuoristyön teemoista ja nuorisotyön tulevaisuuden ennakointia

Uusi keväällä 2022 avoimessa AMK:ssa tarjolla oleva Nuorisotyö nyt 15 op -osaamiskokonaisuus kehittää opiskelijan valmiuksia arvioida, ennakoida ja kehittää itsenäisesti nuorisotyötä.

Osaamiskokonaisuus muodostaa laajan läpileikkauksen 2020-luvun nuorisotyön ajankohtaisista teemoista ja ennakoi nuorisotyön kehitystä 2030-luvulle. Opiskelija saa monipuoliset valmiudet nuorisotyöalan laaja-alaiseen kehittämiseen ja johtamiseen.

Opinnoissa syvennetään osaamista nuorisotyön alan tiedon ja käytäntöjen arvioinnissa. Opiskelija oppii kehittämään nuorisotyön työyhteisöjä ja hyvinvointia sekä ennakoida mm. kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia nuorisotyöhön.

Suorita opintojaksot pakettina tai valitse yksittäin

Opinnot on mahdollista suorittaa valintasi mukaan 15 opintopisteen kokonaisuutena tai valita erillisinä opintojaksoina.

Nuorisotyön arki muutoksessa, 5 op -opintojaksolla katse kiinnitetään muutokseen ja sen vaikutuksiin nuorisotyön työyhteisössä. Keskeisiä teemoja ovat hyvinvointi, jota tarkastellaan sekä nuorisotyöntekijän työhyvinvoinnin että nuorten hyvinvointi näkökulmista ja johtaminen nuorisotyössä.

Nuorisotyön kentät ja kohtaamisen tavat, 5 op -jaksolla tarkastelun keskiössä ovat nuorisotyön työympäristöt ja nuorten kohtaaminen. Opintojakso etenee erilaisten casejen kautta, kuten liikkuva nuorisotyö, virtuaalinen sairaalanuorisotyö ja valokuvan käyttö nuorisotyössä.

Eurooppa nuorisotyöntekijän toimintakenttänä, 5 op -opintojaksolla tarkastellaan kansainvälisiä sitoumuksia ja nuorisotyötä eri maissa.

Opintojen suorittaminen

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina keväällä 17.1.2022-22.5.2022. Jokaisen opintojakson alussa ja lopussa on webinaari. Webinaareihin osallistumista suositellaan, mutta muuten opintokokonaisuus on opiskeltavissa omaan tahtiin. Aloituswebinaarit tallennetaan.

Opintokokonaisuus sisältää verkkotehtäviä, vertaistyöskentelyä sekä kolme kokoavaa esseetehtävää.

Osaamiskokonaisuuden webinaaripäivät:

  • 01.2022 klo 12.00 – 17.00
  • 02.2022 klo 12.00 – 17.00
  • 03.2022 klo 12.00 – 16.30
  • 04.2022 klo 12.00 – 16.30
  • 04.2022 klo 12.00 – 16.30
  • 05.2022 klo 12.00 – 16.30

Ilmoittaudu opintoihin

Opinnot ovat yhteisöpedagogi (ylempi AMK) -koulutuksen opintoja. Opinnot sopivat nuorisotyön tehtävissä toimiville, ja suosituksena on, että sinulla on aikaisempia nuorisotyön opintoja ja/tai alan työkokemusta.

Ilmoittaudu opintoihin on käynnissä 7.1.2022 kello 23:59 asti. Opinnot maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Opintokokonaisuuden 15 op hinta on 225,00 euroa. Yksittäisen 5 op kurssin hinta on 75 euroa. Mahdolliset alennukset ovat luettavissa verkkokaupassamme Ilmoittautuminen ja maksut -sivulla.

Ilmoittaudu opintoihin verkkokaupassamme.

Teksti: Hilla Mäkela, toim. Marika Stam.

Avoimessa AMKissa keväällä uusia yhteisöjen kehittämisen (ylempi AMK) -opintojaksoja ja -kokonaisuuksia

Avoin AMK: Kurkistuskurssit, osaamiskokonaisuudett, kieliopinnot, polkuopinnot, ylempi amk ja AMK.