Pelikasvatus nuorisotyössä 2: pelitoiminnan käynnistäminen ja pelillistäminen – Avoin amk

Piirroshahmo, joka istuu lattialla kannettava tietokone sylissään hymyillen.

Miten pelitoiminta käynnistetään? Miten sitä voi hyödyntää nuorisotyössä? Miten pelit ja pelaaminen kehittyvät seuraavien kymmenen vuoden aikana? Mitä on pelillistäminen? Kuinka roolipelaamista voi yhdistää nuorisotyöhön?

Keväällä järjestetty Pelikasvatus nuorisotyössä -teemaa jatketaan syksyllä Pelikasvatus nuorisotyössä 2 -opintojaksolla. Viiden opinstopisteen laajuisessa opintojaksossa pelitoiminnan, pelialan ja nuorisoalan ammattilaiset syventävät tietämystä pelaamisesta, pelillistämisestä ja pelitoiminnasta. Opintojaksolla nuorten pelaaminen nähdään kaikille sopivana ja mukavana harrastuksena. Kurssi sopii myös noviiseille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa tietoa pelitoiminnasta tai nuorisotyöstä eikä Pelikasvasvatus nuorisotyössä 1 -opintojakson suorittamista.

Ilmoittautuminen opintojaksolle päättyy 23.9.2022. Opintojen hinta on 75 euroa. Humakin alumneille ja työttömille opinnoista myönnetään 50 prosentin alennus opintomaksusta. Voit klikata Avoimen AMK:n ilmoittautumissivulle alla olevaa kuvaa klikkaamalla.

Pelikasvatus nuorisotyössä.
Klikkaa kuvasta suoraan ilmoittautumiseen.

Opintojakson sisällöt on laadittu yhteistyössä pelikasvatuksen asiantuntijoiden kanssa

Pelikasvatus nuorisotyössä 2 (5 op) tarjoaa monipuolisen ja tuoreen näkökulman pelikasvatukseen ja -toimintaan. Verkko-opintoina suoritettavalle opintojaksolle on luvassa kiinnostavia vierailijoita, jotka alustavat muun muassa pelialan kehittymisestä ja pelaamisen sosiaalisista ulottuvuuksista, pelikasvatuksesta, roolipelaamisesta ja pelitapahtumien käytännön järjestelyistä. Lisäksi kuulemme, mitä on pelillistäminen ja kuinka sitä voi hyödyntää nuorten parissa työskentelyssä.

Nuorisoalan ammattilaisten lisäksi koulutus sopii alaa opiskeleville, pelialalla toimiville, kasvatusalan ammattilaisille ja kaikille palaamisesta ja pelitoiminnasta kiinnostuneille.

Vierailijoina ovat esimerkiksi peliviikon koordinaattori Tommi Tossavainen, Jenni Lappalainen Hyvinkään nuorisopalveleluista, Pauli Hulkkonen Suomen roolipeliyhdistyksestä ja Minna Koirikivi Pelimiitti-toiminnasta, KooPee Hiltunen Suomen pelialan verkostosta Neogamesista ja Pekka Aakko Assembly-festivaalit sekä Suomen tunnetuimman e-sports ammattilaisjoukkueen taustavaikuttaja. Osa osallistujista esiintyy opintojakson materiaaleissa.

Opintojakso tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden syventää osaamista pelikasvatuksesta sekä saada ohjeita pelitoiminnan käynnistämiseen sekä oppia pelialan tulevaisuudesta ja pelikulttuureista laajemminkin. Opintojaksolla on lupa ihmetellä ja kyseenalaistaa. Tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Opintojakson suoritettuaan opiskelija:

  • osaa toteuttaa nuorten ikään ja kehitystasoon soveltuvaa pelitoimintaa.
  • saa valmiuksia kehittää ja käynnistää pelitoimintaa osana nuorisotyötä.
  • tutustuu roolipelaamiseen, pelinkehittämistoimintaan ja pelillistämiseen.

Esports pelaaja striimaa peliä verkkoon edessä videokamera ja pelikone.

Ilmoittaudu opintoihin viimeistään 23.9.

Pelikasvatus nuorisotyössä 2 järjestetään 3.10.-11.12.2022. Opiskelu koostuu verkkoympäristössä suoritettavista itsenäisistä tehtävistä, materiaaleihin perehtymisestä sekä laajemmasta parina/ryhmässä toteutettavasta kehittämistehtävästä (palautus viimeistään 4.12.), johon opiskelija saa palautetta lehtorilta ja muilta opiskelijoilta.

Opintojakson oppisalusta aukeaa 3.10.2022. kokoavasta tehtävästä. Opintoihin kuuluu neljä reaaliaikaista webinaaria, joista opiskelijan tulee olla läsnä vähintään kahdessa. Webinaariajat ovat:

  • 12.10.2022 13.00 – 16.00
  • 02.11.2022 14.00 – 15.30
  • 28.11.2022 13.00 – 16.00

Opintojaksolla on kuusi aihetta, joihin jokaiseen liittyy opiskeltavia materiaaleja (videoita, artikkeleita, oppaita) sekä tehtäviä. Osa aiheista vaatii ajallisesti enemmän työtä kuin toiset. Aiheita ei tarvitse suorittaa järjestyksessä, vaan opiskelija voi itse valita perehtymistahdin, kunhan suorittaa vaaditut osiot ennen jokaista webinaaria.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan! Paikkoja on rajallinen määrä.

Opintojen hinta 75,00 . Humakin alumnit, kokoaikaisesti lomautetut, työttömät ja eläkeläiset saavat opintojen hinnasta -50%.

  • Ilmoittaudu opintoihin tästä (avautuu verkkokauppaan)
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä Pelikasvatus nuorisotyössä 1 on 11.3.2022 kello 23:59.

Lisätietoja: suvi.tuominen(at)humak.fi tai 050 4705 422.

 

Muista myös Pelikasvatus nuorisotyössä 1, keväällä 2023

Viime keväänä loppuun varattu Pelikasvatus nuorisotyössä 1 järjestetään taas ensi keväänä. Varmista paikkasi myös tälle opintojaksolle ajoissa. Kuvaa klikkaamalla löydät tämän kurssin ilmoittautumissivun:

Vaaleansininen nostobanneri pelikasvatus nuorisotyössä 1 jossa graafinen kuva hahmosta, jonka hiukset heiluvat ja maasta kasvaa graafisesti tehtyjä kukkakuvioita.
Ilmoittaudu Pelikasvatus nuorisotyössä 1 opintojaksolle keväällä 2023.

Keltapohjainen avoin AMK yleisbanneri, jossa verkkokaupan osoite, graafinen lintu puhekuplalla.

Teksti: Jarmo Röksä