Metsämaisema, rinne, jossa kolme kiipeilyvarusteista henkilöä.

Nurmijärven kampus

Seikkailukasvatuksen opiskelijoiden päätoiminen opiskelupaikka on pääkaupunkiseudun Nurmijärven kampuksemme. Kampus sijaitsee Kiljavalla ja aluetta ympäröi kaunis Sääksjärvi ja muut upeat luontokohteet. Kulkuyhteydet Helsinkiin ovat hyvät ja se sijaitseekin vain n. 45 km päässä kampuksesta. Helsinki-Vantaan lentokenttä sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä.

Asuminen

Kampuksella majoittuminen on mahdollista. Hotelli Kiljava tarjoaa opiskelijoille kahden hengen huoneita jaetulla keittiöllä, joiden vuokra on 160€/kk/hlö. Saadaksesi paikan opiskelija-asuntolasta, ota yhteyttä Hotelli Kiljavaan osoitteessa sales(at)hotelkiljava.fi ja kerro olevasi Humakin opiskelija. Jos haluat opiskelijana asua muualla kuin kampuksella, voit tutustua esimerkiksi HOAS:n valikoimaan.

Ensimmäisen vuoden harjoittelujakson aikana Lapissa asuminen hoituu yleensä harjoitteluohjaajan kautta.

Ateriat
Kampuksen ruokala tarjoaa lounasta arkipäivisin. Ruokalassa voi myös tarpeen mukaan nauttia aamupalaa ja illallista. Lähin ruokakauppa sijaitsee Rajamäessä n. 5km päässä kampukselta.

Vapaa-ajan aktiviteetteja

Kampuksella on paljon mahdollisuuksia vapaa-ajan aktiviteeteille kuten:
– kuntosali ja uimahalli (maksua vastaan)
– kampuksen urheilusali on käytettävissä kerran viikossa opiskelijoiden urheiluun
– kampus sijaitsee Sääksjärven vieressä ja kampuksella on erinomaiset edellytykset luonnossa juoksemiseen, kävelemiseen ja hiihtämiseen
– kampukselta voi lainata polkupyöriä.

Opintoja myös luokkahuoneen ulkopuolella

Nurmijärven kampuksen ja sen ulkoilumahdollisuuksien lisäksi osa opinnoista toteutetaan ulkona paikan päällä kohteissa niin Suomessa kuin muissa Pohjoismaissakin. Opintoja voidaan toteuttaa mm. järvien, merien, metsien, tunturien ja Lapin erämaan tarjoamissa maastoissa. Opinnot ovat seikkailu itsessään!

Seuraavat kolme opintomatkaa kuuluvat opintoihin ja niitä suositellaan kaikille opiskelijoille, vaikka niihin osallistumisesta peritään maksu matkustuskulujen mukaan. Opiskelijat, jotka eivät halua maksaa opintomatkasta saavat vaihtoehtoisen tavan opiskella opintojakson sisällöt. Opintomatkat kuuluvat EU/ETA/Sveitsi alueiden ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden lukuvuosimaksuun.

Ensimmäisen vuoden kesä: Monipäiväinen melontaretki, Tammisaaren saariston kansallispuisto

Toisen vuoden kevät: Monipäiväinen talvi-vaellusretki, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Toisen vuoden kesä: Monipäiväinen talvi-jäätikköretki, Narvik vuoristo, Norja

Harjoittelut

Harjoittelujen avulla opiskelija saa mahdollisuuden kehittää taitojaan ja tietojaan aidoissa työympäristöissä. Seikkailukasvatuksen tutkinto-ohjelmassa opetushenkilöstö usein valitsee harjoittelukohteet, jotta opiskelija saavuttaa asetetut oppimistavoitteet. Pidempiä harjoittelujaksoja muutamassa järjestössä suositaan monien lyhyempikestoisten harjoittelujen sijaan.

Harjoittelut järjestetään yleensä Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteistyökumppanien kanssa ja molemmat osapuolet valvovat harjoittelun toteutusta. Harjoittelun aikana suuri osa järjestöistä tarjoaa majoitusmahdollisuuden opiskelijoille.

Ensimmäinen harjoittelujakso, joka on kestoltaan n. kolme kuukautta, suoritetaan Lapissa keskitalvella. Harjoittelujakso tarjoaa ensimmäisen vuoden opiskelijoille mahdollisuuden toimia luonto- ja seikkailumatkailun yrityksissä Suomessa ja saada kokemusta elämystoiminnasta.

Toisen vuoden aikana harjoittelujaksot keskittyvät seikkailukasvatukselliseen toimintaan nuoriso- ja järjestötyön toimintakentällä. Opiskelijat tutustuvat erilaisiin järjestöihin esimerkiksi nuorisotaloihin ympäri Suomea. Opiskelijoita myös kannustetaan kansainväliseen harjoittelutoimintaan.

Opiskelijat saavat vapaasti valita kolmannen harjoittelukohteensa omien mielenkiinnon kohteidensa ja urasuunnitelmiensa mukaan. Opiskelijat voivat käyttää harjoittelujakson hyväksi tehden opinnäytetyöprojektinsa yhteistyössä harjoittelupaikkansa kanssa.

Ensimmäisen vuoden oppimisympäristöt

Lukuvuoden 2022-2023 päivämäärät ja kohteet päivitetään kevään 2022 aikana. Humakin seikkailukasvatuksen opiskelijoiden blogista voi lukea nykyisten opiskelijoidemme kuulumisia ja kokemuksia opinnoistaan.

Lukuvuosi-esimerkki 2021-2022: Koulutus alkaa Nurmijärven kampuksella ensimmäinen päivä syyskuuta. Ensimmäisen vuoden opintoihin kuuluvat:

1–10.9.2021 Nurmijärven kampus ja ympäristö
11.9–24.9.2021 Äkäslompolo, Kolari
27.9–19.10.2021 Nurmijärven kampus ja ympäristö
20-26.10.2021 Syysloma
27.10-19.11.2021 Nurmijärven kampus ja ympäristö
22.11.2021–28.2.2022 Harjoittelu, paikkoja Etelä- ja Pohjois-Suomessa
1.3–31.5.2022 Nurmijärven kampus ja ympäristö

Lisätietoa kesälukukaudesta myöhemmin.

AdEd sininen banneri, jossa oikeassa reunassa nauravan naisen kuva. Naisella keltainen takki ja näkyy pieni osa selkäreppua.
Klikkaa bannerista Opintopolku.fi-sivulle.