Biisisanoittamon uusi sanoituskilpailu etsii tarinoita Suomen uhanalaisesta luonnosta

Kolmen kuvan kollaasi, jossa kolme henkilöä.

Auta Suomen luontoa riimittelemällä. Uusi sanoituskilpailu etsii tarinoita Suomen uhanalaisesta luonnosta.

Rentun ruusu” on yksi tunnetuimmista kasviaiheisista iskelmä kappaleista, mutta tiedätkö yhtään luontoaiheista hevibiisiä, jossa lauletaan koppakuoriaisista? – En minäkään. Nyt sinulla on mahdollisuus sanoittaa sellainen tai ihan minkälainen luontoaiheinen biisi tahansa.

Uusi biisisanoituskilpailu on nyt käynnissä

Biisien aiheina ovat Suomen uhanalaiset eläin- ja kasvilajit sekä luonnon monimuotoisuus. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa, joko yksin tai ryhmässä. Genre on vapaa.

Voittajakappale julkaistaan Spotifyssa

Voittajasanoitus sävelletään ja sovitetaan ammattilaisten toimesta. Valmis kappale julkaistaan Spotifyssa ja se saa kantaesityksen Luontokeskus Haltiassa Suomen luonnonpäivänä 29.8.

Tuomareina retkeilyn ammattilaiset sekä ammattilais- laulaja ja lauluntekijä

Kilpailun tuomareita ovat: retkeilyyn erikoistunut tietokirjailija Jouni Laaksonen, retkeilytoimittaja ja -kirjailija Joel Ahola sekä laulaja ja lauluntekijä Riikka Keränen.

Kilpailuaika on 14.2- 31.5.2020.

Kilpailusanoitukset palautetaan tänne: https://www.lyyti.fi/questions/30e70a24ad.

Finaaliin valitaan 20 parasta sanoitusta, joista tuomarit valitsevat kolme parasta. Voittaja valitaan viikolla 24. Pääpalkintoina ovat majoituslahjakortti kahdelle Nuuksion Pohjoisen Portin Tentsileihin (Arvo 180€) sekä oma uhanalainen nimikkopuu tropiikkiin. Kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät verkkosivuiltamme.

Humak ja Beetles LIFE-hanke

Kilpailun järjestää Humanistinen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Metsähallituksen, Beetles LIFE-hankkeen, Natura 2000:n, EU:n LIFE-ohjelman, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen sekä Helsingin yliopiston kanssa. Kilpailun toteuttamiseen on saatu EU LIFE-hankerahaa.

Hyvä mahdollisuus sanoituksille on ottaa inspiraatiota esimerkiksi Beetles LIFE -hankkeesta ja sen kohdelajeista. Lajien tai hankkeen nimeäminen ei kuitenkaan ole edellytys kilpailuun osallistumiselle eikä siinä menestymiselle (http://biisisanoittamo.fi/saannot/).