Culture, Organisation and Sustainability Management

Uusi kulttuuria ja kestävän kehityksen hallintaa käsittelevä opintojaksokokonaisuus saapuu osaksi Humakin kurssitarjontaa tammikuussa 2021. Culture, Organisation and Sustainability Management (COSM) koostuu kolmesta 5 opintopisteen kurssista. Kurssit on suunniteltu toisiaan tukeviksi kokonaisuuksiksi, mutta niitä voi suorittaa myös yksittäisesti.

COSMin idea on tutkia uusia kulttuurihallinnon tapoja. Monet luovat prosessit ja projektit ovat ytimeltään kestämättömiä, ja opintokokonaisuuksien tavoitteena onkin löytää niille uusia ja kestäviä vaihtoehtoja.

Kurssit alkavat tammikuussa 2021, kursseille voit jo ilmoittautua verkkokauppamme kautta (linkki verkkokauppaan). Lisätietoja saat COSM: n verkkosivustolta (linkki sivustolle).

Kestävä kehitys, parempi tulevaisuus

Yksi COSMin tavoitteista on tunnistaa, mukauttaa ja vahvistaa kulttuurin tuottajien roolia kestävän kehityksen tukemisessa, jolla on vaikutusta ekologiseen käyttäytymiseen. Kursseilla ideoidaan ja tarkastellaan sosioekonomisia tapoja, joilla arjesta voidaan tehdä kestävämpää, eettisempää, vastuullisempaa ja tasapainoisempaa.

“COSM tarkastelee kulttuurihallintoa sisältäpäin. Sen tarkoitus on vahvistaa kulttuuri- ja taidejärjestöjen johtajien ja työntekijöiden sekä kulttuuri- ja taideyrittäjien kestävyysarvolähtöisiä käytäntöjä”, sanoo lehtori Marcin Poprawski, COSM-kurssien kehittäjä. Katso Marcinin haastattelu alla olevasta videosta!

Tri Marcin Poprawski on tutkija ja kulttuurijohtamisen lehtori Humanistisessa ammattikorkeakoulussa ja Puolan Poznanin AMU-yliopistossa. Poprawskin tutkimusalueet keskittyvät kulttuuripolitiikkaan, taiteen ja kulttuuriperinnön hallintaan, kestävyyteen, luoviin prosesseihin, estetiikkaan sekä organisaatiotutkimuksiin.

COSM Talks

Tehdäksemme COSMista mahdollisimman saavutettavan kaikille kestävästä kehityksestä kiinnostuneille, aloitimme sarjan kaikille avoimia online-tapahtumia, pyöreän pöydän keskusteluja, joita kutsumme nimellä “COSM Talks”. Ensimmäisen kierroksen vieraat tulevat Saksasta, Belgiasta, Englannista ja Suomesta, Leibniz-instituutista Dresdenistä, Suomen luonnonvarakeskuksesta ja Warwickin yliopistosta.

COSM-keskustelujen vieraspuhujat ovat kokeneita, alansa tuntevia tutkijoita ja asiantuntijoita, jotka keskittyvät yhdessä luotuihin käytäntöihin. Uteliaana odotamme mihin suuntaan puhujat johdattelevat aiheita ja keskustelua.  COSM-keskustelujen tavoitteena on luoda uutta osaamista ja laajentaa tietämystä kaikista käytettävissä olevista vaihtoehdoista uuden sukupolven ammattilaisia varten.

Neljä hymyilevää ihmistä katsoo kohti kameraa, COSM Talks logo taustalla.
Tutustu kestävän kehityksen kulttuuriin 8.12 pidettävässä COSM-keskustelussa

COSM toimii kestävän kehityksen kulttuurinhallinnan, opetusmenetelmien ja yhteisöjen vuorovaikutustyökalujen tutkimusalustana, jota voidaan soveltaa kulttuurinhallintaan ja kulttuurijärjestöihin. COSM tarkastelee kulttuurijärjestöjen ja kulttuurialan ammattilaisten roolia ja vaikutusta.

Ideana on tarjota kestävän kehityksen näkökulmasta uusia kulttuuripoliittisia näkökulmia ja suuntauksia.

”Toivon, että minulla olisi mahdollisuus oppia paljon suomalaisilta kollegoiltani ja tukea heitä kokemuksellani. Haluan tarjota ideoita ja opetusvälineitä, joita nyt tarvitaan nopeasti yhteiskuntamme”, sanoo Poprawski.

Ilmoittautumisaikaa on päivitetty otsikkoon (14.1.)