Humakin kampukset liputtavat yhtäläisten oikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolesta

Valkoinen pilkullinen lintu lentää.

Humanistinen ammattikorkeakoulu on ylpeästi mukana yhdenvertaisemman ja suvaitsevaisemman maailman rakentamisessa.

Sateenkaariliput liehuvat Humakin pääkaupunkiseudun kampuksilla Helsingissä ja Kauniaisissa 26.6.–2.7.2023. Muilla Humakin kampuspaikkakunnilla järjestään liputuksia alueellisten tapahtumien mukaisesti. Pride-viikko huomioidaan myös sosiaalisen median kanavissa.

Monet ammattikorkeakoulut ja muut oppilaitokset huomioivat Pride-viikon. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry uutisoi siitä omassa viestinnässään.

Kaksi pride-lippua liehuu salossa Valkean Talon edustalla kesällä.
Pääkaupunkiseudun monikulttuurisella ja -kielisellä Humakin kampuksella Helsingin Haagassa ovat Pride-liput liehuneet jo useana vuonna. Kuva: Marika Stam.

Yhtäläiset oikeudet ovat Humakin arvoja

“Me Humakissa koulutamme osaajia, joilla on rohkeutta puolustaa ihmistä, inhimillisyyttä ja kansalaisoikeuksia. Yhtäläisten oikeuksien toteuttaminen liittyy arvoihimme ja haluamme niitä pitää esillä kaikessa toiminnassamme”, toteaa Humakin rehtori/toimitusjohtaja Jukka Määttä.

Humakin missiona on rakentaa yhdessä opiskelijoiden, henkilökunnan ja kumppaneiden kanssa inhimillistä yksilön ja yhteisöjen tarpeet huomioivaa maailmaa.

Moninaisuus ja yhdenvertaisuus huomioidaan opetussuunnitelmissa

Uusissa opetussuunnitelmassa on huomioitu hyvin yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden teemoja.

Syksyllä voimaan tulevissa opetussuunnitelmissa on esimerkiksi yhteisöpedagogikoulutuksen opintojakso “Ihmisoikeuksien ja moninaisuuden edistäminen“, joka keskittyy yhteiskunnan ja yhteisöjen moninaisuuden ja moniarvoisuuden teemoihin.

“Opintojaksossa perehdytäänd tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitteluun ja moniarvoisuutta edistävien ja tukevien rakenteiden ja toimintatapojen edistämiseen työelämässä ja yhteiskunnassa”, kertoo koulutusjohtaja Päivi Marjanen.

 

Havupuiden edessä lipputanko, jossa Pride-lippu.
Humakin Kauniaisten kampuksella liputetaan yhdenvertaisuutta yhdessä Työväen Akatemian kanssa. Kuva: Airi Palosaari.

Teksti: Marika Stam

2023-06-26 07:00:59