Humak kouluttamaan Summit Academyn kanssa Nepalissa | Seikkailukasvatus

Piirretty hahmo lentää ilmapalloilla.

Humak on allekirjoittanut yhteistyöhön tähtäävän yhteisymmärryspöytäkirjan Summit Academyn kanssa. Organisaatiot ovat myös sopineet ensimmäisestä yhteisesti järjestettävästä koulutuksesta. Kyseessä on International Mountain and River Guide Education, joka järjestetään Nepalissa syksyllä 2022.

Summit Academy on kokenut yksityinen koulutuksen tarjoaja, joka tarjoaa koulutusta vuoristo- ja jokiopastukseen Nepalissa. Koulutukset ovat tutkimusmatkapohjaisia, eli osallistujat opiskelevat teoriaa, joka laitetaan käytäntöön Himalajan tutkimusmatkoilla.

Humak on Euroopan johtava seikkailukasvatuksen korkeakoulututkinnon tarjoaja. Tutkinto-opiskelijat opiskelevat seikkailukasvatuksen teorioita ja pääsevät harjoittelemaan niitä aktiivisesti opintoihin kuuluvien tutkimusmatkojen ja ulkoilun kautta. Humakissa voi suorittaa kandidaatin tutkinnon seikkailukasvatuksessa.

Sekä Summit Academy että Humak noudattavat korkeita turvallisuus- ja laatustandardeja. Lisäksi organisaatioita yhdistävät samanlaiset tavat yhdistellä teoreettisia ja käytännön oppimismenetelmiä. Yhtenäiset arvot ja toimintatavat tarjoavat hyvät edellytykset yhteistyölle.

Kuvakaappaus verkkotapaamisesta, jossa ruudulla on iloisen miehen kasvot.
Tiimipäällikkö Tero Lämsä osallistuu verkkotapaamiseen Summit Academyn ja Humakin edustajien kanssa. Kuva: Xenia Brundin.

International Mountain and River Guide Education

Summit Academy järjestää International Mountain and River Guide Education -koulutuksen Nepalissa syksyllä 2022. Osana koulutusta Humak pitää Outdoor leadership -kurssin (5 ECTS). Tämä tarkoittaa, että kurssin suorittaville osallistujille myönnetään koulutustodistuksen lisäksi opintosuoritusote, joka osoittaa, että he ovat suorittaneet 5 ECTS:n arvoisen kurssin Humakissa. Tämä todistus voi olla hyödyllinen osallistujille, jotka haluavat myöhemmin aloittaa seikkailukasvatuksen korkeakouluopinnot.

Vuoristo- ja jokiopastukseen keskittyvä koulutus tarjoaa osallistujille teoriatietoa sekä käytännön kokemusta ulkona työskentelystä. Se suoritetaan Himalajan vuoristossa ja joissa. Painopisteinä ovat korkeiden vaellusten johtaminen, vuorikiipeily, lauttaopastus ja valkovesimelonta.

“Odotamme innolla, että voimme tarjota tämän koulutuksen yhteistyössä Humakin kanssa”, sanoo Xenia Brundin Summit Academysta. Humakin seikkailukasvatustiimin päällikkö Tero Lämsä kertoo olevansa samaa mieltä Xenian kanssa ja lisää odottavansa myös koulutusyhteistyön edelleen kehittämistä Summit Academyn kanssa. He haluavat myös rohkaista kaikkia, joilla on kiinnostusta ja kokemusta ulkoiluun liittyen, ilmoittautumaan koulutukseen.

Voit lukea lisää vuoristo- ja jokiopastuskoulutuksesta täältä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Neljä ihmistä seisoo lumisen vuorenhuipun edessä rinkkojen ja aurinkolasien kera.
Neljä Summit Academyn opiskelijaa vaeltamassa Himalajalla. Kuva: Kajsa-Lisa Olsson.

Teksti: Kim Lindblad, Kansainvälisten asioiden päällikkö, Humanistinen ammattikorkeakoulu

Käännös: Mari Ervasti