Kuinka rakentaa hyvinvoiva ja demokraatttinen työyhteisö ja kehittää sitä? Laumapodin uusi jakso kuunneltavissa.

Banneri, jossa Neljä henkilöä Anu Suoranta, Reijo Viitanen, Sikke Leinikki ja Juha Niiranen kuvassa ja tekstit laumapodi sekä otsikko Kuinka rakentaa hyvinvoiva ja demokraattinen työyhteisö ja kehittää sitä? sekä teksti laumapodin uusi jakso kuunneltavissa.

Laumapodin kolmannessa jaksossa Humakin työyhteisön kehittäjäopintojen lehtori ja tiiminvetäjä Sikke Leinikki keskustelee lehtoreiden Juha Niiranen ja Anu Suoranta sekä koulutuspäällikkö Reijo Viitasen kanssa hyvinvoivasta ja demokraattisesta työyhteisöstä.

Jaksossa keskustellaan Humakin uniikista ja suositusta työyhteisön kehittäjä -koulutuksesta. Onko työelämä murroksessa vai ei? Entä miten ekologinen jälleenrakennus vaikuttaa tulevaisuuden työelämään ja työyhteisöjen kehittämiseen? Kuinka demokratiaa voitaisiin vahvistaa työpaikoilla?

Työyhteisön kehittäjä -koulutuksen (TYKE) päämääränä oli edistää luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen pätevyyttä HR-tehtäviin. Kohderyhmä on kuitenkin laajentunut ja sisällöt täsmentyneet. Mihin tarpeisiin koulutus nykyisellään vastaa?

Kuuntele Laumapodin jakso alla olevasta kuvasta tai Humakin Soundcloud-kanavalta (podiskelua):

Lataa jakson Kuinka rakentaa hyvinvoiva ja demokraattinen tyoyhteiso litterointitiedosto Word-dokumenttina.

Podcast-sarjalla juhlistetaan Humakin 25-vuotistaivalta

Humanistinen ammattikorkeakoulun perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta. Laumapodissa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

Sarjassa aikaisemmin ilmestyneet jaksot (kuuntele Soundcloudissa):

2023-08-30 16:24:17