Kulttuurituottajaksi (AMK) Humakista: Kaksi vaihtoehtoa opiskeluun

Tyttö juhlii festareiden leirintäalueella.

Korkeakoulujen yhteishaku on alkanut. Hakuaika päättyy 31.3. kello 15, joten nyt on aika päättää, mitä haluaa tehdä isona.

Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) on Suomen suurin kulttuurituottajien kouluttaja. Tämän vuoden hakukohteita ovat päiväopinnot metropolialueen kampuksella Kauniaisissa, Turun kampus sekä verkko-opinnot.

Meiltä valmistuneet tuottajat työllistyvät kulttuurialan asiantuntijoiksi niin kulttuurihallintoon, tapahtumatuotantoihin kuin erilaisiin projekteihinkin. Kulttuurituotanto on kulttuurisisältöjen, kulttuurialan liiketoiminnan, digitaalisten ja muiden tapahtumatuotantojen asiantuntija.

Humakista valmistuneita alumneja työskentelee lähes kaikissa suurissa – ja pienemmissä – festivaaleissa. Ne tarjoavat hyviä oppimismahdollisuuksia harjoittelupaikkojen ja erilaisten oppimistehtävien muodossa. Lisäksi monelle opiskelijalle avautuu kiinnostavia harjoittelumahdollisuuksia Humakin omassa hanketoiminnassa. Ne ovat oivallinen tilaisuus opiskelijalle verkottua kulttuurialan toimijoiden kesken onhan Humak omien alojensa suurimpia tutkimus- ja kehittämisorganisaatioita Suomessa.

Kaksi tapaa opiskella kulttuurituottajaksi – verkossa tai päiväopintoina

Humakissa voivat kaikki hakijat opiskella kulttuurituottajaksi joko perinteisesti, päiväopintoina (tämän vuoden opiskelupaikkakuntia ovat Turku ja Jyväskylä) tai kokonaan verkossa. Verkko-opinnot ovat mahdollisia myös suoraan toiselta asteelta ammattikorkeakouluun hakeville.

Digitaalisten oppimisalustojen omaksuminen sekä kyky työskennellä itsenäisesti ja tiimissä ovat olennainen osa molempia opintomuotoja. Päiväopinnoissakin, opintojen edetessä, suurin osa opinnoista siirtyy projektimaiseen oppimiseen ja työpaikalla tapahtuviin harjoitteluihin. Toisaalta digiopinnoissa harjoittelut puolestaan tapahtuvat reaalimaailmassa, oikeissa työpaikoissa.

Verkko-opinnot tarjoavat mielenkiintoisen, suomalaisen, opiskeluvaihtoehdon myös ulkosuomalaisille. Opinnot uudessa kotimaassa saattavat olla kalliita, joten verkko-opiskelu antaa mahdollisuuden opiskella taloudellisesti laadukas korkeakoulututkinto. Kaukaisimmat opiskelijat meneillään olevissa koulutuksissa ovat Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Kiinnostuitko? Katso hakijapalveluiden Karri Sopen ja tutorimme Cecilian koulutusesittely kulttuurituotannosta

Mikäli kiinnostuit alan opiskeluista, sinun kannattaa katsoa alla oleva video (kesto noin 34 minuuttia), jossa hakijapalveluiden asiantuntija Karri Soppi haastattelee Cecilia Lindelöfiä. Cecilia opiskelee kulttuurituottajaksi Turussa ja kertoo siitä, millaista opinnot ovat opiskelijan näkökulmasta.

Haastatteluosio alkaa koulutuksen kalvosulkeisten jälkeen noin 8 minuutin kohdalla.

Täytä hakemus Opintopolkussa

Yhteishaku alkaa 17.3.2021 kello 8.00 ja päättyy 31.3.2021 klo 15.00www.opintopolku.fi. Hakulomake täytyy olla tallennettuna ennen hakuajan päättymistä.

Pääset suoraan uutisessa mainittuihin hakukohteisiin klikkaamalla alla olevia bannereita – voit merkitä ne myös suosikeiksi opintopolussa.