Laumapodi – uusi podcastimme juhlii 25 vuotista Humakia

Teksti "mikä takaa ammattikorkeakoulun suosion nyt ja tulevaisuudessa, sekä kaksi keski-ikäistä miestä.

Humanistinen ammattikorkeakoulu juhlii tänään 25 vuotista taivaltaan Helsingissä Savoy-teatterissa pidettävässä seminaarissa. Juhlavuoden kunniaksi aloitamme tänään podcast-sarjan, jossa päästämme ääneen asiantuntijamme ja sidosryhmiemme edustajia. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarja etsii ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

Sarjan ensimmäisessä juuri julkaistussa jaksossa Humakin rehtori, toimitusjohtaja Jukka Määttä keskustelee korkeakoulumme ensimmäisen rehtorin, erityisasiantuntija Timo Heinolan kanssa Humanistisen ammattikorkeakoulun synnystä, kehityksestä ja menestystekijöistä ja siitä, kuinka olemme lunastaneet paikkamme korkeakouluna. Määttä ja Heinola pohtivat, miten Humakin taival poikkeaa muista ammattikorkeakouluista ja millaisia haasteita 25-vuotisen matkan varrella on tullut vastaan.

Mikä takaa ammattikorkeakoulun suosion nyt ja tulevaisuudessa?

Opiskelu on muuttunut vuosien saatossa ja Humak ja muut ammattikorkeakoulut ovat joutuneet pysymään kehityksen perässä. Maailma ympärillä muuttuu muutenkin jatkuvasti ja muun muassa digitalisaatio, tekoäly sekä korkeakoulujen laajeneva yhteistyö luovat omia haasteitaan.

Määttä ja Heinola kertovat visionsa siitä, millainen Humak on vuonna 2030 ja mitkä historiastamme kantavat teemat kantavat tulevaisuudessakin. Samalla he kysyvät, vastaavatko ammattikorkeakoulut edelleen samoihin tarpeisiin kuin syntyessään?

Kuuntele Laumapodin ensimmäinen jakso tästä. Jaksot julkaistaan Humakin Podinoita-kanavalla Soundcloudissa.

Lataa jakson litterointiversio Word-tiedostona tästä: Mikä takaa ammattikorkeakoulujen suosion nyt ja tulevaisuudessa

Juhlaseminaarin yhteydessä julkaistaan myös Timo Heinolan julkaisu Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteiskunnallisesta perustelusta. Teosta on saatavilla juhlaseminaarissa ja se julkaistaan myöhemmin viikon aikana verkkosivuillamme digitaalisena versiona. Kirjassa avataan niitä yhteiskunnallisia ja poliittisia taustatekijöitä, joiden vaikutuksesta Humak perustettiin 25 vuotta sitten.

Podcast-sarjan seuraava jakso ilmestyy ensi viikon keskiviikkona.

 

2023-08-16 10:02:37