Monipuolinen ja muovautuva tutortoiminta onnistuu myös verkossa

Punaisiin opikselijahaalareihin sonnustautuneet tytöt katsovat kameraan. Toinen tyttö on toisen reppuselässä. Taustalla Keuruu.

Senni Nuorala ja Viola Vilhonen ovat opiskelijatutoreita Humakin Jyväskylän kampuksella. He kertovat tutoroinnista ja sen moninaisuudesta, varsinkin valloillaan olevassa korona-tilanteessa. Tutorit muistuttavat opiskelukavereitaan, että eTutorit ovat lähellä ja tavoitettavissa erilaisissa verkkoympäristöissä.

Tervehdys Jyväskylän kampukselta ja tutortoiminnasta!

Tutortoiminta on viime aikoina saanut uusia tuulia ja olemme kehittäneet sekä muovanneet toimintaamme vallitsevan tilanteen mukaiseksi.

Kohtaamisia ennen koronaa

Vielä kun oli mahdollista, jalkauduimme markkinoimaan ylpeinä Humakia.

Maaliskuu alkoi tutoreilla vauhdikkaasti markkinointikäyntien merkeissä. Kävimme kertomassa Humakin koulutusmahdollisuuksista Gradian lähihoitajaopiskelijoille sekä Keuruun rekrytapahtumassa.

Varsinkin nykytilanteessa osaamme arvostaa mahdollisuutta kohdata ihmisiä kasvotusten sekä kertoa koulutuksestamme siitä kiinnostuneille. Hektinen maailma on opettanut meille, että silloin kun kutsu käy kannattaa toimia.

“Koskaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan.”

Tutorit Senni Nuorala, Viola Vilhonen sekä “lainatutor” Aila Akanyildiz Gradian jatko-opintoinfossa 4.3.2020 Jyväskylässä. Kuva: Gradia.

eTutorit valmiudessa

Tuntuu kuin Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO olisi ennustanut tulevaa, sillä se koulutti eTutoreita kaikille kampuksille juuri sopivalla hetkellä.

Tämä tuli kuin tilauksesta Humakin siirtyessä etäopintoihin mahdollisesti koko loppukevääksi. Ensimmäistä kertaa eTutorit ovat erikseen koulutettuja ja heihin saa yhteyden tulevaisuudessa eri some-kanavissa sekä BB Open LMS:stä eli kavereiden kesken Moodlesta.

eTutorit tavoittaa HUMAKOn Instagramista (@opiskelijakunta_humako) sekä kampusten omilta Instagram-tileiltä.

Tämän lisäksi tuotoreihin saa yhteyden sähköpostitse (etunimi.sukunimi(at)humak.fi) sekä Moodlesta eTutor alustalta. Jyväskylän kampuksen eTutoreina toimivat tällä hetkellä Maria Suominen sekä Pipsa Kinnunen.

Tutorit Mika Huotari, Senni Nuorala ja Viola Vilhonen Keuruun rekrytapahtumassa 11.3. Keuruun seurakuntakeskuksessa. Kuva: Saija Järvinen.

Etänäkin olemme läsnä

“HUMAKOn paikallistoimijat ideoivat loppu keväälle etäopintojen tueksi etätutorointia.”

Paikallistoimijat pitävät yhtä Humakissa “kampusrajojen” yli ja toivomme, että saat etäopintoihisi kevään aikana kaipaamaasi tukea. Opiskelija, olethan rohkeasti yhteydessä, mikäli jokin asia opiskelussa tai elämässä mietityttää!

Pysy siis kuulolla ja ota seurantaan HUMAKOn Instagram sekä oman kampuksesi tutorit! Näin pysyt perillä siitä, mitä mukavaa on kehitteillä, vaikka olemmekin etänä!

Jyväskylän tutorit tavoittaa Instagramista @jlktutorit !

HUMAKOn kaikkien tutoreiden yhteystiedot löytyvät opiskelijajärjestön sivuilta kohdasta “Paikallistoiminta”.

Teksti: Senni Nuorala ja Viola Vilhonen, ensimmäisen vuoden yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijoita sekä opiskelijatutoreita Jyväskylän kampukselta. Teksti on osa opintoja “Viestintä- ja kommunikaatio-osaamisen” -kurssilla. Toim. Marika Stam.

Pääkuva: Tutorit ja blogin kirjoittajat Senni Nuorala ja Viola Vilhonen markkinoinnin jälkeisissä tunnelmissa Keuruulla. Kuva: Mika Huotari.
Nostokuva: Saija Järvinen.