Tule kehittämään “Allua” – Humakista valmistuneiden alumni- ja uravalmennustoimintaa

Erilaisia piirrettyjä kukkia kasvaa maasta sekä teksti Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Humakin logo.

Humakin alumnitoiminta on laajentunut useille uusille osa-alueille yhteistyössä alumnien kanssa. HumakinAllu” (alumnitoiminta ja uravalmennus Humakissa) -malli on osallisuuden avulla laajentanut alumnitoimintamme vuodesta 2018 lähtien. Toiminnan tavoitteena on kutsua Humak-alumnit osaksi korkeakouluyhteistyötä kehittämään alojemme koulutuksia ja tukea opiskelijoiden työllistymistä. 

– Allu-toiminta on vahvistanut Humakin alumnitoiminnan rakenteita ja tästä on esimerkkinä keväällä 2021 lanseerattu alumnirekisteri. On ollut mahtavaa huomata millä aktiivisuudella Humak alumnit ovat päivittäneet tietojaan ja innostuneet seuraamaan Humakin alumnitoiminnan kanavia, kertoo lehtori ja alumnitoiminnan koordinaattori Sanna Nieminen. 

Humakin alumnirekisterissä pääsevät kaikki Humakista tutkintoon valmistuneet päivittämään tietonsa. Linkki Humakin alumnirekisteriin.

Kutsumme kehittäjäverkostoon Humakista valmistuneita

Kutsumme sinut, Humak-alumni, liittymään osaksi alumnikehittäjäverkostoamme. Humakin alumneja ovat kaikki Humakista tutkintoon valmistuneet. Keväisin kutsumme uusia jäseniä liittymään alumnien kehittäjäverkostoomme.

– Opiskelijoiden ja alumnien kohtaaminen ovat parasta uravalmennusta, kertoo lehtori ja alumnitoiminnankoordinaattori Sanna Nieminen.

Kehittäjäverkostoon hakeutuvilta edellytetään kiinnostusta Humakin alumnitoimintaan ja halukkuutta olla innovaatiivinen sekä kehittämishaluinen osallistuja kehittäjäverkostossa. Verkosto on kokoontunut verkkomuotoisesti.

– Opiskelijoille on tärkeää linkittyä alansa verkostoihin jo opintojen aikana. Opiskelijoiden ja alumnien kohtaaminen ovat parasta uravalmennusta. Tämä kuitenkin edellyttää, että meillä on vuorovaikutukseen valmiit live- ja verkko kanavat ja rakenteet valmiina, kertoo lehtori Sanna Nieminen.

– Opiskelijoiden urapolkujen tukeminen on tärkeä osa ammattikorkeakouluopintoja. Sen avulla tuemme työelämään sijoittumista, Sanna lisää. 

Keltapohjainen kapea ja leveä tekstibanneri alumni Humak.

Tule mukaan alumnikehittäjäverkostoon

Jos kiinnostuit, lähetä lyhyt esittely kiinnostuksestasi alumnitoimintaa kohtaan sähköpostilla alumnikoordinaattori Sanna Niemiselle: sanna.nieminen(at)humak.fi. 

Alumnikehittäjien kevään viimeinen kokous pidetään verkossa 19.5.2021. Kokouksessa verkostoidumme ja pohdimme syksyn toimintaa esim. “Alumnitapaaminen syksyllä”.

Mistä kehittäjäverkostossa on kyse?

Alumnikehittäjät kokoontuvat verkossa noin neljä kertaa vuodessa suunnittelemaan ja kehittämään alumnitoimintaa kaikille Humak alumneilleKuluneen talven aikana alumnikehittäjät suunnittelivat toimintamallit webinaariclubeihin ja alumniaamukahveille.

Webinaariclubeja järjestettiin alumnivetoisesti talven aikana kaikkiaan kolme. Alumniaamukahvit toteutuivat joka kuun ensimmäisenä torstaiaamuna. Mukana nähtiin myös Humakin johtoakin moikkaamassa alumneja. Kaikki tapahtumat toteutettiin yhdessä alumnien kanssa, ja webinaarien taustasuunnittelusta vastasivat ydinryhmän alumnikehittäjät. 

Kehittäjäverkostoon ilmoittautuneet alumnit osallistuvat Humakin koulutusten kehittämiseen ja olla osaltaan olleet vaikuttamassa tulevaisuuden tekemiseen, esimerkiksi TKI-kumppanuuksien kautta. Kevään 2021 aikana alumnikehittät ovat olleet sisältöasiantuntijoina “Kehity harjoittelun ohjaajana” -koulutuksen sisällön tuottamisessa. Koulutus alkaa syksyllä 2021.  

Kehittäjäverkoston jäsenet toimivat Humakin alumnilähettiläinä ja levittävät tietoa Humakin alumnitoiminnasta somekanavissa.

Jokainen Humakin alumni on tervetullut alumnikehittäjät -verkostoon. Verkosto on nimennyt tavoitteisiin ylläpitää alumnien ja Humakin keskinäistä yhteistyötä:

  • Tukea Humak alumnien osaamisen näkyvyyttä työelämässä 
  • Jakaa alumnien työelämäkokemusta opiskelijoille 
  • Luoda ympäristöjä alumnien keskinäisen yhteisöllisyyden vahvistamiseksi 
  • Kehittää koulutusaloja yhdessä Humakin kanssa 

Lue lisää Arene ry blogista miksi alumnikehittäjät on suosittu tapa verkostoitua (avautuu toiselle sivustolle). 

Lue verkkosivuiltamme Humakin alumnitoiminnasta.

Tervetuloa mukaan! 

 Teksti: Sanna Nieminen ja Marika Stam

Alumnit

Kulttuurituotantoa kehittämään – osallistu huipputilaisuuteen verkossa 17.5., 1.6., 2.6.