Ura- ja alumnitapahtuma Hurrikaani keräsi ennätysyleisön Helsinkiin

Yläviistosta kuvattu messutapahtuma, paljon ihmisiä ja messupöytiä.

Hurrikaani rantautui Humakin Helsingin kampukselle, Valkeaan taloon 10.3.2020. Päivä kokosi paikalle yli sata kuulijaa ja näytteilleasettajaa kaikista Humakin koulutuksista. Toimijatorilla oli yli 30 näytteilleasettajaa.

Hurrikaanipäivän teemana olivat edunvalvonta ja uralla eteneminen. Mukana oli työelämän yhteistyökumppaneita, Humakin alumneja, opiskelijoita ja henkilökuntaa Humakin Helsingin TKI-keskuksen lisäksi Kauniaisten ja Nurmijärven kampuksilta. Järjestelyissä ja seminaarissa oli mukana opiskelijoita ja alumnitoimintaa toteuttavaa henkilökuntaa. Myös käsidesit oli varattu käyttöön.

Kansainvälistä näkökulmaa tapahtumaan toi Milla Leppänen International operations officer SASK ry:stä. Hän nosti esiin muun muassa työntekijöiden oikeuksista ja myös ahdigosta eri maissa sekä vaikuttamismahdollisuuksista työolojen parantamiseksi.

Salla Vallius, toiminnanjohtaja LiveFIN ry:stä ja Kai Amberla, Finland Festivals ry:stä puhuivat kulttuuritapahtumien edunvalvonnasta ja antoivat arvokkaita vinkkejä työnhakuun sekä hakemuksien tekoon. Kulttuurialalla koulutuksen lisäksi on tärkeää luoda verkostoja, olla kiinnostunut kaikesta ja kerätä kokemuksia tuotannoista vaikkapa talkootyöläisenä.

Tulkkausalan työllistymistilannetta ja tulevaisuuden näkymiä käsiteltiin tutkija Päivi Rainón johdolla. Hän on tuottamassa tutkimusjulkaisua yhteistyössä Diakin kanssa.

Paneeli tarjosi konkreettisia vinkkejä työnhakuun

“Uskalla ja ole rohkea hakiessasi työtä, vaikka jännittäisi osaanko sittenkään kaikkea mitä hakuilmoituksessa vaaditaan. Kukaan ei täytä kaikkia edellytyksiä. On monen asian summa, kuka lopulta valitaan.”

Paneelistit antoivat arvokkaita vinkkejä uran luontiin. Salla Vallius toiminnanjohtaja LiveFIN ry (va.), Taina Ukkola, asiantuntija, Kieliasiantuntijat ry, Helmi Holmberg vastaava uravalmentaja Y4Works ja Kai Amberla toiminnanjohtaja Finland Festivals ry.

Verkostoituminen ja innostuminen sekä intohimo ovat työnhaussa tärkeitä ominaisuuksia. Itsevarmuutta voi harjoitella ja small talkia varten kannattaa tehdä ennakkotyötä. Hakulomake tai hakuvideo kannattaa laatia huolella ja käyttää aina hyvää kieltä.

Työn haussa on hyvä arvostaa ammattitaitoaan, mutta työkokemuksen hankkimiseksi ei kannata olla liian valikoiva. Samoja taitoja tarvitaan monessa työssä ja mikään kokemus ei ole turhaa.

Tulevaisuuden työkentällä ennustetaan tarvittavan monipuolisuutta, laajojen kokonaisuuksien hallintaa ja muutos- sekä oppimisvalmiutta. Tiedon muistamisen merkitys vähenee, mutta tiedon analysoiminen kasvaa. Laaja sivistys ja intohimo välittyy hakijasta. Tarvitaan kommunikointikykyä ja empatia- sekä monipuolisia vuorovaikutustaitoja.

Kaiken keskiössä on jäädä positiivisesti mieleen.

“Tee hommat hyvin, teetpä hakemusta tai itse työtä”, panelistit neuvoivat.

Lisää aiheesta:

 

Hae Humakiin korkeakoulujen yhteishaussa 18.3.-1.4.2020, www.opintopolku.fi.