Tavarat taskuissa

Lataa PDF

Vuosina 2010 – 2013 MIMO-projekti tavoitti työpajojen ja tapahtumien kautta yli 5 000 nuorta sadoissa työpajoissa ja tapahtumissa. Työpajoissa sovellettiin esimerkiksi teatteria, tanssia ja nukketeatteria sekä muun muassa rakennettu esityksiä nuorten kokemusten pohjalta. Nuorten ryhmiä on kokoontunut muun muassa lastenkodeissa, nuorisotaloilla, vastaanottokeskuksessa ja kouluissa.

Nuorten syrjäytyminen on laajasti tunnistettu riski Euroopassa. Uusille toimintatavoille ja työskentelymenetelmille on ilmeinen tarve nuorten kohtaamisessa ja osallistamisessa. MIMO-projektin (Moving In, Moving On! Application of Art-Based Methods to Social and Youth Work) tavoitteena on ollut taidelähtöisten menetelmien soveltaminen nuorisotyössä ja sosiaali- ja terveysalalla.

Projektissa kolme organisaatiota on tarjonnut taidelähtöisten menetelmien käyttökoulutusta tutkinto-opiskelijoille ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Tästä työskentelystä koottua julkaisua ovat olleet tuottamassa Turun ammattikorkeakoulun, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Viljandin kulttuuriakatemian opettajat ja opiskelijat.