Suunnittele itsellesi paikka alasi tulevaisuudessa

Kulttuurituottaja Christina Daous etsii haasteita

Tulevaisuuden tuottaja on innovatiivinen, positiivinen ja rohkea – sellainen kuin Christina Daous.  Hän valmistui Humakista kulttuurituottajaksi vuonna 2014 ja on toiminut sen jälkeen Virossa Hilton Tallinn Park hotellin konferenssi- ja tapahtumamyyntiosaston päällikkönä. Työhön kuuluu hotelli- ja tapahtumamyyntiä sekä niiden koordinointia.

Christinan mielestä tulevaisuuden tuottajan suurin haaste on pysyä mukana kehityksessä. Ei pidä pelätä innovaatioita. Täytyy uskaltaa muuttua ja järjestelmällisesti hakea päämääriään. Ennen kaikkea: suunnitella itselleen paikka oman alansa tulevaisuudessa.

-Haluan kehittyä johtajana. Haasteet motivoivat minua, kertoo Christina Daous. –Kiinnostavinta työssäni on tiimin johtaminen, budjettien suunnittelu, tavoitteiden asettaminen ja niiden saavuttaminen.

Hotellialalla monikulttuurisuus on arkipäivää

Daousin työ on hyvin kansainvälistä ja monikulttuurista. Hotellissa puhutaan kahdeksaatoista eri kieltä, joten tulkkaajia löytyy useimmiten heti seuraavan nurkan takaa.

Daousin mielestä alan monikulttuurisuus on rikkaus. Tiimi ja kollegat ovat Daousin mukaan parasta hänen työssään, samoin  yllättävät työtehtävät: välillä järjestetään gaalaillallisia ja välillä viskifestareita.

Eväät Humakista

Humakissa Daous oppi eniten järjestelmällisyyttä sekä sen, että kaikkea ei tarvitse osata yksityiskohtaisesti: kunhan ymmärtää, mistä puhutaan. Hän opiskeli opintojensa aikana tuottajan perustaidot ja hankki näin ne lähtökohdat, joista voi lähteä eteenpäin. Koulusta ei tultu valmiina ulos, mutta siellä annettiin työkalut ja kasvun välineet erilaisiin tehtäviin ja mahdollisuuksiin.

Älkää pelätkö muutoksia

Christinan mielestä kulttuurituottajan työssä suurin haaste on kyky sopeutua muutoksiin, mutta samalla juuri nämä muutokset tekevät työstä mielenkiintoisen.
– Innovatiivinen, positiivinen ja rohkea tuottaja löytää kyllä paikkansa laajasta mahdollisuuksien verkosta, kannustaa Daous alaa opiskelevia.

Alkuvuonna Christinalla on edessään uusi aluevaltaus. Hän aloittaa it- ja media-alan projektipäällikkönä parissa projektissa. Tarkoitus on  palata hotellimaailmaan heinäkuussa.

Haastattelu ja artikkeli:
Humakin kulttuurituotannon opiskelijat Jasmine Fagerström ja Elsimaria Kalliosalo.