Jyväskylän aktiivisella kampuksella opiskellaan kulttuurituottajiksi ja yhteisöpedagogeiksi

Kolme eri kokoista pilveä.

Humakin Jyväskylän kampuksella koulutetaan kulttuurituottajia ja yhteisöpedagogeja. Modernit ja idylliset puitteet sijaitsevat Korpilahdella, keskellä keskisuomalaista järvi- ja metsämaisemaa. Kaikessa tekemisessä hyödynnetään aktiivisen Jyväskylän ja Keski-Suomen tarjontaa, alueen kulttuurielämää, järjestö- ja nuorisotyötä sekä hanke- ja yritystoimintaa.

Kevään 2023 yhteishausta lähtien yhteisöpedaogin opinnot suoritetaan monimuotoisesti, niin lähiopetuksena kampuksella kuin verkkoyhteyksien päästä siellä, missä opiskelija asuu sekä muissa oppimisympäristöissä. Kulttuurituotannon opintojen osalta kevään 2023 yhteishaussa ovat tarjolla verkkotutkinto ja monimuotoryhmät Kauniaissa ja Turussa. Jyväskylään seuraava haku on vuonna 2024. (Kappale edit 23.3.2023)

Jyväskylän kampus tarjoaa uudet opetus- ja hallinnon tilat järven rannalla Korpilahdella, noin 30 kilometrin päässä Jyväskylästä ja noin 120 kilometria Tampereelta. Korpilahden keskusta on noin 1,5 km päässä.

Kampuksella on ruokala, asuntoja (maksullisia) ja luonnonläheiset puitteet myös vapaa-aikaan. Tutkintoon johtava korkeakouluopiskelu on maksutonta ja oikeuttaa opintotukeen.

Kolme vierekkäistä kuvaa Jyväskylän kampuksen sisätiloista, kahdessa on opiskelijoita, kolmannessa tvruutu ja nojatuoleja, Ikkunoista näkee luontoa.
Kuvat: Petra Karjalainen.

Humakin opiskelijat ovat tyytyväisiä Humakin opetuksen laatuun ja työelämäyhteyksiin. Humak sijoittuu korkeimmille sijoille ammattikorkeakoulujen opiskelijoille tehtävässä vuosittaisessa kyselyssä opetuksen tasoa ja työelämäyhteyksiä mittaavissa kysymyksissä.

Humak sai ammattikorkeakoulukentän korkeimmat pisteet opintojen sisällöissä sekä opinnäytetyöprosessissa, toiseksi parhaimmat pisteet opintojen suunnittelussa ja ohjauksessa ja työelämäyhteyksissä. Lisäksi Humak sijoittui korkealle opetuksen laadussa (3.), työelämäneuvonnassa (4.), opiskelutyytyväisyydessä (4.) sekä palautteen annossa ja arvioinnissa (5.). (Opiskelijakyselyn tulokset uutinen)

Kaksi vierekkäistä kuvaa Jyväskylän kampuksen rakennuksista. Harjakattoiset rakennukset, puupintaiset, edessä tyhjä lipputanko.
Humakin Jyväskylän kampus toimii Korpilahdella uusissa tiloissa. Kuvat: Petra Karjalainen.

Uudenkarheat opetustilat

Humakin opiskelijoiden ja henkilökunnan ilona ovat uudet opetus- ja oleskelutilat omassa Helmi-rakennuksessa. Tiloissa voidaan järjestää niin luento-opintoja kuin hyödyntää tiloja ryhmätoiminnalliseen tekemiseen. Ympärillä ovat myös laajat piha-alueet.

Opiskelijat järjestävät kampuksella yhteistä tekemistä ja voivat hyödyntää Jyväskylän alueen opiskelijoiden liikunta- ja opiskelijatapahtumia. Opiskelijatutorit järjestävät opiskelijatovereilleen tapahtumia ja neuvovat osaltaan arkielämän asioissa.

Lukuvuoden aloitusryhmän ryhmäyttämisviikosta syksyltä 2021 voit lukea Opiskelijan silmin -blogista.

Ryhmä nuoria leikkii sisätilassa ryhmässa, ihmiä hyppii tai on lattialla.
Kuva: Roosa Nieminen.

Hanketoiminta ja kansainvälisyys luovat aktiiviselle kampukselle toimintaa

Jyväskylän kampuksella tehdään runsaasti hanketoimintaa ja aluellista yhteistyötä keskisuomalaisten toimijoiden ja oppilaitosten kanssa. Humakilla on tiivistä yhteistyötä Jyväskylän yliopiston kanssa ja korkeakoulujen opiskelijat pääsevät hyödyntämään toistensa opetustarjontaa osana omia opintojaan.

Humak on mukana huhtikuussa 2022 Keski-Suomen korkeakouluviikolla. Korkeakouluviikko tarjoaa mahdollisuuden Keski-Suomen alueen lukiolaisille suorittaa opintoja Humanistisen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston tarjonnasta. Viikolla opiskelija pääsee kokeilemaan käytännössä korkeakouluopintoja sekä tutustumaan kiinnostavaan alaan.

Keski-Suomeen saapuu aika ajoin myös opiskelijaryhmiä tai vaihto-opiskelijoita kansainvälisistä yhteistyökumppanikorkeakouluistamme. Samoin Humakin opiskelijoita käy ulkomaisissa vaihdoissa.

Videokaappauskuva Jyväskylä tutorit punaisissa haalareisa ja verryttelytakeissa, taustalla pilvinen taivas.

Teksti: Marika Stam.

Lue lisää:

Jyväskylän yhteisöpedagogit saivat vieraita Barcelonasta