Hae yhteishaussa – Kulttuurituottaja (ylempi AMK), verkkototeutus soveltuu luovien alojen tuotannoissa toimiville

Punaposkinen iloinen piirretty hahmo hymyilee. Hahmolla on päässään kukkaruukku, jossa kasvaa kasvi.

Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -koulutus on suunnattu luovalla sektorilla tuotannollisissa tehtävissä toimivalle kulttuurituotannon ammattilaiselle, joka haluaa syventää ja laajentaa osaamistaan ja parantaa oman toiminta-alueensa kehittämistaitoja. Tutkinto antaa valmiuksia toimia kehittämis-, asiantuntija- ja johtamistehtävissä. Opinnot kestävät noin vuoden ja ovat laajudeltaan 60 opintopistettä.

Kulttuurituottaja (ylempi AMK), kulttuurituotanto tarjotaan verkkototeutuksena. Opinnot alkavat tammikuussa.

Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -valmistuneet muistelevat opinnoista saatua buustia työelämänään ja käytännönläheisyyttä

Humakin verkkosivulla julkaistaan valmistuneista, alumneista uratarinoita. Kulttuurituotannon maisteritason opinnot suorittaneet muistelevat opintojensa työelämälähtöisyytta, opintojen myötä syntyneitä verkostoja ja uusien ideoiden sekä voimavarojen saamista arkityöhön.

Karoliina Pirkkanen valmistui Humakista Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -tutkinnosta keväällä 2021. Vuodesta 2005 hän on työskennellyt Sibelius-Akatemian, nykyisen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, viestinnässä.

“Opinnot antoivat buustia ammatillisesti ja henkisesti. Sain aikaa omalle itselleni. Vuosien varrella on ollut kiinni työssä ja lapset ovat kasvaneet”, Karoliina kertoo.

Opinnäytetyö oli Karoliinalle opintojen yksi pääasioista ja parasta antia. Opparia hän kannustaa miettimään jo hyvissä ajoin. Opinnäytetyön urakka konkretisoitui hänellekin vasta opintojen alussa.

“Oppari on niin iso osa tutkintoa ja opintoaika on tiivis. Varsinkin, jos opparin aihe sattuisi vaihtumaan, voisi opintojen suorittamisen kanssa normiajassa tulla kiire”, Karoliina toteaa. “Työyhteisö oli mukana opparissa ja sen tekeminen oli antoisinta aikaa koulussa. Oman yhteisön näki uudelta kantilta, oman työn sivusta.”

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa valmiuksia toimia kehittämis-, asiantuntija- ja johtamistehtävissä.

Petri Pöyhönen on helsinkiläinen kulttuurialan moniottelija, joka valmistui toukokuussa 2018 kulttuurituottajaksi (ylempi AMK).

“Tutkinto auttaa uralla eteenpäin. Olen kehittynyt tuottajana, josta on suoraan apua omassa työssäni. Osaan tehdä asioita paremmin. Osaan organisoida työelämäni paremmin. Tämä auttaa alaisten johtamisessa, kulttuurialan kehittämisessä ja auttaahan toki tutkinto uralla eteenpäin. Moneen tehtävään vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto tai muu vastaava. Omassa tämän hetkisessä työssäni olen mahdollisesti saamassa myös palkankorotuksen, joten tutkinnosta on taloudellistakin hyötyä”, Petri Pöyhönen kertoo.

Kuvassa vaakamallinen banneri, jossa mainostetaan Kulttuurituottaja ylempi AMK syksyn yhteishakua 2023. Kuvana graafinen lintupiirros, jonka perässä vauhtiviivat. Tekstissa myös hakijanopas.humak.fi.
Katso lisätietoja kulttuurituottaja (ylempi AMK) -opinnoista. Pääset sähköiseen hakijan oppaaseemme klikkaamalla yllä olevaa banneria.

Opintoihin hakeutuminen edellyttävät AMK- tai kanditaustaa sekä soveltuvaa työkokemusta

Pohjakoulutusvaatimuksena on suoritettu Kulttuurituottaja (AMK) tai kulturproducent (YHS), tai muu soveltuva korkeakoulututkinto. Myös tutkintoja vastaavat ulkomaiset tutkinnot hyväksytään. Hakukelpoisuuden voi edellä mainittujen tutkintojen lisäksi saada myös vanhanmuotoisella opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla.

Edellä mainitun pohjakoulutuksen lisäksi hakijalla tulee olla korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen vähintään kahden vuoden (24 kk) työkokemus kulttuuri- tai sen läheltä olevalta alalta.

Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -koulutukseen on aloituspaikkoja 38.

Hakeminen ja valintavaiheen haastattelu onnistuvat etäyhteydellä

Ennakkotehtävä

Hakuun liittyy ennakkotehtävä, joka on karsiva. Hakukelpoinen ja ennakkotehtävän hyväksytysti suorittanut hakija kutsutaan haastatteluun. Ennakkotehtävästä ei anneta palautetta. Hakijan tulee palauttaa ennakkotehtävä 14.9.2023 klo 15.00 mennessä  hakuaikana yhtenä liitetiedostona Humakin sähköiseen palautusjärjestelmään.

Haastattelu

Kutsut etäyhteydellä tehtävään haastatteluun lähetetään sähköpostitse hakukelpoisille ja ennakkotehtävän hyväksytysti suorittaneille hakijoille aikaisintaan 6.10.2023.

Haastattelut järjestetään 24.-26.10.2023. Haastattelu on hakijalle yksipäiväinen ja se kestää n. 20 min / hakija. Haastattelussa mitataan hakijan ammatillisen kentän tuntemusta sekä soveltuvuutta kulttuurituotannon asiantuntijatehtäviin valmentavaan koulutukseen.

Hae opintopolussa Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -opintoihin

Linkki opintopolkuun:

Lähteet: Humakin verkkosivut uratarinat (linkit uutisessa alumnin nimen yhteydessä) ja Humak yhteishaku-uutisointi.
Toimitus: Marika Stam.

Syksyn yhteishaku 4.-14.9.2023 – Haussa mukana yhteisöpedagogi (AMK), MOVE ja TYKE sekä kulttuurituottaja (ylempi AMK)

2023-09-04 16:35:41