Luovuus ja vastuullisuus erottaa tulevaisuuden menestyjät – kuuntele Laumapodi

Kuvassa neljä rennosti pukeutunutta ja iloista ihmistä ja nimet Leena Janhila, Benny Majabacka, Hannu Medina, Suvi Kallio sekä otsikko Luovuus ja vastuullisuus erottaa tulevaisuuden menestyjät. Laumapodi-teksti ja Humakin logo.

Tänään 5.9.2023 vietetään Yrittäjän päivää. 260 000 suomalaisen yrittäjän kunniaksi julkaisemme tämän kertaisen Laumapodi-jaksomme etukenossa. Tässä jaksossa syvennytään keskustelemaan yhdenvertaisuudesta, tasa-arvosta sekä otetaan syväluotaava katsaus siihen, toteutuuko yhdenvertaisuus yritysten sisällä ja mitä työkaluja sen edistämiseen löytyy.

Miten sosiaalinen vastuu näkyy yritysten toiminnassa ja mistä kaikesta puhutaan, kun puhutaan sosiaalisesta vastuullisuudesta? Missä määrin yleisöt edellyttävät jo nyt vastuullisuutta? Mikä on ajankohtaista nyt, entäpä tulevaisuudessa?

Keskustelemassa mukana yrittäjyyden asiantuntija Leena Janhila Humakista, sateenkaariviestinnän pioneeri ja We Speak Gayn perustaja Hannu Medina, Flow Festival Oy:n toimitusjohtaja ja Humakin alumni Suvi Kallio sekä kulttuurituotannon lehtori Benny Majabacka Humakista.

Sosiaalinen vastuullisuus on yritysten menestystekijä tulevaisuudessa

Hannu Medina väittää, ettei yrittäjistä suurin osa ei ole kartalla sosiaalisessa vastuullisuudessa.

-“Kun kysyn, ovatko sateenkaari-ihmiset tasa-arvoisessa asemassa yrityksissä, vastaus on kyllä. Tästä huolimatta datan perusteella sateenkaari-ihmisistä yhdeksän kymmenestä on työyhteisössään kaapissa eli kokee, ettei työyhteisö ole turvallinen.” Medinan mukaan asioita oletetaan usein tietämättä todellista tilannetta.

Sosiaalinen vastuullisuus on haastavaa ja ajassa muuttuvaa. -“Viime vuosina Flow-festivaalilla on suhtauduttu systemaattisesti sosiaalisen vastuullisuuden kysymyksiin ottamalla selvää ja keskustelemalla asiantuntijoiden kanssa”, Suvi Kallio kertoo.

Miksi vastuullisuus on yritysmaailmassa tärkeää ja miten sosiaalinen vastuullisuus on tulevaisuudessa myös yrityksen menestystekijä. Mitä toimia sosiaalisen vastuullisuuden edistämiseksi on tehtävä ja miten sitä voidaan kehittää? Kuuntele Laumapodin tuorein jakso selaimsestasi alla olevasta kuvasta tai Soundcloud-kanavallamme (vaatii tilin)

Kuuntele jakso selaimessa:

Lataa jakson Luovuus ja vastuullisuus erottaa tulevaisuudessa menestyjät litterointitiedosto Word-dokumenttina.

Jakso on tuotettu osana Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (React EU) -hanketta.

Logorimpsu, jossa logot Yritysten muutoskumppanina, Humak, Humak Creve, Vipuvoimaa EU:lta sekä Euroopan Unioni.

Podcast-sarjalla juhlistetaam Humakin 25-vuotistaivalta

Humanistinen ammattikorkeakoulun perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta. Laumapodissa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

Sarjassa aikaisemmin ilmestyneet jaksot (kuuntele Soundcloudissa):

2023-09-05 15:00:58