Miten tulevaisuuslukutaito voi lisätä vaikuttamismahdollisuuksia? Laumapodin 7. jakso kuunneltavissa

Miten tulevaisuustaito voi lisätä vaikuttamismahdollisuuksia. laumapodi-teksti, piirrettyjä ihmishahmoja ja Humakin logo. Sekä kehoite Laumapodin uusi jakso nyt kuunneltavissa.

Jaksossa keskustellaan järjestötoiminnan ja toimijoiden tulevaisuuslukutaidosta sekä pohditaan tulevaisuuden ennakoinnin kysymyksiä. Miten tulevaisuuden lukutaitoa pystyy kehittämään ja miten sen saa osaksi järjestötoiminnan arkea? Entä miten tulevaisuuslukutaito voi lisätä vaikuttamismahdollisuuksia? 

Kansalaisjärjestöjen tehtävänä on tarjota osallistumisen mahdollisuuksia, koulutusta ja tukea sitä tarvitseville. Tässä jaksossa huomiota suunnataan eritoten myös ammattijärjestöjen tehtäväkenttiin. Tulevaisuuden lukutaito on tärkeä osa järjestötyön kestävyyttä ja strategiatyötä, joka näkyy järjestöjen jäsenten jokapäiväisessä elämässä.

-“On helpompi vaikuttaa tulevaan asiaan kuin sellaiseen asiaan, joka on jo käsillä. Se, että osaamme ennakoida, mitä on tapahtumassa tulevaisuudessa, voimme vaikuttaa siihen ja saamme perhosia lentämään”

Aiheesta keskustelemassa mukana ovat Humanistisen ammattikorkeakoulun yliopettaja Tarja Nyman, STTK:n järjestöpäällikkö Juska Kivioja ja Meijerialan ammattilaisten järjestöpäällikkö Ilona Snellman.

Kuuntele jakso alla olevassa soittoikkunassa tai kirjaudu Humakin Soundcloud-tilille:

Lataa jakson Miten tulevaisuuslukutaito voi lisätä vaikuttamismahdollisuuksia litterointi Word-tiedostona.

Sarjassa aikaisemmin ilmestyneet jaksot

Podcast-sarjalla juhlistetaam Humakin 25-vuotistaivalta

Humanistinen ammattikorkeakoulun täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Laumapodissa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

2023-09-27 14:44:00