Saavutettava korkeakoulu – onko sellaista? Laumapodin uusi jakso ulkona

Vasemmalla Laumapodin ja Humakin logo. Keskellä teksti "Laumapodin uusi jakso nyt kuuneltavissa!". Oikealla Laumapodin jaksokuva "Saavutettava korkeakoulu - onko sellaista?". Neljä naisoletettua henkilöä hymyilee kameralle ja poseeraaa rivissä: Hoda Saastamoinen, Kristina Tilev, Päivi Marjanen ja Xuemei Yang. Laumapodin ja Humakin logo alareunassa.

Tällä viikolla Laumapodissa keskustellaan saavutettavasta korkeakoulusta ja kysytään, onko sellaista edes olemassa. Jakson vetäjän, koulutusjohtaja Päivi Marjasen johdolla jaksosta korkeakoulujen saavutettavuudesta maahanmuuttajien näkökulmasta ovat studiossa keskustelemassa Humanistisen ammattikorkeakoulun asiantuntijat Kristina Tilev ja Hoda Saastamoinen sekä Humakista yhteisöpedagogiksi juuri valmistunut Xuemei Yang.

Hallitusohjelmassa on tavoite, että puolelle maahanmuuttajista pitäisi saada korkeakoulututkinto. Suomen korkeakouluissa opiskelee tällä hetkellä vain kolme prosenttia maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita. Euroopan mittakaavassa katsottuna se on todella vähän.

Millaisia esteitä maahanmuuttajalla on ammattikorkeakouluun pääsemisessä ja millaisin toimenpitein korkeakoulut voivat tukea suomi toisena kielenä opiskelevia opiskelijoita? Millaisia esteitä maahanmuuttajalla on ammattikorkeakouluun pääsemisessä ja millaisin toimenpitein korkeakoulut voivat tukea suomi toisena kielenä opiskelevia opiskelijoita?

Kuuntele jakso tästä:

Lataa jakson Saavutettava korkeakoulu – onko sellaista litterointitiedosto Word-dokumenttina.

Käsikirjoitus ja tuotanto: Päivi Marjanen, koulutusjohtaja, Humanistinen ammattikorkeakoulu; Kristina Tilev, asiantuntija, Humanistinen ammattikorkeakoulu; Hoda Saastamoinen, asiantuntija, Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Xuamei Yang, yhteisöpedagogi (AMK), Humanistinen ammattikorkeakoulu
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu
Julkaisupäivämäärä: 8.11.2023
Tekninen tuotanto: Suomen Podcastmedia Oy

Aikaisemmin ilmestyneet jaksot

Valkoisia piirroshahmoja mustalla taustalla. Valkoinen maaliroiske. Teksti Laumapodi.

Podcast-sarjalla juhlistetaan Humakin 25-vuotistaivalta

Laumapodi on Humakin 25 juhlavuoden tuotantoa. Podcastsarjassa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

 

2023-11-08 14:28:41