Urheilemalla mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan – Laumapodi

Vasemmalla Laumapodin ja Humakin logo. Keskellä teksti "Laumapodin uusi jakso nyt kuuneltavissa!". Oikealla Laumapodin jaksokuva "Urheilemalla mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan?". Neljä naisoletettua henkilöä hymyilee kameralle ja poseeraa rivissä: Anna-Maija Riutta, Sandra Bergvit, Grace Kyanza ja Janina Sjöstrand. Laumapodin ja Humakin logo alareunassa.

Jaksossa pohditaan Humanistisen ammattikorkeakoulun lehtorin ja WELLcome-hankkeen asiantuntijan Anna-Maija Riutan kanssa sitä, miten suomalaisesta urheilusta saadaan saavutettavaa kaikille.

Urheilu ja varsinkin joukkueurheilu lisää yhteisöllisyyttä ja helpottaa esimerkiksi maahanmuuttajataustaisten lasten integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Miten saavutettavia ja yhdenvertaisia urheiluseurat ovat?

Mukana keskustelemassa WELLcome-hankkeesta ja urheilun saavutettavuudesta maahanmuuttajataustaisille ja vähävaraisten perheiden lapsille ovat myös liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist, Humakin yhteisöpedagogiopiskelija ja kokemusasiantuntija Grace Kyanza sekä Humakin lehtori ja WELLcome-hankkeen projektipäällikkö Janina Sjöstrand.

Ministeri Bergqvistilta kysyttiin, kenellä on vastuu harrastustoiminnasta ja onko päättäjillä halua kehittää liikuntakenttää. Lisäksi tiedusteltiin, onko seuroissa tarpeeksi moninaisuusosaamista. Grace Kyanza jakoi omia kokemuksiaan siitä, millaista yhteistyötä tarvitaan, jotta jokainen lapsi ja nuori voisi harrastaa ja kokea harrastuksensa myönteisen onnistumisen ilon. Hankkeen edustajat kertovat jaksossa omista kokemuksistaan urheiluseurojen yhdenvertaisuustyössä.

WELLcome-hankkeessa koulutetaan urheiluseurojen toimihenkilöitä muun muassa yhdenvertaisen ja saavutettavan seuran kehittymisessä sekä moninaisuuden kohtaamisessa ja arvostamisessa.

Kuuntele Laumapodin jakso alla olevasta soittoikkunasta tai SoundCloud-kanavallamme.

Lataa tästä jakson Urheilemalla mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan litterointitiedosto Word-dokumenttina.

Tuotanto ja käsikirjoitus: Anna-Maija Riutta, asiantuntija, Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Janina Sjöstrand, lehtori, Humanistinen ammattikorkeakoulu
Vieraat: Ministeri Sandra Bergqvist ja yhteisöpedagogiopiskelija Grace Kyanza.
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu
Tekninen tuotanto: Suomen Podcastmedia Oy
Julkaisupäivämäärä: 15.11.2023

Aikaisemmin ilmestyneet jaksot

Valkoisia piirroshahmoja mustalla taustalla. Valkoinen maaliroiske. Teksti Laumapodi.

Podcast-sarjalla juhlistetaan Humakin 25-vuotistaivalta

Laumapodi on Humakin 25 juhlavuoden tuotantoa. Podcastsarjassa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

2023-11-15 13:14:25