Facing change: Integration through studying in Finland as a foreign student – Laumapodin uusi jakso

Laumapodin jaksokuva "Facing change: Integration through studying in Finland as a foreign student. Kolme henkilöä hymyilee kameralle ja poseeraa rivissä: Miia Riihimäki, Lesia Lyndova ja Olha Mihaylova. Laumapodin ja Humakin logo alareunassa.

Tässä englanninkielisessä Laumapodin jaksossa pohditaan tapoja lisätä ja edistää ulkomaalaisten osallisuutta Suomessa sekä keskustellaan opiskelusta Suomessa ulkomaalaisen näkökulmasta.

Ulkomaalaisten integrointi suomalaiseen yhteiskuntaan ja etenkin opintoihin voi olla monimutkaista, erityisesti kun kyseessä on koulutukseen hakeutuminen, kirjoittaminen englannin kielellä tai suomen kielen opiskelu.

Miten voisimme auttaa heitä voittamaan nämä haasteet ja lisätä osallisuutta? Entä millainen merkitys on kokemuksellisella oppimisella, jossa opitaan tekemällä?

Aiheesta keskustelemassa on Humakin seikkailukasvatuksen lehtori Miia Riihimäki, vierainaan asiantuntija Lesia Lyndova ja Humakin LEARN-opintokokonaisuuteen osallistunut Olha Mihaylova, jotka jakavat omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan aiheesta.

Kuuntele jakso:

Lataa jakson Facing change_ Integration through studying in Finland as a foreign student litterointitiedosto Word-dokumenttina.
Vasemmalla Laumapodin ja Humakin logo. Keskellä teksti "Laumapodin uusi jakso nyt kuuneltavissa!". Oikealla Laumapodin jaksokuva "Facing change: Integration through studying in Finland as a foreign student. Kolme henkilöä hymyilee kameralle ja poseeraa rivissä: Miia Riihimäki, Lesia Lyndova ja Olha Mihaylova. Laumapodin ja Humakin logo alareunassa.

Aikaisemmin ilmestyneet jaksot

Valkoisia piirroshahmoja mustalla taustalla. Valkoinen maaliroiske. Teksti Laumapodi.

Podcast-sarjalla juhlistetaan Humakin 25-vuotistaivalta

Laumapodi on Humakin 25 juhlavuoden tuotantoa. Podcastsarjassa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

2023-11-29 08:09:57