Tulkkeja tarvitaan tulevaisuudessakin – vai tarvitaanko?

Kaksi hymyilevää naisoletettua sekä teksti tulkkeja tavitaan tulevaisuudessakin vai tarvitaanko ja humakin logo ja Laumapodi. Sisältää myös tekstin Laumapodin uusi jakso nyt kuunneltavissa.

Tässä jaksossa tulkkikoulutuksesta ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä ovat keskustelemassa Humanistisen ammattikorkeakoulun Tulkkaus ja kielellinen saavutettavuus -koulutuksen koulutuspäällikkö Tytti Luoma sekä Diakonia ammattikorkeakoulun tulkkikoulutuksen koulutuspäällikkö Satu Holm.

Ihmisen perustarve viestiä, tulla kohdatuksi, kuulluksi ja nähdyksi, ei tule ikinä väistymään.
Miten rakennetaan entistä parempi ja saavutettava yhteiskunta kaikille, jossa otetaan huomioon myös tulkkausta tarvitsevat ihmiset?

Jaksossa pohditaan myös sitä, millainen on tulkkien ja teknologian rooli tulevaisuuden tulkkauksessa inhimillistä kohtaamista unohtamatta.

—-

Tuotanto ja käsikirjoitus: Tytti Luoma, koulutuspäällikkö, Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Satu Holm, koulutuspäällikkö, Diakonia ammattikorkeakoulu
Julkaisupäivä: 20.12.2023
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu
Tekninen tuottaja: Suomen Podcastmedia

Kuuntele jakso tällä sivulla tai Humakin SoundCloud -kanavalla “podinoita”.

Laumapodin seuraava jakso ilmestyy joulutauon jälkeen 3.1.2024

Kuuntele myös 17 aiemmin ilmestynyttä Laumapodia!

Valkoisia piirroshahmoja mustalla taustalla. Valkoinen maaliroiske. Teksti Laumapodi.

Podcast-sarjalla juhlistetaan Humakin 25-vuotistaivalta

Laumapodi on Humakin 25 juhlavuoden tuotantoa. Podcastsarjassa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

2023-12-20 17:08:38