Taide ja yrittäjyys on elämäntapa eikä mikään duuni – vai onko?

Vasemmalla Laumapodin logo, keskellä teksti "Laumapodin uusi jakso nyt kuunneltavissa". Oikealla Laumapodin jaksokuva "Taide ja yrittäjyys on elämäntapa eikä mikään duuni - vai onko?". Kaksi miestä hymyilee ja esittelee kameralle kalasaalistaan: Timo Parkkola ja Sakke Yrjölä. Laumapodin ja Humakin logo alareunassa. Kuvan kalat: oikealla Lasikampela ja oikealla kyhmykurnusimppu.

Tässä jaksossa taiteesta, yrittäjyydestä ja kalastuksesta ovat rennosti keskustelemassa Humanistisen ammattikorkeakoulun koulutusjohtaja Timo Parkkola ja kuvittaja, graafikko, kalataiteilija ja yrittäjä Sakke Yrjölä.

Kalastuksesta innostuneet herrat pohtivat myös sitä, että pääseekö taiteilja-yrittäjä koskaan eläkkeelle miettiessään yhä 97-vuotiaana aktiivisen legendaarisen graafikon Erik Bruunin uraa?

Keskusteluissa sivutaan myös Saken Pohjolan kalat-kirjaprojektia ja sekä siihen liittyvää kalastusta kalakuvien saamiseksi kirjaa varten, sekä luonnon monimuotoisuutta kalojen ja kalastuksen näkökulmasta.

Kirjaprojekti on vienyt Parkkolan ja Yrjölän myös Pohjanmerelle Norjaan. Kuvassa myös lasikampela (vas.) ja kyhmykurnusimppu (oik.).
Voit kuunnella podcast-jakson alla olevasta soittoikkunasta:


Jo 16 aiemmin ilmestynyttä Laumapodia!

Valkoisia piirroshahmoja mustalla taustalla. Valkoinen maaliroiske. Teksti Laumapodi.

Podcast-sarjalla juhlistetaan Humakin 25-vuotistaivalta

Laumapodi on Humakin 25 juhlavuoden tuotantoa. Podcastsarjassa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

2023-12-13 13:35:53