Koti yhteisössä: Miten kotoutua ja löytää uusia yhteisöjä uudessa kotimaassa? Laumapodi

Kuva, jossa neljä naista ja teksti miten kotoutua ja löytää uusia yhteisöjä uudessa kotimaassa sekä teksti laumapodin uusi jakso kuunneltavissa.

Yhteisöllisyys on psykologinen perustarve ihmisille. Sosiaaliset verkostot tarjoavat meille vuorovaikutusta, osallisuuden kokemuksia, uusia tuttavuuksia ja mahdollisuuksia toimia itselle tärkeiden asioiden parissaden tutustua eri kulttuureihin. Entä jos elämä muuttuu radikaalisti ja pitäisi kotoutua vieraaseen yhteiskuntaan ja löytää uusia yhteisöjä?

Tässä jaksossa pohditaan Humanistisen ammattikorkeakoulun Yhteisöpedagogi-koulutuksen lehtoreiden Eeva Mäntylän ja Satu Riikosen, Soraya tasa-arvo ry:n hallituksen puheenjohtajan, vuoden 2017 pakolaisnaisen ja Vantaan osaamiskeskuksen projektipäällikkö Bahar Mozaffarin sekä Suomen Punaisen ristin Yhteisölähtöisen kotoutumisen pilotin projektipäällikkö Johanna Matikaisen kanssa, mistä kokemus yhteisöllisyydestä syntyy, miten uusiin yhteisöihin pääsee mukaan ja miten ihmisten yksilölliset tarpeet, kyvyt ja osaaminen pääsisivät paremmin esiin eri yhteisöissä.

Kuuntele jakso tässä tai SoundCloud-kanavallamme (Podinoita):

Lataa jakson litterointitiedosto (Word-dokumentti) koneellesi.


Käsikirjoitus ja tuotanto: Eeva Mäntylä, lehtori, Humanistinen ammattikorkeakoulu; Satu Riikonen, lehtori, Humanistinen ammattikorkeakoulu; Bahar Mozaffar, projektipäällikkö, Vantaan osaamiskeskus sekä Johanna Matikainen, projektipäällikkö, Suomen Punainen Risti
Julkaisupäivä: 3.1.2024
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu
Tekninen tuotanto: Suomen Podcastmedia


Kuuntele myös 18 aiemmin ilmestynyttä Laumapodia!

Valkoisia piirroshahmoja mustalla taustalla. Valkoinen maaliroiske. Teksti Laumapodi.

Podcast-sarjalla juhlistetaan Humakin 25-vuotistaivalta

Laumapodi on sarja, jonka julkaisu alkoi viime vuonna vietetyn Humakin 25-vuotistaipaleen kunniaksi. Podcastsarjassa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

2024-01-03 14:01:30