Laumapodi: Global skills needed in the world of work, today and in the future

Neljä henkilöä poseeraa rivissä: Gyan Dookie, Kim Lindblad, Kati Lakner ja Pauliina Parhiala. Jakson otsikko " Global skills needed in the world of work, today and in the future?" sekä Humakin logo ja Laumapodi-logo.

Suomi kansainvälistyy entisestään ja kansainvälisen osaamisen tarve kasvaa kaikilla aloilla. Tässä jaksossa keskustelemme aiheista, jotka liittyvät työelämässä tarvittaviin kansainvälisiin taitoihin.

Mitä ovat  kansainväliset taidot? Kuinka niitä voi harjoitella ja oppia työelämässä? Miten kansainvälisiä taitoja voidaan opettaa opiskelijoille? Miten geopoliittiset tilanteet vaikuttavat työskentelemiseen ja toimimiseen kansainvälisesti? Jaksossa pohditaan myös viestinnän ja kielen merkitystä työpaikoilla, joissa on erilaisia ​​työyhteisöjä. Kansainväliset taidot ovat ratkaisevassa asemassa myös muukalaisvihan ja rasismin kaltaisten ongelmien ratkaisemisessa ja siirtomaavaltarakenteiden purkamisessa.

Neljä henkilöä poseeraa rivissä: Gyan Dookie, Kim Lindblad, Kati Lakner ja Pauliina Parhiala. Jakson otsikko " Global skills needed in the world of work, today and in the future?" sekä Humakin logo ja Laumapodi-logo.

Jaksossa mukana keskustelemassa Humakin kansainvälisten asioiden päällikkö Kim Lindblad ja Gyan Dookie, Humakin lehtori, joka antaa näkemyksen kansainvälisistä taidoista koulutuksen näkökulmasta. Vieraina myös tulkki ja viittomakielen asiantuntija Kati Lakner, joka tuo keskusteluun näkökulman kuurojen yhteisöstä sekä Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Pauliina Parhiala, joka on työskennellyt järjestöissä ympäri maailmaa ja jolla on laaja kansainvälinen työkokemus.

Jakson litteraatin löydät tästä (word-tiedosto).

 

Kuuntele myös aiemmin ilmestyneet Laumapodin jaksot:

Valkoisia piirroshahmoja mustalla taustalla. Valkoinen maaliroiske. Teksti Laumapodi.

Humakin 25-vuotta juhlapodi jatkuu myös vuonna 2024

Laumapodi-podcast alkoi viime vuonna Humakin 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Sarja jatkuu myös vuonna 2024 viiden uuden jakson voimin. Laumapodissa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

2024-01-31 08:57:27