Laumapodin uusi jakso: How to enter the Finnish labour market successfully as an international graduate student?

Suomalaisten korkeakoulujen kansainvälisten opiskelijoiden määrä on noin 20 000. Tässä englanninkielisessä Laumapodin jaksossa tarkastelemme, miten nämä opiskelijat voivat menestyksekkäästi siirtyä suomalaisille työmarkkinoille valmistumisen jälkeen.

Kolme henkilöä poseeraa rivissä: Kaisa Välivehmas, Hoda Saastamoinen ja Heli Lehto. Jakson otsikko "How to enter the Finnish labour market successfully as an international graduate student?" sekä Humakin logo ja Laumapodi-logo.

Kuinka oppilaitos voisi auttaa opiskelijoita siirtymään opiskelusta työelämään ja mitkä ovat kansainvälisen osaajan työllistämisen haasteet ja hyödyt? Millaisia ainutlaatuisia taitoja kansainväliset osaajat tuovat työpaikalle? Vieraana Heli Lehto, joka kertoo kokemuksistaan kansainvälisten työntekijöiden palkkaamisesta ja työskentelystä nuorisokeskus Villa Elbassa, jossa hän työskentelee kehitysjohtajana sekä Humakin tutkinto-opiskelija Angela Dimisca jakaa kokemuksiaan harjoittelusta, suomen kielen oppimisesta ja verkostoitumisesta ympäri maata.

Jaksossa mukana myös Kaisa Välivehmas, opettaja ja yrittäjä, joka on yksi äskettäin julkaistun kansainvälisen työnhakijan oppaan tekijöistä. Jakson keskustelua vetää Hoda Saastamoinen, Humakin koulutus- ja työperusteisen maahanmuuton asiantuntija.

Lataa jakson litteraatti  (word-tiedosto).

 

Kuuntele myös aiemmin ilmestyneet Laumapodin jaksot:

Valkoisia piirroshahmoja mustalla taustalla. Valkoinen maaliroiske. Teksti Laumapodi.

Humakin 25-vuotta juhlapodi jatkuu myös vuonna 2024

Laumapodi-podcast alkoi viime vuonna Humakin 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Sarja jatkuu myös vuonna 2024 viiden uuden jakson voimin. Laumapodissa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

2024-01-24 12:26:35