Laumapodi: Kuulemisesta kumppanuuteen – Kuinka edistää sote-järjestöjen ja hyvinvointialueiden yhteistyötä?

Kolme henkilöä poseeraa rivissä: Kristiina Vesama, Kristiina Kariniemi-Örmälä ja Saana Sandholm. Jakson otsikko "Kuulemisesta kumppanuuteen - Kuinka edistää sote-järjestöjen ja hyvinvointialueiden yhteistyötä?" sekä Humakin logo ja Laumapodi-logo.

Tässä jaksossa keskustellaan Humakin lehtori ja projektipäällikkö Kristiina Vesaman johdolla sote-järjestöjen roolista uusilla hyvinvointialueilla. 

Sote-järjestöillä ja hyvinvointialueilla on yhteinen tavoite: asukkaan hyvinvointi. Miten tätä yhteistä tavoitetta voitaisiin edistää? Kuinka lisätä kumppanuutta ja yhteistyötä kahden suuren toimijan välillä? Mitä esteitä yhteistyön välillä on ja miten purkaa näitä esteitä? 

Vasemmalla Laumapodin logo sekä Moniosaajat-hankkeet logot (Humak, Kuntoutussäätiöä ja Euroopan unionin osarahoittama). Keskellä teksti Laumapodin uusi jakso nyt kuunneltavissa. Oikealla jakson kansi kuva, jossa kolme henkilöä poseeraa rivissä: Kristiina Vesama, Kristiina Kariniemi-Örmälä ja Saana Sandholm. Jakson otsikko "Kuulemisesta kumppanuuteen - Kuinka edistää sote-järjestöjen ja hyvinvointialueiden yhteistyötä?" sekä Humakin logo ja Laumapodi-logo.

Jaksossa mukana ovat Keski-Uudenmaan yhdistysverkoston toiminnanjohtaja Saana Sandholm sekä integraatiojohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelta, jotka muistuttavat, että järjestöjen toiminta voi jopa keventää sote-ammattilaisten raskasta työtaakkaa ja uudet muutokset koskettavat jokaista toimijaa sote-kentällä. 

Lataa jakson Kuulemisesta kumppanuuteen – Kuinka edistää sote-jarjestöjen ja hyvinvointialueiden yhteistyötä  litteraatti (Word -tiedosto).

 

Kuuntele myös aiemmin ilmestyneet Laumapodin jaksot:

Valkoisia piirroshahmoja mustalla taustalla. Valkoinen maaliroiske. Teksti Laumapodi.

Humakin 25-vuotta juhlapodi jatkuu myös vuonna 2024

Laumapodi-podcast alkoi viime vuonna Humakin 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Sarja jatkuu myös vuonna 2024 viiden uuden jakson voimin. Laumapodissa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

2024-02-07 08:55:04