Arene ry: Ida Mielityinen Arenen toiminnanjohtajaksi 1.8.2021 alkaen

Arenen logo, sinertävä graafinen a ja musta ARENE teksti..

Tiedote 24.5.2021, Arene ry

Ammattikorkeakouluilla merkittävä rooli uuden kasvun luomisessa.

Arenen hallitus on valinnut toiminnanjohtajaksi VTM Ida Mielityisen. Mielityinen siirtyy Areneen Akavan kehityspäällikön tehtävästä.

Tuleva toiminnanjohtaja Mielityinen näkee, että koko Suomen tulisi nyt katsoa esimerkkiä joustavista ja uudistushakuisista ammattikorkeakouluista. Koulutuksen, innovaatioiden ja työelämän tiivis yhteys on Suomen menestyksen avain. Ammattikorkeakouluilla on tässä keskeinen rooli.

Eduskuntavaalit ja niiden jälkeiset arvovalinnat ovat nurkan takana.

Teemme Arenena kaikkemme, jotta jokainen päättäjä ymmärtää, mikä merkitys alueellisesti kattavalla ja laadukkaalla korkeakoulutuksella on Suomelle. Mikäli työelämän pinnassa olevia ammattikorkeakouluja ei olisi, ne luotaisiin viimeistään nyt, toteaa Mielityinen.

Ammattikorkeakouluyhteisössä työskentelee noin kymmenentuhatta opettajaa sekä tutkimus- ja innovaatiotoiminnan asiantuntijaa. Tutkinto-opiskelijoita on lähes 150 000.

-Ammattikorkeakouluyhteisöt ovat koronankin aikana osoittanut luovan voimansa. Tämä työ ansaitsee tunnustuksen. Siitä työstä tulemme kertomaan yhä enemmän, Mielityinen lupaa.

Arenen hallituksen puheenjohtaja Mervi Vidgren toteaa, että Mielityisen vahvuutena on koulutus- ja innovaatiopolitiikan ja yhteiskunnallisen edunvalvonnan sekä vaikuttajaviestinnän monipuolinen osaaminen. Lisäksi hänellä on osaamista verkostomaisen työn organisoinnista. Mielityinen on muodostanut työurallaan vahvat verkostot keskeisiin päättäjiin ja sidosryhmiin.

Lisätietoja

Mervi Vidgrén
Puheenjohtaja
Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry
puh. 044 7855 001

Ida Mielityinen
Tuleva toiminnanjohtaja
Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry
puh. 050 5940 731

2021-05-24 11:28:42