Etsitkö harjoittelijaa?

Jätä ilmoitus
Kiikarit, joiden sisällä on silmät.

Jätä harjoittelupaikkailmoitus osoitteessa jobs.humak.fi

Ilmoitusten jättäminen Humakin opiskelijoille on ilmainen palvelu, jonka Humak tarjoaa työpaikoille. Opiskelijat näkevät harjoittelupaikkatarjouksesi Tuudossa, joka on opiskelijoiden mobiilipalvelu korkeakoulukäyttöön.

Tuudon kautta voit tarjota työ- ja harjoittelupaikkojen lisäksi myös pienempiä opinnollistettavia tehtäviä kurssitehtäviksi tai laajempia opinnäytetyöprojekteja. Palvelu löytyy osoitteessa https://jobs.humak.fi.

Humakissa opiskellaan nuorisotyötä, järjestötyötä, seikkailukasvatusta, työyhteisöjen kehittämistä, kulttuurituotantoa ja projektinhallintaa, viitottujen kielten tulkkausta sekä puhevammaisten tulkkausta ja kommunikaation ohjausta. Työ- ja harjoittelupaikat-osio on suosittu sisältö opiskelijoiden keskuudessa. Tavoitat ilmoituksellasi jopa 1700 potentiaalista tulevaa alojesi ammattilaista jättämällä ilmoituksen Tuudon palvelun kautta.

Ohjeet ilmoituksen jättämiseen:

  1. Luo tunnus jobs.humak.fi-palveluun ja tallenna käyttäjätunnuksesi muistiin
  2. Täytä organisaatiosi perustiedot palveluun ja tallenna ne. Lataa logo, kirjoita lyhyt kuvaus organisaatiostasi, yhteystiedot sekä verkkosivun osoite. Logo ei ole pakollinen, mutta se parantaa ilmoituksesi näkyvyyttä palvelussamme. Tallennetut tiedot pysyvät tallessa ja voit hyödyntää sitä jättäessäsi palveluun uusia ilmoituksia.
  3. Luo ilmoituksesi. Voit valita ilmoitukseen valikosta työn laadun (harjoittelupaikka, työpaikka, kesäduuni, projekti, opinnäytetyö, vapaaehtoistyö jne.), työpaikkakunnan, keston ja ilmoituksen voimassaoloajan. Oletusarvoisesti työpaikkailmoitus pysyy palvelussa maksimissaan kolme kuukautta, mutta sen voi halutessaan uudistaa.
  4. Valitse koulutusala ja hakijalta vaadittavat taidot. Voit kohdentaa ilmoituksen tietyn alan opiskelijalle tai kaikille. Lisäksi voit valita listalta hakijalta edellytettävä tietoja ja taitoja valmiiksi määritellyltä listalta (kielitaito, ajokortti yms.). Tämä nopeuttaa ilmoituksen jättämistä.
  5. Ilmoitusten määrää ei ole rajoitettu. Voit hyödyntää vanhoja ilmoituksiasi uusien ilmoitusten pohjana, sillä ne pysyvät tallennettuina palvelussa.
  6. Kun olet tallentanut ilmoituksesi, vahvuusalojemme edustajat tarkistavat sen tarvittavien tietojen varalta ja julkaisevat sen Career-palveluumme, mikäli se täyttää tarvittavat kriteerit. Mikäli sitä ei jostain syystä hyväksyttäisi, syy siihen kerrotaan palvelussa.

Humakin harjoittelu on joustavaa sekä työpaikalle että opiskelijalle. Humakin opiskelijoille harjoittelu on mahdollista ympäri vuoden ja sitä ei ole sidottu tiettyihin periodeihin. Harjoittelua voi jaksottaa ja se joustaa projektin tarpeiden mukaan esim. osa-aikaistamalla.

Harjoittelijan löydyttyä, sinut ohjataan palveluu, josta löydät harjoitteluun liittyviä dokumentteja. Ne ovat ajankohtaisia silloin, kun Humak, harjoittelupaikka ja opiskelija sopivat yhdessä harjoittelun aikaisista tavoitteista, työtehtävistä sekä mahdollisista opiskelijalle maksettavista palkkioista. Myös harjoittelijalle tehtävän jälkeen annettava palaute on tärkeä. Sen saat harjoittelijan löytyttyä.

Kuinka pitkä harjoittelu voi olla?

Harjoitteluna voidaan Humakissa suorittaa erilaisia opintokokonaisuuksia. Yleensä yksi kymmenen opintopisteen harjoittelujakso kestää yleensä 5–6 viikkoa. Harjoittelujaksoja voi yhdistellä myös tätä pidemmiksi kokonaisuuksiksi.

Opiskelija voi olla harjoittelussa ympäri vuoden ja myös kesäisin. Vuosittain Humakissa opiskelee myös kymmeniä opiskelijoita koulumme eurooppalaisista yhteistyökorkeakouluista. Myös he voivat suorittaa opintojaan harjoitteluna suomalaisissa organisaatioissa.

Suosittelemme palkan tai palkkion maksamista harjoittelijalle. Tämä parantaa mahdollisuuksiasi motivoituneen harjoittelijan löytymisessä.

Millaista työtä harjoittelijat tekevät?

Opintojen alkuvaiheessa harjoittelun pääpaino on työelämään ja ammattialaan tutustumisessa. Opintojen loppuvaiheessa painopiste on vaativammissa ja itsenäisissäkin työtehtävissä. Kaikissa harjoitteluissa perehdytään aihepiiriin myös teoreettisista näkökulmista ja käytetään asiaan liittyvää kirjallisuutta työtehtävien analysoinnissa ja arvioinnissa.

Mitä työpaikalta edellytetään?

Työpaikalla tulee olla harjoittelijalle nimetty vastuuhenkilö eli harjoittelun ohjaaja, joka sitoutuu ohjaamaan opiskelijaa koko harjoittelujakson ajan. Tähän ohjaukseen työpaikan edustaja saa Humakista koulutuksen. Jakson päätyttyä harjoittelija saa ohjaajalta kirjallisen ja suullisen loppupalautteen.

Onnistunut harjoittelu vaatii työpaikan, opiskelijan ja ammattikorkeakoulun yhteistyötä. Harjoittelun tavoitteet kirjataan harjoittelusopimukseen, joka tehdään ennen työskentelyn aloittamista. Samassa yhteydessä hyväksytään myös harjoittelusuunnitelma.

Kysy lisää

Koulutuspäällikkö Reijo Viitanen
+358 400 349 265
reijo.viitanen@humak.fi

Vahvuusalojen yhteyshenkilöt:

sähköposti etunimi.sukunimi@humak.fi

  • Kulttuurituotanto
    Koulutuspäällikkö Katri Kaalikoski
    +358 50 4119 606
  • Tulkkaus
    Koulutuspäällikkö Tytti Luoma
    +358 400 349 331
  • Yhteisöpedagogi
    Koulutuspäällikkö Reijo Viitanen
    +358 400 349 265

Humakin harjoitteluun liittyviä dokumentteja

Nämä dokumentit tulevat ajankohtaisinksi silloin, kun olet löytänyt itsellesi harjoittelijan.  Harjoittelun käsikirjassa kerrotaan Humakin harjoittelun yleisistä periaatteista ja käytännöistä. Loput ovat lomakkeita, jotka liittyvät itse harjoitteluun. Ne löytyvät alla olevasta listasta suomeksi ja englanniksi.

Sopimus täytetään opiskelijan kanssa ennen harjoittelun alkua. Siihen tarvitaan myös oppilaitoksen edustajan allekirjoitus, jonka opiskelija noutaa Humakista. Palautelomake täytetään välittömästi harjoittelun päättymisen jälkeen.

Harjoitteluun liittyviä dokumentteja