Yhteisöpedagogi (ylempi AMK)-tutkinnon painopiste on yhteisöjen kehittäminen. Yhteisöpedagogi (YAMK) on ylempi korkeakoulututkinto, joka edistää uraasi ja nostaa palkkatasoasi. Koulutus valmentaa alan ammattilaisia toimimaan vaativissa erilaisten yhteisöjen johtamis- ja kehittämistehtävissä. Se antaa myös valmiuksia kansainvälisissä ja monikulttuurisissa toimintaympäristöissä toimimiseen. Koulutukseen voi hakea kerättyään kaksi vuotta työkokemusta AMK-tutkinnon jälkeen.
Koulutuksesta valmistuneilla on ammattitaito ja menetelmät oman työn kehittämiseen ja toimialan laajempaan kehittämiseen. Hakijoilla on usein tiiviit yhteydet työelämäänsä ja koulutuksen aikana on mahdollisuus kehittää oman organisaation toimintaa opintoihin sisältyvässä kehittämistehtävässä. Koulutukseen hakeutuvat toimivat nuorisotyössä, järjestökentällä tai yrityksissä henkilöstöalan tehtävissä.
Korkeakoulujen kevään 2023 toinen yhteishaku järjestetään 15.3.2023 klo 08:00 – 30.3.2023 klo 15:00.
Tutustu tarkemmin koulutuksiin, hakukelpoisuuksiin ja muuhun hakemiseen liittyvään informaatioon Opintopolussa (linkki vie toiseen sivustoon).
Yhteisöpedagogi (ylempi AMK) tutkinnon laajuus on 90 opintopistettä ja opintojen suunniteltu kesto on 1.5 vuotta (kolme lukukautta). Opetuskielenä on suomi. Seuraava koulutus alkaa elo-syyskuussa 2023.
Yhteisöpedagogi YAMK-tutkinto; syyslukukauden 2022 opiskeluajat (huom! tämä täydentyy)
Yhteiset opinnot (kaksi opintojaksoa kuudesta yhteisten opintojen opintojaksosta opiskellaan syyslukukaudella 2022, voi valita, mitkä kaksi opiskelee)
Syyslukukaudella opiskellaan opinnäytetyöopintoja syventävät opinnot (yhteisöt ja yhteisöllisyys, pedagoginen osaaminen ja kansainvälinen ja monikulttuurinen osaaminen) sekä kaksi yhteisten opintojen opintojaksoa. Edellä mainittujen aikojen ohella opinnäytetyöohjauksiin tulee webinaariaikoja marras-joulukuulle sekä joitakin ryhmäohjauksia ja vapaaehtoisia kohtaamistilaisuuksia.
Kevätlukukaudella 2023 opiskellaan tutkinnon vapaasti valittavat opinnot (15 op) joko järjestötyöstä, nuorisotyöstä, työyhteisöosaamisesta tai Adventure and Experiential Education, opinnäytetyöopintoja sekä kaksi yhteisten opintojen kokonaisuutta.
Kevätlukukauden 2023 päivämäärät vahvistuvat syyslukukaudella 2022.
Koulutuksessa korostuu työelämän ja alan kehittämishaasteista lähtevä tutkiva ja kehittävä työote. Tämä tarkoittaa mahdollisuutta oman työn ja toimialan laajempaan kehittämiseen sekä työelämän muutosprosessien arviointiin.
Koulutus tarjoaa yliopistotutkinnosta poikkeavan AMK-koulutustehtävälle rakentuvan opiskeluvaihtoehdon.
Koulutuksen keskeiset sisällöt ovat
Tutkinto antaa pätevyyden tehtäviin, joissa kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto.
Koulutusohjelman käyneillä on