Opiskelijaprojektit ja harjoittelupaikat

Tarjoa tehtävää TKI-hankkeet
Kiikarit, joiden sisällä on silmät.

Tällä sivulla esittelemme pienempiä yhteistyömuotoja, joita voit tarjota opiskelijoille. Niitä ovat opintoihin opinnollistetut projektit, työharjoittelupaikat sekä opinnäytetyöprojektit.  Laajempaan TKI-hankeyhteistyöhön voit tutustua klikkaamalla otsikkolaatikossa olevaa linkkiä.

Ammattikorkeakouluopiskelijat palveluksessanne

Yrityksissä ja organisaatioissa ei aina ole aikaa pieniin, mutta tärkeisiin kehittämistehtäviin. Ammattikorkeakoulut tarjoavat joustavia ja räätälöityjä mahdollisuuksia kehittämisprojektien toteuttamiseen opiskelija-valmentaja-työelämäyhteistyössä.

Opiskelijaprojektit ovat opintojaksoille sijoitettuja ryhmä- tai yksilötehtäviä, jotka toteutetaan asiantuntijoidemme valmennuksessa. Työelämän edustajana tarjoat opiskelijoille arvokkaan työelämälähtöisen oppimisympäristön, jossa opiskelija oppii aitoja kehittämistaitoja. Opinnollistettuja projekteja voidaan sijoittaa lähes kaikkiin opintojaksoihin.

Humakin valtakunnallinen verkosto on vahvuus

Humakin fyysiset toimipisteet ovat pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa, Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa, mutta laajan verkkokoulutuksemme ansiosta meillä on opiskelijoita kattavasti ympäri Suomen ja ulkomailla. Monet valtakunnalliset organisaatiot ovat huomanneet tämän ja opiskelijamme ovat olleet mukana useiden ministeriöiden toteuttamissa valtakunnallisissa selvitys- ja valmisteluprojekteissa.

Ammattikorkeakoulujen kanssa tehtävä työ on osa yrityksen ja organisaation yhteiskuntavastuullista toimintaa, jonka voit raportoida vuosikertomuksessasi. Pienelläkin kehittämistehtävällä on suuri yhteiskunnallinen merkitys, sillä se tarjoaa mielekkään oppimistehtävän opiskelijan polulla oppijasta ammattilaiseksi.

Tyypillisiä opinnollistettavia tehtäviä:

 • markkinointitempaukset
 • messuavustajina toimiminen
 • tapahtumien tai organisaatioiden someviestintä
 • erilaiset yhteisölliset ja osallisuutta lisäävän toiminnan suunnittelu
 • tapahtumatuotantoihin osallistuminen
 • videoiden toteutus
 • erilaiset tutkimus-, kysely- ja selvityshankkeet
 • viestintä- ja markkinointisuunnitelmien laatiminen

Työharjoittelija organisaatioosi?

Avullamme voit löytää harjoittelijan organisaatioosi. Jättämäsi ilmoitus työ- tai harjoittelupaikasta sekä projekteista tavoittaa sisäisten viestintäkanaviemme kautta kaikki opiskelijamme.

Harjoittelujen taso syvenee opintojen myötä. Niiden alussa opiskelija tutustuu työelämään ja ammattialaan. Opintojen loppuvaiheessa painopiste siirtyy vaativampiin ja itsenäisempiin työtehtäviin. Opintojen alussa tehtävät ovat usein opinnollistettuja projekteja ja lopussa työelämäyhteistyö painottuut harjoitteluihin ja opinnäytetyöprojekteihin.

Haluatko kuulla lisää?

sähköposti etunimi.sukunimi@humak.fi

 • Kulttuurituotanto
  Koulutuspäällikkö Katri Kaalikoski
  +358 50 4119 606
 • Tulkkaus
  Koulutuspäällikkö Tytti Luoma
  +358 400 349 331
 • Yhteisöpedagogi
  Koulutuspäällikkö Reijo Viitanen
  +358 400 349 265
 • Koulutuspäällikkö Kim Lindblad
  +358 400 349 279