Digisti – Digitaidot haltuun toisella asteella


Euroopan sosiaalirahaston rahoittama DIGISTI – Digitaidot haltuun toisella asteella -hanke parantaa toisen asteen opiskelijoiden vuorovaikutus- ja digitaalisia taitoja. Lisäksi hankkeessa tuetaan oppilaitosten ohjaus- ja pedagogista henkilöstöä tilanteessa, jossa koronapandemia on vaikuttanut toisella asteella opiskelemiseen, opiskelijoiden työllistymiseen ja hyvinvointiin. Hankkeen kohdeoppilaitoksina on seitsemän toisen asteen oppilaitosta pääkaupunkiseudulta. Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on lisätä heikommassa asemassa olevien opiskelijoiden hyvinvointia ja helpottaa työelämään tai jatko-opintoihin siirtymistä. Tähän tavoitteeseen pyritään tukemalla ja kehittämällä opiskelijoiden digitaalisia taitoja, jotka ovat edellytyksenä sekä opinnoissa pärjäämisen että työllistymisen näkökulmasta. Hankkeessa pyritään myös tavoittamaan yksinäisyyttä kokeneet opiskelijat tarjoamalla heille verkossa tapahtuvaa nuorisotoimintaa.

Hanke ei tuota uusia sovelluksia tai oppimisympäristöjä. Sen sijaan hankkeessa kannustetaan osallistujia kokeilemaan ja soveltamaan olemassa olevia digitaalisia välineitä erilaisiin tarpeisiin. Kokeilukulttuuria rakennetaan tietoisesti esim. nuorisotyön toimintatavoilla. Hanke edistää pandemian vaikutusten korjaamista tarjoamalla sen osallistujille mahdollisuuden tehdä hyvää toisilleen, esim. hankkeeseen osallistuvat opettajat voivat innostaa hankkeen toimenpiteisiin omia opiskelijoitaan ja opiskelijat voivat tuoda hankkeen osallistujiksi opiskelutovereitaan. Osallistujat voivat myös tukea toisiaan digitaitojen oppimisessa. Ajatuksena on, että yksittäiset hankkeen tarjoamista toimenpiteistä innostuvat osallistujat levittävät veteen putoavan kiven ympärille muodostuvien renkaiden tavoin innostusta digitaitojen kehittämiseen. Hankkeen tarjoama toiminta on osallistujalähtöistä ja monipuolista. Hankkeeseen osallistuneille opiskelijoille hanke antaa valmiudet digitaalisten palveluiden käyttämiseen, sekä osallisuuden ja tasa-arvoisuuden toteutumiseen digitaalisessa yhteiskunnassa.

Hankeaika (päivämäärinä): 01.09.2021 – 31.10.2023
Projektipäällikkö: Jenni Hernelahti
Sähköposti jenni.hernelahti@humak.fi
Osaamiskärki Nuorisotyö
Vaikuttavuusalue Valtakunnallinen
Partnerit: Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr
Laurea-ammattikorkeakoulu Oy
Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu
Wenhe Oy
Rahoittaja: EU: ESR -rahoitus
Budjetti (hanke kokonaisuudessaan/Humak): > 100 000 – 300 000 euroa
Verkkosivu: Linkki