Opiskelijan digikampus – digioppimisen yhteisölliset palvelut koronaepidemian tuomien ongelmien ratkaisemiseksi


Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön koronapandemian vuoksi myönnetyn erityisavustuksen avulla toteutettu projekti, jonka kautta tavoitellaan opintojen sujuvuutta tukevaa toimintatapaa, joka vastaa suoraan koronasta johtuvien poikkeusjärjestelyjen aiheuttamiin vaikeuksiin opiskelussa ja opiskelijahyvinvoinnissa. Tämän tavoitteena on ollut tarjota opiskelijoille erityistä tukea etäopiskelun ja muiden koronapandemiasta aiheutuvien muutosten, kuten harjoittelujen ja muiden opintojen lykkääntymisen vuoksi. Hankkeen tavoitteena on toteuttaa välttämättömiä etäopiskelun ja yhteisöllisyyden tukimuotoja opiskelijoiden tarpeista käsin sekä ehkäistä opintojen ja valmistumisen viivästymistä poikkeustilan johdosta.

Hankkeen ensisijainen toimenpide oli matalan kynnyksen opintopsykologin tukipalvelujen perustaminen korkeakouluun. Hankkeessa luotiin organisaatioon uusi toimenkuva, jonka tarkoituksena on tukea opiskeluhyvinvointia erilaisin menetelmin.

Tavoitteet

Hankkeen toiminnan tavoitteena on luoda Humanistiseen ammattikorkeakouluun opintopsykologin tukipalvelu sekä kehittää opiskelijahyvinvointitoimintaa. Opintopsykologin tapaamisilla on tarkoitus tukea opiskelijoiden palaamista opintoihin koronapandemian tuomien muutosten jälkeen. Myös psykoedukaatio ja ohjaus muihin tukipalveluihin ovat osa opiskelijoiden tukea. Suoran opiskelijoihin kohdistuvan työn lisäksi opintopsykologi työskentelee henkilöstön tukena ja tuottaa hankemateriaaleja. Opintopsykologi tukee lisäksi opiskelijakunnan hyvinvointitoimintaa muun muassa osallistumalla järjestön eri osien toimintaan, kehittämällä korkeakoulun ja opiskelijakunnan yhteistyötä sekä opiskelija-aktiivien koulutusten kautta.

Hankeaika (päivämäärinä): 01.01.2021 – 28.02.2023
Projektipäällikkö: Ilse Lammila
Sähköposti ilse.lammila@humak.fi
Osaamiskärki Johdon strategiset hankkeet
Vaikuttavuusalue Valtakunnallinen
Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Budjetti (hanke kokonaisuudessaan/Humak): >50 000 – 100 000 euroa