Tietojen päivittäminen pitää valmistuneiden alumnirekisterin käyttövalmiudessa

Piirroshahmo, joka istuu lattialla kannettava tietokone sylissään hymyillen.

Humak Alumnirekisteri on nyt kaksivuotias ja jatkuvasti kasvava ja päivitystä edellyttävä rekisteri. Alumnirekisteri kokoaa yhteen noin 5500 Humakista valmistunutta, alumnia toimivaksi ammattilaisverkostoksi. Lokakuussa alumnirekisterin perusteella lähetetään uraseurantakysely 2018 valmistuneille.

Alumnirekisterimme valmistui helmikuussa 2021, jonka jälkeen sitä on säännöllisesti päivitetty. Alumnirekisteri sisältää Humakin alumnit, jotka pääsevät itse päivittämään rekisteriin haluamiaan tietoja osaamisestaan ja yhteystiedoistaan.

Humakin alumneja ovat kaikki Humakista tutkintoon valmistuneet opiskelijat. Alumneja ovat myös kansanväliset opiskelijat, jotka ovat osana omaa tutkintoaan opiskelleet Humakissa sekä seikkailualumnit. Alumnirekisteri ei ole sama asia kuin oppilaitoksen opintorekisteri. Alumnirekisteri on ennen kaikkea oman alan kehittämisestä kiinnostuneiden vapaaehtoinen ammattilaisverkosto. Kun opiskelija päättää opinnot Humakissa, hän pääsee kirjautumaan ensimmäistä kertaa alumnirekisteriin.

Kuvassa alumnirekisteristä tiedottava banneri, jossa kuvityksena kirjaimet update.

Alumnirekisteri on monessa mukana

Alumnirekisterin tarkoitus on rakentaa vuorovaikutusta Humak alumnien ja Humakin välille. Omien tietojen päivittäminen alumnirekisteriin avaa mahdollisuuksia olla kehittämässä Humakin koulutusaloja ja koulutuksia. Sen kautta on kutsuttu alumneja asiantuntijoiksi esimerkiksi opetussuunnitelmatyöhön, harjoittelujen kehittämiseen ja mentorointimallin suunnitteluun. Alumnien uratarinat ja työelämäkokemukset ovat myös opiskelijoiden toivoma lisä opetukseen.

Humentor, Humakin mentoriohjelma käynnistyi keväällä 2023 pilotilla, johon osallistuu parhaillaan yhteensä seitsemän mentoriparia kaikilta Humakin koulutusaloilta. Vuosittaiset Humentor-ohjelman vaihtelevat ja seuraava haku käynnistyy vuoden 2023 lopulla. Humentoriin mentoriksi voivat alumnit ilmoittautua alumnirekisterissä. Samassa paikkaa voit tilata uutiskirjeen, päivittää tietojasi tai ilmoittaa kiinnostuksesi uratarina -haastatteluun.

Humak viidentenä Uraseurantakyselyissä vuonna 2022

Uraseurantakysely selvittää alumnien työllistymistä ja heidän näkemyksiään koulutuksen sisällöistä. Vastausten avulla voidaan kehittää koulutusta työelämän tarpeita vastaaviksi. Kysely auttaa valmistuneita pohtimaan omaa uraansa ja löytämään mahdollisesti lisäkouluttautumismahdollisuuksia. Vastaaminen onkin tärkeä osa Humak alumnina toimimista ja hyödyttää nykyisiä sekä tulevia opiskelijoita. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) seuraa korkeakoulujen vastausaktiivisuutta ja se vaikuttaa korkeakoulujen saamaan rahoitukseen. Tästäkin syystä jokainen vastaus on Humakille tärkeä. Vuonna 2022 Humak kohosi alumniensa vastausaktiivisuuden ansiosta sijalle 5 ammattikorkeakoulujen vastausaktiivisuudessa. Vastausprosentti oli noin 50%.

Syksyllä 2023 Uraseurantakysely kohdentuu vuorostaan 2018 valmistuneille. Kysely järjestetään ajalla 12.10.-12.11.2023. Uraseurantakyselyn linkki lähetetään sähköpostiosoitteeseen, joka on tallennettu Humakin alumnirekisteriin. Jos siis epäilet, että puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi on muuttunut, käy päivittämässä ajankohtaiset yhteystietosi alumnirekisteriin.

Uraseurantakyselyn korkeakoulukohtaiset tulokset näet opetushallinnon tilastopalvelu Vipusesta (avautuu ulkoisille sivuille).

Nyt aika päivittää tietosi alumnirekisteriin

Varma merkki että tietosi alumnirekisterissä on vanhentunut jos sinulle ei saavu alumniuutiskirjettä. Joten nyt on juuri oikea aika päivittää tietosi alumnirekisteriin.  Otamme Humakissa tietosuojakysymykset vakavasti ja siksi ensirekisteröityminen alumnirekisteriin tapahtuu suomi.fi-palvelun kautta.

Kirjaudu ja päivitä tietosi alumnirekisteriin.

Ollaan yhteyksissä!

Lisätietoja kaikista kehittämisen mahdollisuuksista ja yhteistyöstä saat alumnikoordinaattorilta alumni@humak.fi tai viestinnästä viestinta@humak.fi

Alumnikoordinaattori vastaa Humakin alumnitoiminnan sisällöstä. Alumnitoimintaa tekevät useat henkilöt kampuksilla, viestinnässä ja tietohallinnossa. Kaikilta koulutusaloilta on nimetty yhteyshenkilöt (kulttuurituotanto, tulkkaus, yhteisöpedagogi). Lisäksi kansainväliselle alumnitoiminnalle on oma yhteyshenkilönsä.

Teksti: Sanna Nieminen, toim. Marika Stam
Kuvat: Uraseurantakysely.

Kvuassa uraseurantakyselyn valtakunnallinen banneri. Kuvassa pöytä, jolla kyniä pystypurkeissa ja auki oleva kannettava tietokone, jossa Amkista Uralle logo.
Kuva: AMKista uralle, uraseurantakysely lähetetään aina syksyllä viisi vuotta aiemmin valmistuneille.
2023-09-15 13:39:50